Nebojte, pane Hrušínský! Tereza Spencerová k situaci: Koronavirus, migrace, k tomu zelená EU... Velmi vážné závěry

12.03.2020 11:57 | Zprávy

OKNO DO SVĚTA TEREZY SPENCEROVÉ Pro EU je neštěstím, že migrační problémy nastaly zrovna v době koronaviru. Do toho se Brusel snaží prosazovat „zelený úděl“, který může připravit o práci až 11 milionů lidí, komentuje současné vyhrocené dění analytička Tereza Spencerová. A jak to může dopadnout? „Už roky opakuji, že se nynější systém reformovat nedá, že by bylo jednodušší ho zmuchlat, vyhodit do koše a začít z gruntu nanovo. Možná se nějaké takové situaci blížíme,“ sdělila Spencerová ParlamentnímListům.cz s tím, že až krize pomine a rozhlédneme se, „jestli ještě vůbec existuje nějaká EU“, pak bude prostor pomoci třeba i divadlu Jana Hrušínského. Ten může být v klidu: Koza pojde i sousedům.

Nebojte, pane Hrušínský! Tereza Spencerová k situaci: Koronavirus, migrace, k tomu zelená EU... Velmi vážné závěry
Foto: pixabay.com
Popisek: Virus - ilustrační foto

Podívejme se na rozšíření koronaviru na širším Blízkém východě. Íránu kosí virus i vládní představitele. Je pravda, že Peršané nebezpečí COVID-19 nejen podcenili, ale i tutlali? Myslíte, že chudší země, zejména africké, budou zasaženy mimořádně? A otevřeně se ptejme: Jaká může být infekčnost nové nemoci u migrantů, kteří se dobývají do Řecka?

Obecně na Blízkém východě není zatím situace nijak kritická. Třeba turisticky lákavý Egypt se stovkou milionů obyvatel hlásí 60 případů nákazy, přičemž takřka polovina nakažených se prý už i vyléčila, a jedinou tamní obětí byl německý turista, který si podle všeho koronavirus do Hurgády přivezl s sebou z domova. Velký nárůst hlásí Katar, Saúdové nebo Bahrajn, ale jsou to stále jen řádově stovky případů. A třeba Kuvajt je na tom z hlediska počtu potvrzených případů zhruba stejně jako my, ale přitom už zrušil veškeré letecké spojení se světem a vyhlásil zákaz chození ven, nechali zavřít restaurace, zakázali jakékoli veřejné shromažďování a na 14 dní platí jakýsi „státní svátek“ čili povinné volno pro všechny. Pěkně doma, za zavřenými dveřmi. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jaroslav Polanský

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbořil: Válka? Dějí se věci, o nichž nám neříkají. Ale připravují nás

13:24 Zbořil: Válka? Dějí se věci, o nichž nám neříkají. Ale připravují nás

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA V posledních dnech se v globálních rozměrech děje něco, o čem nejsme dobře in…