Huml: Počty obětí metanolu rostou, vláda tápe

15.09.2012 6:30

Zákaz prodeje alkoholu pouze ve stáncích, to si dělá vláda legraci.

Huml: Počty obětí metanolu rostou, vláda tápe
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Někdo pustil do oběhu jed. Neví se v které láhvi číhá a vláda se vyřádila na stánkařích, marginální části trhu. Přitom výpovědi postižených mluví jasnou řečí - koupil jsem si láhev vodky s kolkem, prohlásila jedna z obětí.

Svědectví z jednoho stánku: "Za 7 let provozu tady byla jednou konrola Celní zprávy. Jinak nikdy nikdo. Ani z hygienické služby nebo živnostenského úřadu. Na kontrolu kašlou. Jaký je rozdíl mezi námi a o 200 m dál vzdáleným barem či restaurací? Žádný," uvedla vedoucí stánku. Cítí se oprávněně diskriminována. Sídlí v rekreační oblasti a začíná jim těžké období. Proč je dvojí metr. To je jen jedno hledisko.

Obětí je již 16. Strašné. Teriroriálně od Ostravy po Plzeň, Prahu nevyjímaje. Někdo zaplavil těmi jedy celý trh. To snad je jasné i malému dítěti. Proč si vláda vzala na mušku jen výseč trhu, když je evidentní, že otrávit vás mohou v kterékoliv hospodě a možná i lahví z TESCA? A barman v tom bude nevinně. Najít je třeba toho parchanta, který to má na svědomí. Stát má odpovědnost za ochranu spotřebitele. Po polské soli určené k posypu silnic, relativně neškodném příběhu, jsme svědky nevídaného selhání. 

Dnešní opatření vlády je polovičaté, smutně bezzubé. Bylo na místě plošné rozhodnutí zákazu prodeje destilovaného alkoholu pro všechny, včetně řetězců. Dokud se nenajde, či nezkontroluje celý trh. Prohlášení, jak jsou z kanceláří vyhnáni všichni dostupní kontroloři je hezké, správné, ale přišlo pozdě a nevylučuje další oběti. A ty už bude mít na svědomí i exekutiva.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…