Bouzek (TOP 09): Opakování je matkou hlouposti

22.02.2013 8:49

Pochybuji, že voliči opravdu stáli o to, aby v čele kraje zasedli lidé spolupracující s STB.

Bouzek (TOP 09): Opakování je matkou hlouposti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje, se již záhy po volbách dohodl s komunistickou stranou na koaliční vládě. Nedbal varovných hlasů, že komunisté se nedokázali dostatečně věrohodně distancovat od své totalitní minulosti, naopak velmi chvátal, aby už měl podepsanou smlouvu o koaliční spolupráci s odkazem na respektování vůle voličů.

Pochybuji, že voliči opravdu stáli o to, aby v čele kraje, vlastně krajů, neboť k podobné situaci dochází i v kraji Karlovarském či Zlínském, zasedli lidé spolupracující s STB, jako je tomu v případě majora pohraniční stráže Václava Kučery, alias „majora Zemana“. Navíc lidé, kteří práci pro tento nástroj komunistické zvůle nepovažují za morální poklesek. A nejde jen o ně. Je příznačné, že podpory se Václavu Kučerovi dostalo od celého komunistického klubu, od poslance a zastupitele Petra Braného i samotného předsedy KSČM Vojtěcha Filipa.

Co více může svědčit pro to, že svázanost s totalitní minulostí není jen jednotlivým excesem jednotlivých členů, ale jde o většinový postoj této strany.

Podobnou chybu kdysi udělali Němci, když také úspěch Hitlerovy NSDAP považovali za vůli voličů a legitimní oprávnění pro účast na moci. Proč ji musíme opakovat znovu?

JUDr. Ing. Tomáš Bouzek
radní města České Budějovice
člen Expertní komise TOP 09 pro bezpečnost, justici a boj proti korupci

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…