Mezikrajská porada k pedagogické asistenci v Kraji Vysočina

26.08.2012 22:30

V tomto týdnu se uskutečnila v Kraji Vysočina společná porada zástupců odborů školství jednotlivých krajských úřadů. „Za účasti 12 krajů se diskutovala zejména problematika integrace žáků se zdravotním postižením a jejich možné podpory v době, kdy ministerstvo školství nesystémově omezuje toky finančních prostředků do regionálního školství, což ve svém důsledku velmi komplikuje situaci také v oblasti vzdělávání žáků se zdravotním postižením,“ upřesnila Marie Kružíková, radní Kraje Vysočina pro oblast školství.

Mezikrajská porada k pedagogické asistenci v Kraji Vysočina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Dvoudenní setkání a výměna zkušeností mezi zástupci jednotlivých krajů ukázaly, že největším problémem je chybějící metodika ze strany ministerstva, která by poskytla návod jak efektivně naplňovat rámce definované legislativou a národní koncepcí. „Tato metodická absence ústí ve skutečnost, že každý kraj řeší situaci po svém a z toho plyne rozdílný přístup k zajištění podpůrných opatření pro začleňování žáků s handicapem,“ uvedla Marie Kružíková.  Společným problémem však v současné době je, že rozpočtové možnosti jednotlivých krajů v rámci přidělených finančních prostředků ze státního rozpočtu směrem k širší podpoře integrace žáků se zdravotním postižením do tzv. „běžných“ základních škol dosáhly dna. „Bez změny dosud platných pravidel a omezování rozsahu podpory už není dále možné ekonomicky podporovat začleňování žáků se zdravotním postižením do běžného vzdělávání,“ uzavřela Marie Kružíková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj Vysočina

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…