Dolejš (KSČM): Jakékoliv porušování Benešových dekretů trvale odmítáme

09.12.2012 17:15

Odpověď na dotaz čtenářky: Dobrý den Zajímalo by mně, zda KSČM bude nějak více zdůrazňovat nebezpečí prolomení Benešových dekretů při náhradách za nevydaný majetek, jak uvedl p. Koníček. Již jsem o tomto nebezpečí slyšela od několika odborníků. Dále, jestli se agnažujete na změnách v tomto zákoně. Dále, zda někdo bude hlídat, jestli církve nebudou chtít majetek odebraný Pozemkovou reformou za Masaryka. Děkuji za odpověď! Morová

Dolejš (KSČM): Jakékoliv porušování Benešových dekretů trvale odmítáme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Tyto změny je nepochybně potřebné urychleně zanalyzovat. Jakékoliv porušování Benešových dekretů KSČM trvale odmítá, takže to je jasné. Případné spory o konkrétní majetek mohou být předmětem soudních pří. Ovšem názor, že církevní zákon má nějaký precenční význam, to myslím, že nikoliv. Zmíněný zákon není restituční, takže z něj nleze vyvozovat další nároky.

Jiná věc je politická a historická "oprávněnost" seznamů, které budou k přesunu majetku sloužit. Tyto případy tady nepochybně jsou a speciálně regiony by měly na takové případy upozroňovat. V každém případě se KSČM hodlá podílet na změnách v tomto už bohužel nastartovaném procesu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Dolejš - profil

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.