Kalousek: Pomluva mé osoby má jediný cíl, zastřít nesmyslnost obvinění v případu CASA

06.07.2012 9:39

Ministr financí podává podnět Generální inspekci bezpečnostních sborů k prošetření údajné snahy ovlivnit vyšetřování kauzy CASA.

Kalousek: Pomluva mé osoby má jediný cíl, zastřít nesmyslnost obvinění v případu CASA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí a 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

V minulém týdnu jsem byl osočen a skandalizován nepravdivým tvrzením, že jsem měl telefonicky vyhrožovat vyšetřovateli případu CASA. Po zvážení všech okolností jsem dospěl k názoru, že nestačí tuto pomluvu pouze verbálně odmítnout. Podávám proto podnět Generální inspekci bezpečnostních sborů, aby prošetřila, jak toto tvrzení vzniklo a jakým způsobem proniklo na veřejnost. Vyšetřování by nemělo být příliš složité. Existují výpisy telefonických hovorů u operátora. Pevně doufám, že existuje i autentická a nesestříhaná nahrávka předmětného rozhovoru. Zjistit osobu, která informovala média, rovněž nemůže být příliš složité. O telefonickém rozhovoru byli informováni pouze tři lidé, já, vyšetřovatel a dozorový státní zástupce. Mně nebylo známo, že vyšetřovatel vyrobil jakýsi záznam a předal ho státnímu zástupci, já jsem to tedy zjevně být nemohl. V úvahu proto připadají pouze vyšetřovatel a dozorový státní zástupce.

Věřím, že takto banální zjištění lze vyšetřit v relativně krátké době a že bude možné celou tuto neuvěřitelnou záležitost brzy uzavřít. Jsem přesvědčen, že prefabrikace pomluvy a její následný únik ze spisu do médií měla jediný cíl: odvést pozornost od zcela zásadních připomínek odborného stanoviska Ministerstva financí, které zpracovalo pro Mandátový a imunitní výbor Poslanecké sněmovny a které logicky vyvracejí nesmyslnou konstrukci obvinění v případu CASA. Jakékoliv mediální spekulace do ukončení vyšetřování nezávislou institucí (GIBS) jsou pouze nástrojem tohoto cíle.

Miroslav Kalousek
ministr financí

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Kalousek

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…