Bylo to úplně jinak! Účastník „konvičkoviny“ na Staromáku promlouvá. Použitá slova: Dobroseři, kozomrd, zrádce...

22.08.2016 14:34

ROZHOVOR Fota a videa hovoří za vše. „Nikdo nepanikařil a neutíkal,“ vrací úder záchranář Dušan Rudecký, který se účastnil nedělní „okupace Staroměstského náměstí Islámským státem“. Zatímco politici a komentátoři hovoří v souvislosti s „útokem džihádistů“ Iniciativy Martina Konvičky o „kreténismu“, „šílenství“ a „magorech“, Rudecký vidí problém spíš v presstitutech od oligarchů ovládajících umění dezinformovat veřejnost: „Média místo informací řeší akci Konvičky a pár herců někde na Staromáku. Už o tom píše i turecký tisk. Probůh, co teď? Vyhlásí nám Erdogan válku?“

Bylo to úplně jinak! Účastník „konvičkoviny“ na Staromáku promlouvá. Použitá slova: Dobroseři, kozomrd, zrádce...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu v souvislosti s výročím vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968

Martin Konvička, aktér „vjezdu Islámského státu“ na Staroměstské náměstí byl s průběhem spokojen, stěžoval si pouze „na drobnosti“. Jenže střelba a přítomnost „džihádistů“ prý způsobila i to, že hlavně cizinci prožívali „okamžiky hrůzy“ a domnívali se, že jde o skutečný teroristický útok. „Akce na Staroměstském náměstí je výrazem politického a občanského kreténismu,“ uvedl na Twitteru ministr vnitra Milan Chovanec. Vy jste se akce přímo zúčastnil. Jak byste situaci popsal a co si myslíte o komentáři pana ministra Chovance?

Předně je potřeba říct, že akce byla řádně oznámená a i tolik diskutované zbraně prohlédnuty a zdokumentovány policií před akcí a produkce byla povolena. Je úsměvné, že v době, kdy lidé natočí na mobil, kameru či tablet kdekoli a kdykoli každé pšouknutí, přes mediální hysterii se nikde neobjevila jediná fotka, video či osobní zkušenost prchajících či zraněných... samá prý, údajně atd. Tak, jak klasicky podprahově presstituti od oligarchů ovládají umění dezinformovat veřejnost. Je tragické, když levicoví tzv. redaktoři, osobně se podílející na týrání dětí v tzv. kuřimské kauze, se staví do role arbitrů morálky.

Úsměvné bylo, že pár z Izraele (jeden ze tří párů, které jsem tam potkal), se kterým jsem hovořil v Pařížské ulici hodinu před zahájením akce, byl první, kdo se ozval na narušení akce muslimem chválícím ISIL a ukazujícím islámská gesta. Nikdo ale nepanikařil, neutíkal, jak je z videí a fotek patrné. Je pravda, že jsme z dobré vůle mohli upozornit majitele restaurací.

 

Já osobně chovám pana ministra Chovance ve velké úctě. Vůbec netuším, proč mu harlejáři u nás v hospodě říkají: zrádce zrádců. Vždyť ten člověk nejen bravurně zvládl reformu policie, ale také za méně než rok vystudoval právničinu. Jen škoda, že v Plzni. Osobně mě mrzí, že jsem nezaznamenal vystudování klinické psychologie panem ministrem, když se tak fundovaně vyjadřuje ke kreténismu. Zřejmě má ale jako ministr vnitra dost volného času, a tak pracuje na sebezdokonalování. Je asi chyba, že nejsou všichni policisté takoví jako on, ale třeba půjdou někteří do sebe.

Policie věc šetří jako trestný čin šíření poplašné zprávy. Údajně jste i vy byl v jejich hledáčku…

Předně nikdo nebyl zatčen. Byli jsme policií ČR ztotožněni. Policie včetně velitele zásahu se zachovala během akce naprosto profesionálně; a teprve po akci, kdy bylo evidentní, že se něco stalo, dost nešťastně postávali a čekali na noty. Dělali svou práci, a to dobře. Moc jim asi nepřidalo, že s velitelem zásahu hovořila po telefonu dr. Samková. Nicméně závěr byl jasný. Organizátoři jeli podat vysvětlení a během hodiny už seděli s námi v restauraci, kde jsme vyhodnocovali průběh akce. Pokud v tom, co se událo na výročí okupace, někdo spatřuje skutkovou podstatu trestného činu, je jeho povinností podat TO. Někteří bývalí členové BPI, nyní členové Úsvitu, v tom mají praxi...

Těch kritických reakcí bylo skutečně dost. Když vybereme z této smršti, například  komentátor Jiří X. Doležal se na serveru Reflex.cz opřel do aktérů „okupace“ takto: „Představení ukázalo, že demence Iniciativy Martina Konvičky volá po akutní psychiatrické léčbě,“ uvedl Doležal. Podle něj rozpad osobnosti Martina Konvičky dosáhl alarmující úrovně. Následně jej vyzval ke hře na Guantánamo. Co k tomu říci?

Nevím, zda pan JXD je schizoidní z nadměrné konzumace THC. Na jednu stranu volá po ústavní léčbě, na druhou stranu si chce s Konvičkou hrát a provozovat waterboarding. Možná má nějaké vnitřní dilema a Konvička mu nepřímo svou aktivitou pomáhá, takže se dá očekávat v brzké době šokující coming out.

Zinscenovaná „okupace Prahy džihádisty“ podle iDNES.cz obzvlášť pobouřila Židy. „Akce se odehrála v blízkosti židovské obce a my tu hrozbu vnímáme mnohonásobně víc. Pár metrů od toho místa seděli izraelští turisté, kteří to mají denně v krvi, takže ti lehli na zem. Reagovali tak, jak by reagovali v Izraeli. No a za pět minut už to ví celý izraelský Twitter. Mezinárodně udělali České republice nesmírnou ostudu,“ okomentoval počínání Martina Konvičky a jeho stoupenců na serveru majitel pražské košer restaurace Aaron Günsberger. Co když může mít skutečně akce Iniciativy Martina Konvičky i dohru v mezinárodní ostudě?

Pan Günsberger je nepřehlédnutelná postavička celého happeningu a je věčná škoda, že dorazil až po rozpuštění celé akce. Nicméně je vidět síla médií, která jeho lži šíří. Napřed napadl jednoho sympatizanta IMK a vzápětí se začal postrkovat o své vlastní vůli s policistou v civilu, členem antikonflitního týmu, v domnění, že patří k organizátorům. Naštěstí je vše nafilmováno kameramanem celé akce, kdyby pan Günsberger měl potíže porozumět psanému textu. Na druhou stranu ho chápu, protože rituální porážky zvířat ve stylu halal a košer jsou dost podobné a v případě jejich zákazu v ČR by měl po žížalkách. Ale jak píšu výše. Turisti z Izraele se skvěle bavili a po akci za mnou jeden přišel a říkal, ať nedopustíme, aby Židé z ČR utíkali tak, jak dnes utíkají z Francie, a ať bráníme své hranice.

Známý pražský košer restauratér Aaron Günsberger celou akci vnímá zcela jinak. Podívejte se na video:

A další komentář od Martina Fendrycha na aktualne.cz: „Konvička si na výročí okupace 21. srpna 1968 hrál na imáma dobyvatele a hrozil šaríou. Zeman zase opevnil Hrad a vyzývá k ozbrojení před terorem.“ Hovoří o nechutné akci v centru Prahy a také zmiňuje: „Sice slaboduchý, ale velmi nebezpečný podnik. Slaboduchý v naprosté nesrovnatelnosti okupace 68 se zcela absurdní, nesmyslnou hrozbou, že by nás mohli obsadit islámští radikálové. Konvička zneužil tragického výročí, kdy bylo udušeno pražské jaro.“ Pak také píše: „Martin Konvička se mermomocí snaží dohnat svůj velký vzor, Miloše Zemana. Prezident má za sebou srovnatelné strašácké akce.“ Požádám vás o reakci na tato slova.

Jsem rád, že i lidé jako Fendrych dávají demokraticky zvoleného prezidenta za vzor. Jinak ale absurdní a nesmyslnou hrozbu pocítili v Anglii, Francii, Holandsku etc. To, že zatím jsme ji nepocítili v ČR, není zásluha páně Fendrycha a jemu příbuzných dobroserů. Mohl by se zeptat té Češky, co žije v Mnichově, na absurditu.

Bývalý nejvyšší správní soudce, advokát Jiří Vyvadil na Facebook napsal: „Přátelé na rovinu. Prosím ty z Vás, kteří souhlasí s kretény a šílenci z řad konvičkovců, abychom se rozešli. Země potřebuje hlubokou změnu. Ale dát ji těmto kreaturám by si země Husa, Masaryka, Beneše nezasloužila. Pojďme se rozejít...“ To je jeho nejaktuálnější vyjádření, kterým v podstatě navázal na tato slova: „Konvičkovci jsou naprostí idioti. Oni za každou cenu chtějí vyvolat nějaký střet, aby se o nich mluvilo. Škoda, že někdo neměl u sebe zbraň, jak to požadují, a neodstřelil je. Magoři jedni.“ I v tomto případě, co k tomu říci? Zazněly na sociálních sítích i názory, že teď, i kdyby došlo ke skutečnému teroristickému útoku, lidé si mohou myslet, mírně řečeno, že to zase „blbnou“ konvičkovci. Co říkáte této úvaze?

Vyjadřovat se ke stavu soudnictví a úrovni soudců v ČR je stejné či podobné jako se chtít vyjadřovat k politice Mutti Merkel. Tedy pod úroveň pracujícího a daně platícího občana v ČR. Výsledky hovoří.

Otázka je ne zda, ale kdy dojde k útoku v ČR. Pokud jsou sluníčkáři vyděšení z akce na Staromáku, co udělají, až to skutečně bouchne? No a pak jsou tady analýzy a závěry analytiků, odborníků a rádoby expertů, kteří tvrdí, že se s terorem musíme naučit žít, nebo že se utopilo víc lidí v Polsku, než kolik jich zabil ISIL. Jsou-li toto experti, pak se národ nemá čeho bát a ocení přípravu, kterou předvedl pan docent Konvička.

Co značí sobotní incident u Máchova jezera, kdy mladý, připitý a zdrogovaný muž alžírského původu šermoval nožem a řval Alláhu Akbar? Dotyčný má české občanství. Vyplouvá pod vlivem alkoholu skrytá hrdost na muslimské atentátníky? Obecně, co soudíte o bezpečnosti běžně v ulicích České republiky. Máme se čeho obávat?

Konkrétně tento incident je spíš úsměvný. Malý kozomrd se cítil být silným. Pokud ale nebude exemplárně potrestán, dojde k tomu, že on i jeho následovníci si budou troufat stále víc a víc a pak se něco stane. A akce vyvolá reakci... Chceme tu snad týden hořících aut, jako je teď ve Švédsku? Já ne, a média místo informací řeší akci Konvičky a pár herců někde na Staromáku... Už o tom píše i turecký tisk. Probůh, co teď? Vyhlásí nám Erdogan válku?

reklama

autor: Daniela Černá

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

4:44 Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

„To mne vede k domněnce, že ten Andrej Babiš, podepsaný vlastnoručně pod dopisem plédujícím za podpo…