„Je to prase první kategorie, lidská svině!“ Tajná nahrávka z nejvyšších pater ČSSD. Zimola reaguje na brutální útok. Padají jména a spojitosti

16.12.2018 7:36

ROZHOVOR „Jirka Zimola je prase první kategorie, je to lidská svině, člověk, jemuž jde zejména o vlastní prospěch. A je to taky člověk, který nikdy nic neudělal, žvaní, mele totální nesmysly,“ řekl na tajně pořízené nahrávce činovník ČSSD Michal Kucián na adresu někdejšího hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly. Ten se rozhodl reagovat. Jeho odpověď je rázná a ukazuje do kruhů kolem Miroslava Pocheho.

„Je to prase první kategorie, lidská svině!“ Tajná nahrávka z nejvyšších pater ČSSD. Zimola reaguje na brutální útok. Padají jména a spojitosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

Michal Kucián o vás tvrdí, že jste v interview s Xaverem Veselým neřekl, co jste v ČSSD vykonal. A tvrdí, že jste neudělal vůbec nic, kromě starosti o to, z čeho budete sám profitovat. Lže pan Kucián? Mohl byste tedy uvést konkrétní kroky, které jste podnikl?

Je namístě ptát se, co pro ČSSD udělal pan Kucián, který je za práci pro ČSSD, na rozdíl ode mě, velmi štědře placen. Za své krátké působení jsem se setkal se stovkami sociálních demokratů, současných i bývalých. Předložil jsem část své vize nové ČSSD. Na ÚVV jsem předložil změnu stanov, návrh na přeregistraci členů a přímou volbu předsedy. Bohužel žádný z těchto mých návrhů vedoucích k rapidnímu zlepšení fungování ČSSD, neprošel, a to i díky úsilí právě pana Kuciána. Takhle je potřeba chápat jeho kritiku mojí osoby.

Michal Kucián by dále doporučoval zrušit vaše členství v ČSSD. Myslíte si, že je pro tento krok nějaká širší opora v ČSSD, nebo se jedná hlavně o akci pražské ČSSD, konkrétně pobočky na Praze 3?

Anketa

Na čí straně jste ve sporu o zastavení evropských dotací Agrofertu?

hlasovalo: 31064 lidí
Snahy eliminovat mne jako úspěšného komunálního politika a hejtmana, který opakovaně uspěl ve volbách, se ze strany sobotkovského vedení opakovaly a stále opakují. Připomínám například své loňské vyškrtnutí z kandidátky do Poslanecké sněmovny. Pan Kucián a jeho kamarád europoslanec M. Poche patří k této skupině.

Souhlasíte s názorem, že pokud ČSSD nezačne využívat institut zrušení členství za poškozování dobrého jména strany, tak ČSSD „nikdy nevybředne z marasmu“?

Odpovím otázkou. Poškozuje ČSSD ten, kdo se snaží předkládat řešení vedoucí k opětovným vítězstvím sociální demokracie ve volbách, nebo ten, kdo je ochoten za jakoukoli funkci obětovat i celou ČSSD ve volbách, jako tomu bylo v případě pana Pocheho?

Do sjezdu ČSSD je ještě daleko, hodláte podnikat nějaké kroky v reakci na tuto výzvu k vyloučení z ČSSD? Budete komunikovat s panem Kuciánem nebo s jinými sociálními demokraty z Prahy 3?

S hloupostí a arogancí chytří lidé debatu nevedou, protože je to ztráta času bez výsledku.

Michal Kucián se o vás na nahrávce vyjadřuje velmi nevybíravým slovníkem včetně několika vulgarit. Je příčinou vašeho sporu nějaká osobní animozita? Co stojí v pozadí celého konfliktu?

Nejsem určitě sám, kdo měl z nahrávky pocit, že pánové na Praze 3 při schůzování nepili jenom vodu. Ostatně výsledky ČSSD na Praze odpovídají hladině alkoholu v krvi diskutujících na nahrávce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Žvástů jsem slyšel dost.“ Ivan David skoncoval s von der Leyenovou. Zle

20:20 „Žvástů jsem slyšel dost.“ Ivan David skoncoval s von der Leyenovou. Zle

Blží se dvacáté výročí vstupu ČR a dalších zemí do EU. V europarlamentu už se konalo slavnostní zase…