Klasnová (VV): Sněmovna nesmí přispívat na stranické kampaně

09.12.2012 21:41

Ministerstvo práce a sociálních věcí předložilo již před několika měsíci návrh novely zákona o platech představitelů státní moci. V pátek o něm sněmovna jednala ve druhém čtení.

Klasnová (VV): Sněmovna nesmí přispívat na stranické kampaně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

“Za Věci veřejné zcela odmítám jakékoli zvýhodňování politiků, včetně toho, že by opět nebyly zdaněny poslanecké náhrady. Stejně tak nevidím důvod, proč by sněmovna měla po svém rozpuštění platit poslancům kanceláře, auta či asistenty až do voleb. De facto by jim tak přispívala na předvolební kampaň,” uvedla Kateřina Klasnová.

Kateřina Klasnová, předsedkyně poslaneckého klubu VV, sama předložila pozměňovací návrhy, jimiž by platy politiků zůstaly zmrazeny až do roku 2015 a také by konečně byl určen orgán, kkterý by určoval poslancům sankce za absence na jednáních. Právě Klasnová přitom stála za iniciativou zdanění poslaneckých náhrad, k němuž došlo poprvé až v tomto volebním období. “Mimořádně se shoduji s ministrem financí, který nedávno prohlásil, že náhrady opravdu musí být daněny, jako každý jiný příjem,” podotkla Klasnová.

Zároveň se místopředsedkyně VV ostře na plénu ohradila proti návrhu rozpočtového výboru, podle nějž by sněmovna proplácela poslancům - i po svém rozpuštění – krajské kanceláře, asistenty, poskytovala vozy a řidiče… “Ve chvíli, kdy sněmovna skončí, musí skončit i všechny příjmy poslanců. Nevidím nejmenší důvod, proč by měla sněmovna platit poslancům všechny jejich výdaje až do voleb,” uvedla Klasnová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu