„Pochybil ve všem, na co sáhl.“ Exministr zúčtoval s Bohuslavem Sobotkou

12.12.2017 19:19

ROZHOVOR „Odchod Bohuslava Sobotky je jedním ze světlých okamžiků na naší politické scéně! Zasloužil se o naprostou devastaci ČSSD, z čehož se bude tato strana dostávat déle, než ODS. Pochybil ve všem, na co sáhl,“ myslí si někdejší bývalý generální ředitel České televize a také exministr kultury Jiří Balvín. V rozhovoru ParlamentníchListů.cz se ale vyjádřil i k prezidentské kandidatuře Jiřího Drahoše a taky k tomu, co této zemi momentálně chybí.

„Pochybil ve všem, na co sáhl.“ Exministr zúčtoval s Bohuslavem Sobotkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dosluhující premiér Bohuslav Sobotka

Evropská komise posílá Česko, Polsko a Maďarsko k unijnímu soudu kvůli jejich přístupu k programu přerozdělování žadatelů o azyl podle kvót. Komise totiž byla nespokojená s tím, že se nechceme v otázce kvót chovat jako ostatní země. Odpovědi zemí na stanovisko EK byly podle jejího prvního místopředsedy Franse Timmermanse neuspokojivé. Co říkáte na takové rozhodnutí Komise?

Rozhodnutí Evropské komise je pro mě naprosto nepřijatelné a připomíná to doby totalitního režimu.

Nový premiér Andrej Babiš řekl, že se touto věcí bude zabývat a že chce s Evropskou komisí vyjednávat o stažení žaloby.  Věříte mu jeho slova? Jakým „vyjednavačem“ v rámci EU Babiš nejspíše bude?

Vzhledem k jeho jazykové vybavenosti bude asi dobrým vyjednavačem. Jenže otázka stojí tak, zda to „nějak“ nezobchoduje ve svůj prospěch…

V Evropě se může do roku 2050 až ztrojnásobit počet muslimů, tvrdí výzkumná agentura Pew research Center. Pracuje s různými variantami. V ČR nyní dle ní máme 0,2% muslimů, nejhůře toto číslo může stoupnout na 1,2%. Mnohem hůře na tom však mohou být Švédsko, Francie či Německo. Je to problém, či jde tady o zbytečnou hysterii namířenou proti myšlence multikulturalismu?

Jsem přesvědčen, že je to veliký problém! To, co se děje v uvedených zemích, je katastrofa, ale lidé strkají hlavu do písku a dělají, že to nevidí. Paralela s nastupujícím fašismem je tvrdá, ale reálná.

Tuto středu bude jmenována vláda Andreje Babiše, ovšem nemá předjednanou podporu. Nicméně pravicová opozice tvrdí, že se nakonec opře o Okamuru a KSČM. Sám Babiš to ale odmítá, zdroje z médií dokonce hovoří o možné vládě s KDU-ČSL a ČSSD, které se však propadají v průzkumech. Co by podle Vás bylo dobrým rozhodnutím?

Nové volby – ať se rozhodne definitivně!

Ať už vznikne jakákoliv vláda, co by tato země na konci roku 2017 potřebovala? Když odhlédneme od toho, jaká vláda vznikne, co je teď pro nás nejdůležitější? A zajistí nám to Babiš?

Tato země by potřebovala silnou pravicovou stranu!  

Generální ředitel televize Barrandov Jaromír Soukup se v posledních dnech pustil do konkurenční televize Prima. „Nejsme televize, která je ochotná pustit si do studia vraha a dělat z něj celebritu. Pomalu se divím se, že ještě žádná televize nedává pořad Vraždíme s Kajínkem, nebo Deset ran od Kajínka. My v televizi Barrandov si zakládáme na tom, že ctíme zákon a nasloucháme divákům,“ uvedl s tím, že na Barrandově podobné experimenty nikdy nebudou. Co na to říkáte?

Pan Soukup by měl být v názorech na televizi zticha, neboť to, co produkuje „jeho“ televize, to je skutečná katastrofa!

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš se sešel s premiérem Sobotkou, aby mu sdělil obavu, že jak proběhlé sněmovní volby, tak nastávající volby prezidenta ovlivňují zahraniční tajné služby. BIS ale sdělila, že žádné takové poznatky nemá. Byl to od Drahoše správný krok? Jak vlastně hodnotíte kampaň akademika, který má být hlavním vyzyvatelem Zemana?

Jiří Drahoš je jen nastrčená figurka, kterou někdo vodí, divím se mu, že se nechal do této role přemluvit.

Směřuje Miloš Zeman za vítězstvím v prezidentských volbách, nebo za porážkou? Průzkumy ukazují, že lidé by mohli být odrazeni od jeho volby kvůli tomu, že je prý nemocný. Stane se tak?

Vstupem Mirka Topolánka se situace kolem volby zdramatizovala, problém nemoci Miloše Zemana je nejasný, ale jinak je stále dost silný…

Bude mít nedávna návštěva Miloše Zemana v Rusku ještě ozvěnu v médiích? Táhne nás Zeman na Východ čím dál víc, jak vykřikují jeho odpůrci? Pokud jde o jeho působení, hovoří se o tom, že rozděluje společnost. Venkov versus město, kavárna versus manuálně pracující, neziskovky a novináři proti ,,obyčejným lidem“… Které z těchto rozdělení je skutečné a kdo za ně může?

To je moc a moc obsažná otázka. Každá silná osobnost polarizuje společnost, jenom slabí jedinci nechávají společnost apatickou. To ale znamená, že ve volbách naprosto neuspějí!

Z nejvyšší české politiky odchází Bohuslav Sobotka. Za co bychom mu měli poděkovat, za co bychom ho měli kritizovat?

Odchod Bohuslava Sobotky je jedním ze světlých okamžiků na naší politické scéně! Zasloužil se o naprostou devastaci ČSSD, z čehož se bude tato strana dostávat déle, než ODS. Pochybil ve všem, na co sáhl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…