Babiš: Zemanův ústupek je pozitivní

22.05.2013 14:28

Hnutí ANO souhlasí s krokem prezidenta Miloše Zemana, který se přes svůj původní odpor rozhodl podepsat jmenování Martina C. Putny profesorem. Prezident se zároveň vzdal práva udělovat akademické tituly s tím, že jde o feudální přežitek, což považujeme za pozitivní.

Babiš: Zemanův ústupek je pozitivní
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

 

Prezident jistě má právo na názor, může nesouhlasit s rozhodnutím akademické obce, ale neměl by blokovat nezávislé procesy, které v ní probíhají. Jeho rozhodnutí podepsat jmenování docenta Putny profesorem je tedy správné,“ konstatuje předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Hnutí ANO apeluje na ministerstvo školství, potažmo na vládu a Poslaneckou sněmovnu, aby další legislativní kroky, nejen co se týče školského zákona, připravovaly ve spolupráci s odborníky tak, aby znění zákonů bylo jasné a jednoznačné. Aby legislativa odpovídala podmínkám moderní společnosti 21. století a nevyžadovala administrativní zátěž pro ty, kterých se týkají.

Radka Burketová, tisková mluvčí hnutí

reklama

autor: ANO

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.