Hašek: Amnestie se nesmí vztahovat na korupčníky

03.01.2013 18:22

Vyjádření Michala Haška k amnestii udělené prezidentem republiky.

Hašek: Amnestie se nesmí vztahovat na korupčníky
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Ve svém včerejším prohlášení k amnestii prezidenta republiky jsem vyjádřil pochopení k tomuto kroku Václava Klause k 20. výročí vzniku samostatné České republiky.

V žádném případě však nesouhlasím s tím, aby taková amnestie znamenala omilostnění  pachatelů závažné hospodářské trestné činnosti a korupce.

Pokud se ukážou jako pravdivé informace médií o tom, kterých kauz se amnestie také údajně týká, považuji  jí v této části za chybný krok hlavy státu, ale i předsedy vlády, který jí kontrasignoval jako premiér „vlády boje s korupcí“.

Respektuji právo  prezidenta republiky, k vyhlášení amnestie,  je však těžko přijatelné aby znamenala omilostnění lidí, kteří se dopustili závažných hospodářských zločinů a korupčního jednání.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice