Jarolím (VV): Dění posledních dní je vyvrcholením snahy z jara 2011 rozbít Věci veřejné

13.03.2012 11:40

Vyjádření Tomáše Jarolíma k aktuálním událostem

Jarolím (VV): Dění posledních dní je vyvrcholením snahy z jara 2011 rozbít Věci veřejné
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Tomáš Jarolím

Vážení kolegové a spolustraníci,

byl jsem v poslední době osloven médii, která chtěla znát můj názor na dění posledního týdne a soudní proces V. Bárty. Proto jsem se rozhodl zformulovat svůj postoj do otevřeného dopisu Vám všem.

Nečiním tak proto, že bych měl pocit vnitrostranického nesouladu, neboť i když jsem na svých častých cestách do regionu vždy zaznamenával určitý nesouhlas s některými postoji vedení VV, nikdy se nedotýkají nedůvěry ke zdroji „kauzy“ Bárta.

Jednoznačně považuji dění posledních dní za vyvrcholení snahy z jara 2011 rozbít Věci veřejné a to snahy jak lidí zvenčí, tak zevnitř strany. Existují jen dvě možnosti v mém chápání celé kauzy. Buď šlo o snahu V. Bárty uplácet anebo o snahu K. Kočí a J. Škárky vytvořit takovou situaci, která by dala příčinu ho z toho obvinit. Já se jednoznačně domnívám, že se jedná o druhou variantu.

To, co vykonal V. Bárta jako ministr dopravy, tedy že připravil stavební lobby o připravované miliardové zakázky a reálně začal odkrývat ty minulé, považuji za zdroj mobilizace sil proti němu i celé straně. Tady vidím zdroj spojení tunelářů státních peněz a jejich „oblíbených“ politiků jako pan Tluchoř, Langer a další. Těm posléze stačilo najít slabé místo v našich řadách a tedy najít lidi, kteří s nimi budou spolupracovat. Kočí, Škárka a Huml bylo trio, které podle mne mělo jasný cíl. Naštěstí bez úspěchu.

Jednoznačně lze prokázat ze svědectví našich členů v regionu, že takováto aktivita byla plánována již v lednu roku 2011.

Pro mne jsou podstatná tato fakta!

Nahrávka s K. Kočí. Test na detektoru lži, kterým Kočí neprošla. Nahrávka s J. Škárkou a jeho pohled na stranu. A jednoznačný fakt, že VV jsou jedinou parlamentní stranou, která ve svých řadách nemá ani jediné jméno, které by bylo spojeno s rozkrádáním státních peněz. VV jsou také jediná strana, která reálně proti konkrétním korupčním kauzám rozkradených státních peněz opravdu bojuje.

V neposlední řadě také fakt, že celá kauza má tak velkou negativní odezvu v médiích, která jsou jindy tak skoupá na informace o minulých státních zlodějinách a jejich spojení na TOP 09, ODS či ČSSD. Vnímejme, že ona v dnešní době tolik zmiňovaná kultura politická a lidská je jednoznačně odrazem nejen politiků a voličů, ale zejména médií. Bulvarizace celého tohoto případu nám to názorně ukazuje.

Vážení kolegové, vážení přátelé, chtěl jsem jen osvětlit svůj pohled na tuto kauzu a dění. Po dvaceti letech kradení a marnotratného rozhazování zprava i zleva musela jednoznačně následovat tvrdá rána na toho, kdo do tohoto politického procesu vládnutí a kradení vstoupí a napadne jej. To měl každý z nás očekávat a to by také měl unést.

Tomáš Jarolím - místopředseda strany

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…