Premiér Petr Nečas v Nizozemí ocenil důraz na rozpočtovou odpovědnost

16.02.2012 18:37

Českou republiku a Nizozemí spojuje kromě posilujícího vzájemného obchodu a tradičně dobrých politických vazeb také důraz na rozpočtovou odpovědnost na státní i evropské úrovni.

Premiér Petr Nečas v Nizozemí ocenil důraz na rozpočtovou odpovědnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Na společném jednání v Haagu se na tom shodl český premiér Petr Nečas se svým nizozemským protějškem Markem Ruttem.
 
"Naše země patří mezi ty, které prosazují rozpočtovou odpovědnost, svobodný trh a posilování konkurenceschopnosti," řekl po jednání česky premiér. S nizozemským premiérem Markem Ruttem jednal především o tématech nadcházejícího summitu Evropské unie, víceletém finančním rámci EU a budoucnosti jaderné energetiky.
 
Petr Nečas a Mark Rutte také zdůraznili, že obě země podporují svobodu pohybu pracovních sil a jejich vlády odmítají jakékoli zpochybňování tohoto principu.
 
Před jednáním s premiérem Markem Ruttem vystoupil premiér Petr Nečas na fóru nizozemské Konfederace průmyslu a zaměstnavatelů. Ta sdružuje více než 100 tisíc firem a pokrývá prakticky celou oblast nizozemské ekonomiky.
 
Premiér Petr Nečas představil Česko jako zemi vhodnou k investicím. Zdůraznil, že jeho vláda přispívá reformami ke stabilizaci veřejných financí a podporuje inovativní ekonomiku. Připomněl, že mezinárodní agentury dlouhodobě považují Česko za makroekonomicky stabilní zemi a renomované organizace (např. OECD) chválí Česko za realizované či plánované reformy. Premiér tak podpořil úsilí o posílení vzájemného obchodu (nyní je Nizozemí pro ČR 8. nejvýznamnějším obchodním partnerem).
 
Na závěr návštěvy se premiér Petr Nečas setkal s předsedkyní dolní komory Parlamentu Gerdi Verbeetovou, s níž diskutoval o aktuálních evropských tématech, mimo jiné o smlouvě o fiskální disciplíně, víceletém finančním rámci nebo plánech na rozšíření Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…