Sobotka: Demonstraci proti vládě podpořilo 1500 sociálních demokratů

21.04.2012 15:41

Více než 1500 sociálních demokratů a sympatizantů ČSSD z celé České republiky v čele s vedením strany, jejími poslanci, senátory, europoslanci, hejtmany a komunálními zastupiteli se dnes vydalo z Lidového domu podpořit celonárodní demonstraci „Stop vládě“ za zastavení nespravedlivých vládních reforem, podání demise vlády Petra Nečase a vyhlášení nových voleb, kterou svolali zástupci odborů a občanských sdružení a iniciativ na pražské Václavské náměstí.

Sobotka: Demonstraci proti vládě podpořilo 1500 sociálních demokratů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Demonstraci podpořili např. předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, místopředseda Jiří Dienstbier, Lubomír Zaorálek, Martin Starec, místopředsedkyně Hana Benešová, předseda Poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc, předseda Senátorského klubu ČSSD Petr Vícha a zástupci ČSSD z krajských vlád, měst a obcí z celé země.

„Desítky tisíc demonstrujících občanů jasně prokazují, že lidé této vládě nevěří a přejí si její okamžitý odchod. Premiér Petr Nečas nemůže dál ignorovat skutečnost, že stávající zbytky vládní koalice ztratily poslední zbytky důvěry veřejnosti. Současnou společenskou, hospodářskou a sociální krizi nemůže překonat ani vláda, která bude spoléhat na odpadlíky z Věcí veřejných či původní Bártův politický podnik. Vláda rozpadem Věcí veřejných ztratila legitimitu, kterou jí daly volby z roku 2010. Proto ČSSD vidí jako jediné možné férové řešení této vládní krize předčasné volby,“ uvedl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

ČSSD je přesvědčena, že ČR potřebuje v této složité ekonomické i společenské době stabilní odpovědnou vládu, která vzejde z nových voleb a bude mít důvěru občanů. Rychlé volby jsou rozhodující podmínkou pro to, aby si většina občanů udržela víru v to, že nápravy našich poměrů lze dosáhnout demokratickou cestou.

Pokud po volbách do Poslanecké sněmovny převezme ČSSD vládní odpovědnost, je připravena zrušit chybné vládní kroky všude tam, kde to bude možné. Bude prosazovat spravedlivé sociální a rozpočtové reformy, které nebudou likvidační pro středně a nízkopříjmové skupiny obyvatel a zátěž spojená s konsolidací veřejných rozpočtů a podporou hospodářského růstu bude spravedlivě rozložena na všechny příjmové skupiny obyvatel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…