Arogantní uprchlíci. Tady to dopadne šíleně. Bouchne to. Mám toho plné zuby, kam se hrabou komunisti, hlásí Češka z východu Německa

05.04.2016 6:51

ROZHOVOR „Kancléřka se zbláznila. Svojí politikou rozvrátila celou Evropu. Německá společnost se úplně rozpoltila. Naprosto. Trhají se celé rodiny, nemluví spolu. Je tady diktatura temna, kam se hrabou komunisti. Jednou to tady skončí občanskou válkou, protože to tu časem bouchne. Lidi se budou navzájem střílet,“ říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz česká podnikatelka Bohumila Kamenzová žijící v německém Altenbergu u českých hranic. S uprchlíky se podle ní propašovali do země i bojovníci. „Čekají jen na povel. Až někdo pískne, začnou nás hubit,“ myslí si.

Arogantní uprchlíci. Tady to dopadne šíleně. Bouchne to. Mám toho plné zuby, kam se hrabou komunisti, hlásí Češka z východu Německa
Foto: bundeskanzlerin.de, tan
Popisek: Německá kancléřka Angela Merkelová

Anketa

Máte rádi Karla Gotta?

93%
7%
hlasovalo: 17262 lidí

Hodně kritizujete kancléřku Merkelovou a její migrační politiku. Proč?

Kašle na svoje občany, úplně je odsunula do pozadí. Umetá cestu uprchlíkům. Podle mě se zbláznila. Vůbec netuší, jaká je realita, že ne všichni Němci jsou tak nadšení jako ona. Možná, že ji těch pár nohsledů, co jsou kolem ní, utvrzuje v tom, že všechno dělá krásně. Ale Německo je v naprosto tristní situaci.

Co podle vás hrozí Německu tím příchodem velkého množství lidí z odlišné kultury?

Jak se vždycky říkalo, že Německo je hospodářská velmoc, tak už dávno tomu tak úplně není. To mi říká manžel, podnikatel, který přijde do kontaktu s podnikatelskými kruhy. Německo mele z posledního, tam nejsou peníze vůbec na nic. A najednou peníze jsou. Dozvídáme se, že Německo je tak bohatá země, že si může dovolit x milionů uprchlíků v podstatě živit. Protože se nedá předpokládat, že se všichni asimilují a integrují. To bude minimální procento. Ostatní sem jdou za lepším životem a budou žít na úkor státu. Německo přitom nemá peníze na postižené, školy, školky. Ale na uprchlíky najednou peníze jsou. Kromě toho si myslím, že kancléřka svojí šílenou politikou rozvrátila celou Evropu. Podle mě ona bude příčina třetí světové války, nebo minimálně evropské. Německá společnost se úplně rozpoltila. Naprosto. Jsou tu buď sluníčkáři – takzvaní Gutmenschen, nebo ti, kteří s tím nesouhlasí. Neexistuje nějaký střed. Znám spousty lidí, kde mají třeba tři děti. Dvě jsou pro azylanty, jedno proti. Trhá se celá rodina, nemluví spolu. Podobně kolegové v práci. Je tady diktatura temna, kam se hrabou komunisti. To byl jen slabý odvar toho, co se děje teď. Když je nějaká demonstrace, tak podniky ústně – napsané to nikde není – zakážou zaměstnancům pod pohrůžkou výpovědi se demonstrace zúčastnit.  Zastrašují a utiskují lidi. Prostě šílené. Je to teror. Je obrovský tlak shora na obce, zemské rady, starosty. Když někdo řekne, co si myslí, tak je označen za fašistu.

Předpovídáte brzký konec kancléřky, ale poslední zemské volby něco takového tak úplně neukázaly...Tak brzký asi nebude...

Dvě z těch tří zemí, kde se konaly volby, leží na západě. Což je dekadentní, zkažená společnost – lidé, kterým se daří tak dobře, že vůbec nechápou, co se s nimi děje. Dalo se předpokládat, že to tam dopadne; jinak než v bývalém NDR. Problém je v něčem jiném. Místní voliči jsou tak hloupí, že si řekli – nebudeme Merkelovou volit, ukážeme jí. A volili Zelené. Je tam spousta Turků. Je to, jako by vyhrála Merkelová. My jsme z toho tady byli úplně zoufalí. To mohli klidně dát hlas Merkelové. Jsou to rozcapení, hloupí, naivní lidi. Tady na východě si myslíme všichni, že na západě vůbec nevědí, která bije.

Vidíte tedy velký rozpor v názorech mezi východem a západem Německa?

To vám řekne každý východní Němec. Na západě se jim pořád žilo dobře. Takže to teď vůbec nechápou. Ve srovnání s východním Německem mají velké platy i důchody. Pokud jim někdo nešáhne na peníze a žrádlo v ledničce, tak nepochopí nic. Nebo to pochopí, až bude pozdě. Ono ostatně už pozdě je. Nejsem proti tomu, aby se pomáhalo. Ale pomoc, při které člověk sám sebe zničí, to už není žádná pomoc. Tohle blahobytem rozmazlení lidé ze západu nechápou. Východní Němci a vůbec i ostatní státy bývalého východního bloku si museli svobodu vybojovat. Je to tady o něčem jiném.

Máte obavy, že časem – pokud to takhle bude pokračovat – stále více Němců bude dávat hlasy krajní pravici. To myslíte konkrétně jakou stranu?

Vzniknou určitě ještě i jiné strany. Vidím to ve svém okolí. Lidé, kteří doposud volili doleva, teď budou volit naprosto radikálně. Aspoň tady ve východních zemích

Vystupujete na shromážděních Pegidy. Ta se nechce angažovat politicky... že by kandidovala ve volbách?

Nevím. Za mnou jezdí stovky lidí, kteří pravidelně chodí na pondělní demonstrace. Ti říkají, že by se strana měla zřídit. Jiní jsou však proti. Bojí se, že samostatně Pegida nezíská tolik hlasů a ubere je Alternativě pro Německo. Nikdo se k tomu z jejich vedení nevyjádřil. Možná sami nevědí, co chtějí.

Mohli by navázat třeba s Alternativou nějakou spolupráci, protože Pegida je silná na východě, AfD na západě...

AfD podle mě tady taky dostane prostor. Protože někomu voliči hlas dát musí. I když jejich program jsem nestudovala. Co se týče Pegidy, nevím, co tam nahoře upečou.

Jenom demonstrovat ale nemá v podstatě žádný výrazný politický vliv...

Ano. Chápu to také tak. Lidé se tam schází už více než rok. A jsou tací, kteří nechyběli ani jednou. To je neuvěřitelné. Hodně lidí – zatvrzelých Pegiďáků – mi ale říká – přestanu tam už chodit. Ono to časem vyšumí. Musí se to posunout někam dál. S čímž souhlasím. Při těch pegiďádských pondělcích jsou moje projevy jiné. Ostatní mluví jakoby bez života. Musí to mít švih i trochu legrace, musí se to posunout jinak. Co stačilo před rokem, už dnes nestačí. Pořád stejně, to není dobře.

Loni jste se zúčastnila demonstrací proti zřízení tábora pro uprchlíky na německé straně Cínovce....

Anketa

Kdo nejlépe podle Vás "bojuje" proti Islámu?

0%
26%
hlasovalo: 14214 lidí
Ano. Tehdy probleskly neoficiální informace, že tu ubytují i lidi s kriminální minulostí. Byli jsme ujišťováni, že to není pravda. Teď se profláklo, že 21 z nich má za sebou nějaký kriminální čin – žhářství, ublížení na zdraví, krádeže. Německá média místo toho, aby se pozastavila nad tím, že nám lhali, se podivují, že unikly informace z policejních zdrojů.

Nedávno uzavřelo EU dohodu s Tureckem. Je to krok správným směrem? Bude to fungovat?

Nebude to fungovat. Turecko je muslimská země. Navíc má Evropu v hrsti. Turecký prezident už několikrát naznačil, že když bude chtít, otevře hranice. Opět další bláznivý krok Merkelové, která vůbec neví, co se děje. Nebo je někým řízená, kdo chce zlikvidovat Evropu. Protože dát ji všanc Turkům, to mi přijde fakt zvrácený.

Co se tedy podle vás má udělat, aby nenastaly chmurné konce, které naznačujete?

Podle mě už je pozdě. Německo je odepsané. Už je tak zaplavené, že se z toho nevzpamatuje. Dobrovolně z uprchlíků nikdo neodejde. I kdyby se změnila politika. Ti, co se sem nahrnuli, už tu zůstanou. Další příliv pokračuje, vždyť přicházejí každý den. Skončí to špatně. Jednou to tady skončí občanskou válkou, protože to tu časem bouchne. Lidi se budou navzájem střílet. Tady to dopadne šíleně.

A co ostatní Evropa?

Ta se podělává taky. A vše kvůli Merkelové. Kdyby neřekla pár vstřícných zvacích vět, tak tohle všechno nebylo. Za všechno může ona. Rozvrtala celou Evropu. Vizi budoucnosti mám úplně temnou. Nevidím žádné řešení, protože podle mě ani žádné neexistuje. Hranice se měly ochránit už dávno. Všechno se to sesype.

Jste docela velká pesimistka...

To jsem. Dám vám příklad. 22. března byla demonstrace tady v Altenbergu. Pořádala ji Domobrana, taky jsem tam mluvila. Znám tu spoustu lidí, všichni nadávají, jsou naštvaní. Už kolikrát ani nedokážou mluvit, jak jsou naštvaní. Byla jsem zvědavá, kolik z těch lidí bude na té demonstraci. Nebyl tam z nich nikdo. Přišlo tři sta lidí, většina přijela z Drážďan. Ale z blízkého okolí, kde žije 12 tisíc lidí a všichni jsou naštvaní, nikdo nepřijde.

Čím si to vysvětlujete?

Bojí se. Dostali výhrůžky, že dostanou výpověď. Taková je tu svoboda. Ta už tady není. Je tu zastrašovací teror. Také jsem na demonstraci řekla větu – že když ty lidi tady nejsou, tak si nic jiného nezaslouží. Jsem už v tomto radikální. Když ty lidi nic nedělají, tak si nezaslouží nic jiného. Mám toho plné zuby, přestává se mi v Německu líbit. Když jedu mezi Altenbergem a Cínovcem, vidím proudy běženců. Mladých kluků, kteří bydlí na hraničním přechodě. Chodí nakupovat za peníze, které jim dává Německo, nakupovat jídlo. Nejsou ani schopní uhnout autu. Krásně je vidět, jak se to posunulo. Na začátku, když přišli, chodili opatrně, koukali do země. Po pár měsících se oklepali, plácají se po Altenbergu sebevědomě, vyzývavě. Jsou to všechno mladí kluci, úžasně oblečení, nagelovaní, úžasné mobily v ruce a dělají velké nákupy. Poslala bych je domů, ať si dávají do pořádku svoji vlastní zemi. Pak za ně chodí němečtí vojáci bojovat. Jsem z toho úplně hotová, co se v tom světě děje. To není normální.  Myslím si také, že mezi těmi uprchlíky je neskutečný počet bojovníků, kteří čekají jen na povel. Nemyslím tím jen Německo. A až někdo pískne, začnou nás hubit. Teď se do Evropy nacpou muslimové a počkejte, až se dá na pochod Afrika. Pokud nebudeme nic dělat, Evropa bude zlikvidovaná. Ale Německu už nic nepomůže.

Ještě se zeptám na závěr jaký názor máte na českého prezidenta Miloše Zemana?

Neměla jsem ho ráda, nevolila jsem ho. Není to můj šálek kávy. Když ho teď ale slyším, tak si říkám: To je jediný člověk, který se zřejmě něčím posílí, a pak je mu jedno, co říká. Takže mluví pravdu. Řekl tři krásné věty, za kterými stojím. „Nikdo vás sem nezval. Chovejte se podle našich pravidel. Když se vám to nelíbí, tak běžte.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězení? To bývá odrazový můstek. Upozornění u kauzy Feri

15:55 Vězení? To bývá odrazový můstek. Upozornění u kauzy Feri

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Kauza Dominika Feriho je komentátorovi nadále podezřelá. „Jakákoli …