Dorazit Česko? Analytik o těch, kteří nyní zažívají peklo. Hrozí umrtvení

15.11.2020 4:44 | Zprávy

ROZHOVOR Hraje se tu na to, aby nemocnice byly co nejprázdnější a aby lůžka byla sociální pro bezpříznakové pacienty. Démonizace kovidové virózy zastínila mnohá nejčastější fatální onemocnění našich občanů, jako jsou srdeční problémy, rakovina či cukrovka, na které umírá rozhodně více lidí, jenže nyní je jejich léčba ponížena. Epidemiologové fabulují falešnými scénáři, ale pozornosti se nedostává praktickým lékařům. Smrt je přece logickým zakončením života a nemocní umírají dříve než zdraví – to je přírodní zákon a logika, proti které jde dnešní vláda. Tak pravil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz předseda Trikolóry Moravskoslezského kraje, analytik a marketingový specialista Petr Viktorýn. Dostane se i na odboráře Dufka, americké volby, Českou televizi či na absenci pomoci živnostníkům.

Dorazit Česko? Analytik o těch, kteří nyní zažívají peklo. Hrozí umrtvení
Foto: Archiv Petra Viktorýna
Popisek: Petr Viktorýn (Trikolóra)

Je doba gest a siláckých konstatování. Podle odboráře Dufka by mohly restaurace ekonomicky padnout, protože je jich dost. Co říkáte na toto prohlášení? Je jistě zvláštní od pána, který je mj. znám kauzou hodinek za sto tisíc korun, provokativně ukazovaných při jedné televizní diskusi...

Hodinky jsou „šperkem muže“, to bych mu byl ochoten odpustit, pokud je tedy nabyl vlastní pílí. Co je ovšem neodpustitelné, jsou Dufkovy ubližující výkřiky, které nejsou u odborových předáků výjimečné. Každá krize vygeneruje nové „Gottwaldy“, a rád bych se mýlil v tom, že pan Dufek tímto výkřikem zahájil dlouhodobější obsazování mediálního prostoru z důvodu, který prozatím zná pouze on.

Hotely a restaurace se již nyní potýkají s nedostatkem kvalitních pracovníků, a pokud dlouhodobost současných hygienických omezení způsobí další odliv pracovníků z gastronomie do nyní „stabilnějších segmentů trhu“ – stavebnictví, strojírenství a tak dále, nebo do ciziny, může to v budoucnu znamenat vážný problém pro celou českou gastronomii.

Současný radikální zásah vlády se moc nepovedl a mnoho restauratérů dodnes nemá ani dílčí kompenzace za první vlnu. Je nutné tento segment trhu narovnat, nikoliv „dorazit“.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Další informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Václav Fiala

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak to vysvětlíte?

Nejenže musíme na bydlení šetřit nejdéle v celé Evropě, ale dokonce si ČR za loňský rok v mezinárodním porovnání o příčku pohoršila, čímž spadla úplně na dno. Uznáváte, že jde o vaše naprosté selhání, že místo toho, abychom si polepšili je to přesně naopak? Kdy se už konečně začnete intenzivně zaob...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Až to Zelenskyj nevydrží, Trump ho podřeže. Kotrba o konci války

21:48 Až to Zelenskyj nevydrží, Trump ho podřeže. Kotrba o konci války

Analytik Štěpán Kotrba se podíval na pokračující šachovou partii při jednání o příměří mezi Ruskem a…