Peake (VV): Konkrétní zkušenosti z regionů jsou pro nás nepostradatelné

24.09.2011 19:17

Karolína Peake navštívila Karlovarský kraj.

Peake (VV): Konkrétní zkušenosti z regionů jsou pro nás nepostradatelné
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předseda VV Radek John a místopředsedkyně vlády Karolína Peake

Vicepremiérka pro boj s korupcí Karolína Peake dnes během v rámci svého výjezdu do Karlovarského kraje navštívila města Karlovy Vary, Sokolov a Cheb. Společně se starosty měst diskutovala o tíživých problémech daných lokalit a o tom, jak by mohla z pozice místopředsedkyně vlády přispět k jejich řešení.

První zastávkou byla radnice města Karlovy Vary. Primátor Petr Kulhánek vyzdvihl výstavbu dálnice R6 jako prioritu pro další rozvoj regionu s důsledky pro investice, zaměstnanost ale i kulturu a životní úroveň. Během diskuse zdůraznil, že je velmi vděčný za výbornou komunikaci s ministrem dopravy Pavlem Dobešem (VV). „S panem primátorem se shodujeme na potřebnosti a opodstatněnosti spojení metropole západní části České republiky, Karlových Varů, s hlavním městem Prahou a s dalšími regionálními centry jako je Sokolov, Cheb a další místa. Jsem ráda, že i připravované legislativní úpravy v problematice výkupu pozemků pro liniové stavby mohou pomoci v blízké budoucnosti s urychlenou realizací páteřních komunikací České republiky," uvedla Karolína Peake.

Karolína Peake v rámci svého programu zavítala i do Sokolova, kde s starostou Zdeňkem Berkou probírala důležitost přímé komunikace mezi představiteli vlády a zástupci regionů vzhledem k  předávání poznatků a podmětů. „Přímá zkušenost a poznání regionu umožňuje na vládní úrovni vidět jasněji skutečnou realitu a problémy občanů v místě. Právě realita všedního dne občana je to, co z pohledu metropole, z pohledu Prahy, či z pohledu vládního úředníka, může chybět při posouzení našich rozhodnutí. Dobře míněné rady a návody nikdy nemohou obstát v konfrontaci se získanou zkušeností či předaným zážitkem," řekla vicepremiérka Peake. „To, že sama dlouhodobě působím v komunální politice, mě v uvedeném pohledu na věc utvrzuje. Ostatně i sám vznik Věcí veřejných a přímé řešení konkrétních problémů občanů, je pozice, která si zaslouží rozvíjet i na vládní úrovni. Zabývání se virtuální realitou a dogmatické pohledy z úzce ideologických pozic nepřináší dlouhodobá a stabilní řešení stranických problémů," vysvětlila.

Velmi přívětivé přivítání a zájem o nastavení spolupráce ve všech městech zhodnotila Karolína Peake těmito slovy: „Pozitivně vidím aktivní přístup zástupců měst, se kterými jednám a jsem v kontaktu. Nejen navrhovaná řešení, ale i přímé kroky svědčí o tom, že jsou si vědomi své odpovědnosti a jsou právě tím partnerem, se kterým můžeme spolupracovat na konkrétních tématech. Stejně tak považuji za nepostradatelné, že poznatky a problémy regionů, které nejsou řešitelné na komunální či krajské úrovni, nám předávané mě a mému týmu umožňují přímo reagovat na vládní úrovni."

Jednou ze zastávek byla návštěva kulturního domu Zlatý vrch v Chebu. Chebský starosta Pavel Vanoušek provedl vicepremiérku Peake objektem, který je těsně před rekonstrukcí a zdůraznil důležitost obnovy, zejména proto, že by zařízení mělo nabídnout mladým lidem vzdělávání i aktivní využití volného času. Uvažuje se například o tanečním kroužku nebo o práci ve výtvarné a dalších dílnách.

Karolína Peake nevynechala ani návštěvu sociálního klastru v Sokolově a chráněných dílen občanského sdružení Joker v Chebu. „Dnešní zážitek z klastru a Jokera je pro mě nejen lidsky hluboký a osobní, ale zároveň je to pro mě i podnět. Snaha o individuální přístup při zapojování nezaměstnaných nebo lidí s handicapem a zejména výsledky této práce, je něco, čeho si velmi cením a čemu bych ráda pomohla."

Více:
Peake (VV): Co nás také možná čeká na Šluknovsku ##PROFIL 1382##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Vít Rakušan byl definitivně usvědčen ze lži

9:02 Rajchl (PRO): Vít Rakušan byl definitivně usvědčen ze lži

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.