Ministr Heger: Prodej tvrdého alkoholu je až do odvolání zakázán

14.09.2012 21:16

Ministerstvo zdravotnictví vyhlásilo nové mimořádné opatření v souvislosti s rostoucím počtem případů otrav metylalkoholem.

Ministr Heger: Prodej tvrdého alkoholu je až do odvolání zakázán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Leoš Heger

Situace je velmi vážná. Policejní vyšetřování bohužel prokázala, že většina lidí otrávených metanolem si alkohol koupila v kamenných obchodech, a to v padělaných lahvích. Proto jsme po společné konzultaci s premiérem Petrem Nečasem, členy vlády, policejním prezidentem Martinem Červíčkem a ostatními dotčenými složkami byli nuceni zavést přísné opatření - zákaz prodeje lihovin obsahujících více než 20 procent alkoholu. Pevně doufáme, že i díky tomu se situaci podaří rychle stabilizovat. Děkuji všem za pochopení této skutečně vážné situace.

Leoš Heger
ministr zdravotnictví

Nové mimořádné opatření se vztahuje na všechny provozovatele potravinářských podniků včetně osob provozujících stravovací služby a zakazuje nabízení k prodeji, prodej a jiné formy nabízení ke spotřebě lihovin o obsahu ethanolu od 20 % objemových, včetně tuzemáku a konzumního lihu, a to až do odvolání tohoto mimořádného opatření.

Toto mimořádné opatření nahrazuje mimořádné opatření ze dne 12.9.2012, č.j. MZDR 32037/2012, a je závazné okamžikem vyhlášení v celoplošném televizním a rozhlasovém vysílání, tj. od pátku 14.9. od 19 hodin.

Mimořádné opatření bude odvoláno stejným postupem, tedy vyhlášením v celoplošném televizním a rozhlasovém vysílání.

Přesné znění nového mimořádného opatření

Doplnění k mimořádnému opatření zákazu prodeje alkoholu

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zdravotnictví

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…