Ransdorf (KSČM): Nefunguje registr? Zvykejte si, pekárna zatím ano

06.08.2012 10:34

Musím konstatovat, že přístup předsedy vlády a ministrů k řešení problému tzv. registru je naprosto diletantský.

Ransdorf (KSČM): Nefunguje registr? Zvykejte si, pekárna zatím ano
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kmotrovská značka, ilustrační foto

Současný stav je důsledek jejich práce. Jejich chabé vyjádření, že stav je neakceptovatelný, je více než špatné. Stálá očekávání, že »do pátku« dojde k zázraku, je nesmyslné, hloupé. Mám pocit, že se všichni bojí zakročit proti dodavateli.

Čeho se bojí, toho dodavatele nebo dalších důsledků svých rozhodnutí? Kdo a jak tohoto dodavatele vůbec vybral? Nelze to ani nazvat amatérismem, je to šlendrián hrubého zrna. Výkony toho dodavatele jsou naprosto nedostatečné, odměna za ně je nestoudně vysoká. Kdo to platí? Proč to platí? Amatérismus v souvislosti s touto věcí by byla urážka pro všechny, kteří se v prostředí, které nazýváme amatérské, pohybují a v něm tvoří. Je to trestuhodné, v současné chvíli je i trestuhodná občanská liknavost. Vždyť všechno, co nám ta vládní parta připravila a dále připravuje, není pro nás, občany, dobré.

A tak všichni na obou stranách úředních pultů musí trpět, musí trpět za neschopnost ministrů a jejich radilů, party, která se schovává za pojmem dodavatel. Je až neskutečné, co se všude děje. A tak jsme rychle této »partě odborníků« zadali další zakázky za další neuvěřitelné peníze. A bude další a ještě větší legrace. Občané, držte ústa a krok a přemýšlejte o tom, jak zaplatíte daně v Kalouskově geniálním turborežimu, a současně snížíte své životní náklady pod nulu.

Vážení spoluobčané, chápu, že většina z nás je ve stavu otrávené rezignovanosti. Ale to je stav velmi žádaný našimi vládními »odborníky«. To je stav, který bude mít fatální důsledky v našich životech, který velmi těžce poznamená životy našich dětí, jejich dětí … Není pravdou, že nemůžeme nic dělat.

Víte, ono se to už nedá vůbec komentovat, posuzovat, z hlediska kybernetika. Shrnu-li to stručně, tak současná situace se již zcela vymkla všemu, co kybernetika umí analyzovat, popsat, spočítat a odhadnout. Jakékoliv substitučně dedukční metody, které platí v normálním, exaktním, ale i krizovém extrémním prostředí, tady neplatí. Nemohu se spokojit s názorem, že vysvětlení mohou poskytnout spíš znalci mafiánských praktik. Setkal jsem se s názorem, že o ně v české politice jde především.

Protože není žádná jiná únosná alternativa toho, co by mělo následovat, lidé zřejmě vyjdou do ulic. Bojím se toho. Když ty tloustnoucí arogantní hochy za pultíky vidím, a zejména pak slyším, hrozím se následků. Hrozím se toho a současně si uvědomuji, že to je jediná možnost, jak všechny nádory na naší společnosti léčit. Ty nádory jsme si způsobili my, občané, a mnohdy i voliči sami. Měli bychom všichni u voleb vyjádřit, o co nám jde. Zda budeme postupně zanikat nebo se pustíme do léčení nádorů a vředů. Mávnutí rukou a řeči u piva není ta správná cesta. Sami je budeme muset vyléčit!

Václav RANSDORF, kandidát KSČM do Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.