Paroubek: ČSSD ve sněmovně ukázala, že svou kritikou vlády hraje na občany pouze divadlo

13.03.2012 19:37

Dnes jsem na jednání Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR navrhl k projednání tři body, které se týkaly závažných pochybení Nečasovy vlády.

Paroubek: ČSSD ve sněmovně ukázala, že svou kritikou vlády hraje na občany pouze divadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Konkrétně šlo o bod "Informace předsedy vlády Petra Nečase o výhradách Evropské komise k auditu čerpání prostředků z evropských fondů", dále bod "Situace na úřadech práce, příčiny této situace a postup při jejím řešení" a poslední, třetí bod "Informace ministra školství, mládeže a tělovýchovy Josefa Dobeše o tom, jak hodlá čelit chystaným škrtům v jeho resortu". Všechny tyto body považuji za mimořádně závažné a vláda by se k nim měla jasně vyjádřit.

Všechny tři body byly poslanci zamítnuty. Jak jinak. Tento výsledek jsem - v situaci, kdy má koalice ve sněmovně výraznou převahu - očekával. Jaké však bylo mé překvapení, když jsem ve sjetinách hlasování zjistil, že mé návrhy nepodpořila ani řada poslanců z ČSSD (5 poslanců ČSSD bylo proti a 19 z nich se hlasování zdrželo, včetně předsedy strany B. Sobotky).

Zřejmě je tedy problémy Nečasova kabinetu nezajímají a nemají zájem o nich jednat. Na tiskových konferencích - před kamerami a diktafony - přitom tyto věci, které jsem navrhnul na projednávání, sami kritizují. Neumím si to vysvětlit jinak, než že sociální demokracie hraje na občany a své voliče pouze divadlo a nemá zájem problémy na půdě sněmovny fakticky řešit.

Jiří Paroubek, poslanec a předseda NS-LEV 21

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…