Dcera Josefa Mašína: Ještě za mého dědy jste měli technicky vyspělou armádu. A dnes? USA mají plné zuby Evropy, která neplatí

28.02.2017 11:07

ROZHOVOR Evropa nesplňuje již od pádu světového komunismu své závazky vůči NATO. Spolehla se pouze na USA a jejich daňové poplatníky, kteří toho ale dnes už mají plné zuby. To říká Sandra, dcera Josefa Mašína ze stejnojmenné odbojové skupiny, která dnes žije v Kolíně nad Rýnem. Velmi urputně přitom obhajuje politiku Donalda Trumpa.

Dcera Josefa Mašína: Ještě za mého dědy jste měli technicky vyspělou armádu. A dnes? USA mají plné zuby Evropy, která neplatí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sandra Mašínová

Jste stále spokojena, že jste za amerického prezidenta volila Donalda Trumpa?

Ano, jsem.

Mnoho politologů a politiků si stěžuje, že nevědí, co od něj mohou očekávat. Jak vnímáte Trumpovu nepředvídatelnost?

Nevím, kde tito politologové a politici vidí Trumpovu nepředvídatelnost. Trump v rámci kampaně ve svých projevech otevřeně uvedl všechny své plány. Podívejte se na YouTube.

Dokáže Trump vybudovat stěnu mezi USA a Mexikem a pomůže to zastavit nelegální migraci?

Z technického a finančního hlediska není stavba této zdi žádný problém. Věřím, že s pomocí pohraniční stráže je to možné.

Zakázal cizincům ze sedmi muslimských zemí vstup do USA. Co vy na to?

Nejedná se o zákaz vstupu občanů těchto zemí do USA, jde pouze o jejich intenzivní prověření předtím, než jim bude vstup do USA povolen. Tyto země se nacházejí v rozkladu. Neexistuje tam právní pořádek a žádná možnost prověření různých osob. Desítky dalších muslimských zemí jako například Saúdská Arábie, Indonésie, Bangladéš a tak dále tímto rozhodnutím postiženy nejsou. Naopak je dvanáct zemí, členů Organizace spojených národů, které vůbec k sobě nepouštějí občany Izraele s jejich pasy, ale na ty si nikdo nestěžuje.

Trump se stal v USA velmi nepopulárním. Co si myslíte o protestech třeba Madonny?

Nerozumím vaší otázce. Obzvláště potom, kdy byl Trump zvolen prezidentem USA. Považujete Madonnu za reprezentantku obyčejných Američanů?

Jak moc Trump Ameriku změní?

Doufám, že splní vše, co slíbil. Prozatím mi dělá radost.

Bude Trumpova administrativa přátelštější k Putinovu režimu, anebo USA jako vůdčí síla NATO přestanou zasahovat do vztahů Evropské unie s Ruskou federací?

Největší problém ve světě je radikální islamismus. K jeho potlačení i Amerika potřebuje spojence, které dnes jen těžko hledá v Evropě. Nejde o otázku „přátelství“ s Putinem, jde o potlačení radikálního islamismu ve světě. Boj proti potenciální Putinově rozpínavosti je druhou otázkou.

Evropa nesplňuje již od pádu světového komunismu své závazky vůči NATO. Spolehla se pouze na USA a jejich daňové poplatníky, kteří toho ale dnes už mají plné zuby. Víc než sedmdesát procent výdajů NATO je kryto Amerikou. Evropané jen mluví, paní Merkelová vyžaduje „no fly zone“ v Sýrii.

Vidí se Evropa opravdu jako partner Ameriky, anebo pouze využívá její dobročinnosti, zatímco se hodlá sama věnovat pouze řešení vlastních, hlavně sociálních, problémů a obchodům? Podívejme se na dnešní Česko. V časech mého dědečka mělo Československo jednu z technicky nejvyspělejších armád v Evropě. A co dnes? Ostatně jen málokterá z evropských armád by snesla srovnání například s tou izraelskou, která se musí sama starat o svou ochranu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…