Šilar: V kauze metylalkoholu vláda selhala a selhává i nadále

20.09.2012 21:04

„Naší prioritou musí být co nejrychlejší obnovení řádného trhu s lihovinami v České republice,“ řekl včera premiér Petr Nečas. Senátor Šilar ovšem upozorňuje, že priorita vlády by měla být jiná.

Šilar: V kauze metylalkoholu vláda selhala a selhává i nadále
Foto: Senat.cz
Popisek: Senátor Petr Šilar (KDU-ČSL)

„Stát musí zajistit fungování trhu, ale zároveň garantovat ochranu spotřebitele. Žijeme v demokratickém státu s tržní ekonomikou. V platných zákonech je garantována stejně tak ochrana spotřebitelů, jako právo na podnikání. Obávám se, že pan premiér doposud nepochopil podstatu celého problému,“ říká senátor Petr Šilar.

Podle jeho názoru vláda opakovaně dokazuje, že neumí vládnout. „Očekával bych, že na programu vlády bude předložen komplexní materiál, který by ukládal jednotlivým ministrům dotčeným kauzou metyl provést rychlou analýzu legislativy v oblasti daní, cel, podnikání, ochrany spotřebitele, bezpečnosti potravin, a z nich odvozených kontrol. Místo toho slyšíme v podstatě nahodilé nápady ministrů bez snahy řešit problém jako celek,“ upozornil Šilar.

„Problém Petra Nečase a jeho týmu je v tom, že neumí zřetelně pojmenovat, kde je příčina problému a co je tragický následek.  Vláda si musí ujasnit, jakou úlohu má mít stát, jakou podnikatel, a kdo má nést zodpovědnost za to, aby zajistil bezpečnost a ochranu spotřebitele, stejně jako ochranu legálního podnikání,“ uzavírá Petr Šilar.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.