NS-LEV 21: Vnitřní problémy ČSNS 2005 nejsou problémem Jiřího Paroubka

14.10.2011 17:45

Reakce na článek redaktora Ovčáčka „Paroubkův odpůrce v ČSNS 2005 se odvolal proti vyloučení ze strany“

NS-LEV 21: Vnitřní problémy ČSNS 2005 nejsou problémem Jiřího Paroubka
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek

Na zpravodajském serveru Novinky.cz se dnes objevil další článek redaktora Ovčáčka („Paroubkův odpůrce v ČSNS 2005 se odvolal proti vyloučení ze strany"), který stále zřejmě nedokázal pochopit, že vnitřní problémy ČSNS 2005 nejsou problémem Jiřího Paroubka. Poté, co došlo ze strany Jiřího Paroubka k ukončení jednání s touto stranou pod vedením Karla Janka, bylo jasně řečeno, že spolupráce s ČSNS 2005 byla vždy jen jednou ze dvou variant a společně s jednáními probíhaly přípravy na vznik nového politického subjektu. Je proto naprosto zcestné dnes mluvit a psát o „převzetí" strany Jiřím Paroubkem.

Připomínám, že to byl Karel Janko, kdo byl v posledních měsících motorem jednání s Jiřím Paroubkem a jeho zprvu nepochopitelný názorový veletoč zároveň tato jednání ukončil. Ukázalo se mimo jiné, a sám pan Janko to veřejně přiznal, že navštívil představitele vedení ústecké ČSSD, jmenovitě předsedu krajské organizace ČSSD Arno Fišeru a předsedu OVV Chomutov, partnera hejtmanky Jany Vaňhové, Romana Housku. Podle informací některých médií mělo při těchto jednáních dokonce dojít ze strany představitelů ČSSD k nabídce ve formě sehnání případných sponzorů v případě, že pan Janko bude nadále negativně vystupovat proti Jiřímu Paroubkovi a znemožní tak jeho spolupráci s ČSNS 2005. Dokazuje to ostatně i čestné prohlášení pana Vrtišky z tohoto týdne, které dali médiím k dispozici představitelé vední ČSNS 2005, v němž se píše, že pan Janko se o těchto nabídkách zmiňoval.

Spojení pana Janka s představiteli ČSSD v Ústeckém kraji nakonec potvrdil i sám pan Janko, když do redakcí některých českých médií volal z telefonu Romana Housky. V článcích redaktora Ovčáčka však není o Jankově spojení s výše zmíněnými představiteli ústecké ČSSD ani zmínka. Přitom se nejedná o žádné spekulace, ale médii i samotným panem Jankem prokázaná fakta.

Není ale žádným překvapením, že autorem takto podávaných zpráv - a pomiňme nedodržení novinářské etiky, kdy v článku není citován názor oficiálních představitelů ČSNS 2005 - je právě redaktor Ovčáček.

Tomáš Sazima, tiskový mluvčí připravované politické strany Národní socialisté - levice 21. století

Více:
Končí oranžová éra. Tímhle se Jiří Paroubek zapsal do vašich hlav


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice