Paroubek: Jan Švejnar a průzkumy

13.09.2012 11:40

Nejzajímavější zprávou posledních dvou dnů je ta, že se Jan Švejnar nezařadí do pelotonu prezidentských kandidátů.

Paroubek: Jan Švejnar a průzkumy
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Je to škoda. Byl by to zřejmě nejlepší kandidát. Kvalifikovaný, kultivovaný člověk s mezinárodním rozhledem a skvělou akademickou dráhou na vynikající americké univerzitě. Byl by skvělým kandidátem středových a umírněných levicových voličů.

V pondělí jsem mu shodou okolností volal. Snažil jsem se mu vysvětlit, že by byl nejlepším nadstranickým kandidátem k jehož podpoře by se přidali kromě jiných i národní socialisté. Nabídl jsem mu, že mu národní socialisté v čase zbývajícím do krajských a senátních voleb na svých dobře navštěvovaných mítincích pomohou zajistit podpisy potřebné k podpoře jeho prezidentské kandidatury. V té době, kdy jsme spolu hovořili, byl zřejmě již rozhodnut. Teď už všechny další alternativy prezidentské volby jsou buď jen špatné anebo jen méně špatné.

Myslím, že pokud lidé jako je M. Komárek z MFD roní krokodýli slzy nad tím, že J. Švejnar nebude kandidovat, měli by sami zpytovat své svědomí. Právě vlivná média způsobila, že česká politika je v takovém úpadku, že je ve vleku vlivných podnikatelských skupin a na to J. Švejnar prostě nemá žaludek.

Kartel fandí velkým stranám

Celostátní průzkum SANEPu, zveřejněný včera, proběhl zcela bez zájmu českých médií. Národní socialisté v něm poprvé překročili hranici 4%. Dovoluji si tvrdit na základě této informace, že by ve volbách do sněmovny již dnes byli schopni se přehoupnout přes 5%. Ale je to zcela v rozporu s výsledky, jak je agentury pro výzkum veřejného mínění zveřejňují v jednotlivých krajích. V řadě z nich mají národní socialisté podporu dokonce pod 2%. K dokonalosti dnes celou věc dovedl STEM, kdy v průzkumu národním socialistům přisuzuje zisk "do jednoho procenta"... Není to podivné?

Spíše jde o to, že kartel výzkumných agentur, zejména STEM a SC&C (Factum je ještě navíc pod vlivem M. Šloufa), pracuje jaksi ve prospěch velkých stran a agilní média jejich čísla přeochotně a dennodenně opakují. Takže kartel tisk + agentury pro výzkum veřejného mínění se snaží formovat veřejné mínění a konečný volební výsledek. A pokud se objeví jiná informace, která je v rozporu s tím, co říká kartel, jako je ta z průzkumu SANEPu, tak je cynicky potlačena.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.