Jarolím (VV): Stav životního prostředí je jen důsledek našeho životního stylu

07.07.2012 16:43

Odpověď na dotaz čtenáře: Pane Jarolíme, kdybyste kandidoval, jak budete bojovat za životní prostředí, v regionu již tak zdevastované. Žádná ze stran to nemá jako prioritu!

Jarolím (VV): Stav životního prostředí  je jen důsledek našeho životního stylu
Foto: tan
Popisek: Tomáš Jarolím

Pokud dáte dohromady slova bojovat a životní prostředí, pak to jde dohromady asi jako násilně a meditace :). Myslím, že bojovat není dobré slovo v tomto kontextu. Nastavit jinak společnost a prostředí je myslím lepší. V tomto případě prostředí myšleno v organizačním systému a zákonech i celospolečensky.

Stav životního prostředí okolo nás je v dobrém i špatném jen důsledek našeho životního stylu. Jak společnosti tak jednotlivce. Bez nadsázky se tak dá říci, že z dlouhodobého hlediska je nejzásadnější výchova příštích generací. Jenomže jediná opravdová výchova je jen vlastním příkladem a to v této době a realitě. A tak je nutné nedovolit devastaci životního prostředí velkým společnostem i jednotlivcům.

Dnešní systém povolovacích řízení popřípadě  sankční systém je děravý a dává mnoho prostoru pro eko-korupci. Zároveň dokáže byt bezzubý a nefunkční pokud má postihovat to, co by postihnutelné být mělo. To vše řízeně a cíleně v rámci podnikatelsko-politických vztahů. Náš Ústecký kraj je tím vyhlášený. Zejména pak politickým tlakem na nedokonalé uplatňování legislativy. Z pozice krajské vlády se nicméně dá udělat mnoho právě ve striktním dodržování nařízení a zákonů. Z pozice krajské vlády nad školským a vzdělávacím systémem pak ještě víc pro výchovu a motivaci dalších generaci. Dobrým příkladem jsou Švýcarské kantony...

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Jarolím

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…