Mezian (ČSSD): Současná politika už asi horší být nemůže

28.06.2012 5:25

O rozčarování současné politiky se bavil kandidát na senátora a litoměřický radní Hassan Mezian (ČSSD) se starostou Polep Radomírem Kopeckým. Setkání proběhlo v centru bramborářské oblasti Litoměřicka v rámci mapování problematiky okresu, který je tvořen převážně menšími obcemi.

Mezian (ČSSD): Současná politika už asi horší být nemůže
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Polepský starosta přijímal Hassana Meziana s počáteční nedůvěrou, nakonec se dohodli na další spolupráci. Hlavním tématem se tak stalo debatování nad úrovní české politiky.

„Pan starosta Kopecký projevil obrovské rozčarování z politiky a dění , kdy nám vrcholní politici předvádějí záležitosti, které jsou často za hranicí zdravého rozumu,“ popsal jednání Hassan Mezian. Ten pocity starosty Polep sdílel a rovněž potvrdil, že současná politika už asi horší být nemůže.

„Je nemocná a potřebuje léčbu. Jenže přirozená reakce lidí, voličů, vede k pasivitě a rezignaci. Lidem chybí chuť ovlivňovat veřejné dění, chodit k volbám a hnát politiky k zodpovědnosti. Mají pocit, že o jejich osudech se rozhoduje někde daleko a je úplně jedno, kdo mluví jejich jménem ,“ konstatoval Hassan Mezian.

„Jsem lékař, nikoliv profesionální politik. Do voleb jdu proto, abych měl možnost ovlivnit některé jevy kolem nás,“ uvedl Hassan Mezian.

Kandidát na senátora se například shodl se starostou Polep Radomírem Kopeckým na tom, že dnešní systém žádostí o dotace pro malé obce je přebyrokratizován a je snazší získat dotaci na dálnici, než peníze na opravu místních silnic, což je jeden z největších problémů Polep a jejich přilehlých částí.

Radomír Kopecký také potvrdil, že i v Polepech je problém s rostoucími dluhy za nájemné v obecních bytech a vymahatelnost je velice obtížná. Naopak vyzdvihl úspěchy při renovaci školy a školky, byť není obec stále na konci. Ale vzhledem k tomu, že škola byla dlouhodobě zanedbávána, jedná se o velké změny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…