Ohlídal (ČSSD): Ministra Bendla žádáme o nápravu v kauze Radějovská obora

20.03.2012 15:30

ČSSD vyzývá ministra zemědělství Petra Bendla, aby využil všechny dostupné prostředky k navrácení pozemků převedených Lesy ČR, při jejichž směně byl porušen zákon a stát byl jako vlastník významně poškozen.

Ohlídal (ČSSD): Ministra Bendla žádáme o nápravu v kauze Radějovská obora
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Porušení zákona doložila šetření Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ). Například přes 1000 hektarů uceleného lesa v Chráněné oblasti Bílé Karpaty, tzv. Radějovské obory, vyměnily Lesy ČR se soukromou osobou ing. Leošem Novotným bývalým majitelem firmy Hamé za pozemky rozptýlené do devíti katastrálních území po celé ČR. Některé z nich dokonce nebylo možné směnit, protože se jednalo o strategický majetek, nebo pozemky hraničící se Slovenskem. Kontroloři NKÚ jsou přesvědčeni, že tímto krokem Lesy ČR upřednostnily zájem soukromé osoby, porušily zákon a poškodily stát.

Na nevýhodnost směny Radějovské obory pro ČR upozorňovali poslanci ČSSD již v roce 2009, například interpelacemi na tehdejšího premiéra Jana Fischera, který však s tehdejším ministrem zemědělství Jakubem Šebestou neučinili nic, co by směně zabránilo.

Sociální demokracie žádá, aby byly napraveny škody, které ČR utrpěla.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kohajda (KDU-ČSL): Myslíte, že se vás důchodová reforma netýká? Jste si jistí?

12:16 Kohajda (KDU-ČSL): Myslíte, že se vás důchodová reforma netýká? Jste si jistí?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.