Premiér Nečas: Působení Borise Šťastného v čele pražské ODS oceňuji

02.12.2011 18:39

Vyjádření Petra Nečase k rezignaci Borise Šťastného na post šéfa pražské ODS.

Premiér Nečas: Působení Borise Šťastného v čele pražské ODS oceňuji
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Premiér a předseda ODS Petr Nečas

V prvé řadě bych chtěl ocenit kroky pražského regionálního sdružení Občanské demokratické strany v uplynulých dnech. Jsem přesvědčený, že proběhlo správné rozhodnutí, tzn. obměnit koalici s tím, že občanští demokraté mají nadále pozici primátora.

Z tohoto pohledu jednoznačně kvituji kroky jak zastupitelského klubu na magistrátu hlavního města Prahy, tak regionální rady.

Sledujeme téma Rozpad magistrátu v Praze

Velmi si vážím práce Borise Šťastného, protože on vlastně tak trošku naskočil do řešení problémů v pražském regionu, aniž měl s výrobou těch problémů v minulosti cokoliv společného. Já jsem to bral svým způsobem trošku i s jistými negativními prvky, protože Boris Šťastný je dlouhodobě můj klíčový spolupracovník v oblasti zdravotnictví. Koneckonců jsme spolu psali dvakrát volební program ODS v oblasti zdravotnictví. Jako předsedu zdravotního výboru - s tím že byl angažován v pražských volbách, v pražské politice, jsem ho svým způsobem postrádal.

Tato mise pro něho dopadla úspěšně a jsem velice rád, že mám k dispozici svou pravou ruku pro oblast zdravotnictví. Protože občanští demokraté, přestože neobsazují ministerstvo zdravotnictví, samozřejmě jako nejsilnější vládní strana nesou i klíčovou odpovědnost za jednu z oblastí, která nejvíce zajímá občany naší země.

Jsem rád, že budu mít Borise Šťastného k dispozici v oblasti zdravotnictví na full time job, tedy na plný politický úvazek. Chci skutečně ocenit jeho působení v čele pražské ODS a poděkovat mu. Otevřeně řečeno to byla mise, do které se nikdo nehrnul v situaci, ve které byla pražská ODS loni v létě, kdy de facto poprvé nevyhrála v parlamentních volbách a nevěděla, zda a jak uspěje ve volbách komunálních.

RNDr. Petr Nečas
předseda strany
předseda vlády

Dále čtěte:
Šťastný rezignoval na šéfa pražské ODS 
Šéf pražských dopravních podniků Dvořák končí. Svobodovi dal rezignaci
Rudolf Blažek rezignoval na post šéfa pražských zastupitelů ODS
Rozpad velké koalice v Praze dotázaní vítají, ukázal průzkum

##PROFIL 211##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ods.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…