Hudeček (TOP 09): Kmotři v pražské politice opět nabírají sílu

20.09.2012 15:20

Na dnešním zasedání Zastupitelstva HMP hlasovalo 32 pražských zastupitelů pro stažení návrhu zadání na změnu územního plánu v rozvojovém území Bubny-Zátory na Praze 7.

Hudeček (TOP 09): Kmotři v pražské politice opět nabírají sílu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Pro stažení projednávání tohoto návrhu hlasovalo 16 zastupitelů ODS z 20 přítomných, všech 13 zastupitelů ČSSD a všichni 3 zastupitelé KSČM. Mimořádně dorazil na jednání zastupitelstva také poslanec ODS Pavel Bém.  Ten má podle zákulisních informací spolu se starostou Prahy 7 Markem Ječménkem, zastupiteli za ODS Rudolfem Blažkem a Vladimírem Schmalzem  podporovat podnikatelské zájmy společnosti Natland, která je spoluvlastníkem dotčeného území a má  s ním rozsáhlé podnikatelské plány.

„Už na jaře letošního roku Rada HMP včetně všech zástupců ODS jednohlasně odsouhlasila přijetí tohoto návrhu. Mám proto dobrý důvod domnívat se, že za dnešním výsledkem hlasování našeho koaličního partnera stojí podnikatelské zájmy současných vlastníků,“ uvádí Tomáš Hudeček (TOP 09), radní pro územní rozvoj.

Hlasování na dnešním zastupitelstvu podle Hudečka potvrdilo nadále oslabující pozici primátora HMP a naopak nadále rostoucí vliv Tomáše Hrdličky.
„Součástí navrhovaných změn je udržitelné využití daného území, což pro vlastníky znamená, že nebudou moci Bubny zastavět v takové míře, jak si představují. Jejich snahou tedy může být odložit rozhodnutí o využití územní na období, kdy budou moci prosadit více své podnikatelské zájmy,“ dodává Hudeček.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce