Mynář (SPOZ): Petiční akce na podporu kandidatury Miloše Zemana zahájena

21.03.2012 21:40

Zahájení petiční akce na podporu kandidatury Miloše Zemana na post prezidenta České republiky.

Mynář (SPOZ): Petiční akce na podporu kandidatury Miloše Zemana zahájena
Foto: spoz.cz
Popisek: Vratislav Mynář

„Dovolte mi, abych dnešním dnem zahájil petiční kampaň na podporu kandidatury našeho čestného předsedy Miloše Zemana na post prezidenta ČR,“ těmito slovy zahájil předseda SPOZ Vratislav Mynář dnešní tiskovou konferenci.

Upozornil také na to, že Miloš Zeman je pouze jedním ze zájemců o prezidentský post. „Záměrně říkám zájemce, jelikož ani jeden ze stávajících zájemců není kandidát. Nikdo nesplnil jednu ze tří zákonných podmínek,“ uvedl Mynář. „Ve chvíli kdy se všichni samozvaní kandidáti vezli na vlně zájmu a dávali jeden rozhovor za druhým, Miloš Zeman stál v povzdálí. To je důkaz politické vyspělosti, kterou u ostatních postrádám. Právě toto je nadhled, který je pro vykonávání funkce prezidenta ČR potřebný.“

Pro Miloše Zemana je základem možné kandidatury podpora občanů. „Podstatou petice je zjistit, zdali občané o zájemce na post prezidenta vůbec stojí.“ V případě zvolení do funkce hlavy státu by chtěl Miloš Zeman být prostředníkem mezi vládou a opozicí. „Jádro náplně prezidentské funkce nevidím v tom, že by prezident formuloval samostatnou domácí nebo zahraniční politiku, ale vidím prezidenta jako organizátora dialogu mezi parlamentními politickými subjekty a zejména pak mezi vládou a opozicí.“ Dále komentoval stávající politickou situaci v ČR. „Vláda je tím silnější, čím silnější je její opozice. Opozice je něco, co nutí vládu k vyššímu výkonu a obdobně opozice je tím silnější, čím silnější je vláda, protože slabá vláda nenutí opozici, viz Holešovská výzva, k tomu, aby měla seriózní a realistický program. Jsme dnes v nehorším možném stádiu politického života, kdy máme jak slabou vládu, tak slabou opozici,“ konstatoval Zeman.

Odpovědnou osobou za výsledek petiční akce je zmocněnec petice, předseda SPOZ Vratislav Mynář. Veškeré praktické zajištění průběhu celé petiční akce, stejně tak, jako v případě první velmi úspěšné petiční akce, bude mít na starost volební manager SPOZ Vladimír Kruliš. Další informace budou sděleny na dubnové tiskové konferenci SPOZ a prostřednictvím webových stránek www.spoz.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Spoz.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…