Sobotka: Jak Kalousek a Nečas podvedli občany České republiky

20.09.2012 9:57

ODS a TOP 09 slibovaly, že zastaví zadlužování státu. Místo toho se veřejný dluh zvýšil z 28% hrubého domácího produktu (HDP) v roce 2006 na 41% HDP v roce 2012. Státní dluh se za 6 let vlády pravice zdvojnásobil z 0,8 bilionu korun na 1,6 bilionu v roce 2012.

Sobotka: Jak Kalousek a Nečas podvedli občany České republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

ODS a TOP 09 tvrdily, že nebudou zvyšovat daně. Místo toho zvýšily daň z přidané hodnoty (DPH) na potraviny, léky, knihy a další citlivé položky z 5% (2006) na 14% (2012)!

ODS a TOP 09 slibovaly, že jejich reformy nastartují ekonomiku a zlepší život občanů. Místo toho je naše země v recesi, reálné mzdy lidí klesají a poprvé od roku 1993 se meziročně snížil i čistý příjem domácností na hlavu.

ODS a TOP 09 tvrdily, že se reformy nedotknou stávajících důchodců. Místo toho od 1.1. 2013 snižují tempo valorizace penzí a krátí penzistům podporu na bydlení. Jen v roce 2013 tak důchodci přijdou o 9,5 miliardy korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…