Hlas z ústecké ČSSD: Náš krajský výsledek byl velmi slušný

09.03.2013 12:00

Na otázky týkající se dění ve velmi sledovaném kraji odpovídal ParlamentnímListů.cz mostecký náměstek a zároveň bývalý volební manažer strany na Ústecku Karel Novotný.

Hlas z ústecké ČSSD: Náš krajský výsledek byl velmi slušný
Foto: Petr Kupka
Popisek: Volební stánek ČSSD

Pane náměstku, Ústecký kraj se zapsal do historie jako první, kde vládne komunistický hejtman. Jak hodnotíte jeho první měsíce?

Na hodnocení je ještě málo času, tak v tuto chvíli pana hejtmana hodnotit nebudu, počkáme si po roce.

Televize Nova minulý týden odvysílala reportáž o domovní prohlídce odsouzeného bývalého senátora Alexandra Nováka (ODS). Jak se díváte na jeho kauzu?

Tuto kauzu nesleduji, proto na Vaši otázku nemohu relevantně odpovědět.

A když jsme u toho, Váš stranický kolega, bývalý krajský náměstek Kouda, měl také problémy s policií. Poškodilo jeho zadržení Váš krajský, volební výsledek?

Ano, jednoznačně jsem přesvědčen o tom, že záležitost bývalého radního Pavla Koudy byla načasována tak, aby poškodila ČSSD v Ústeckém kraji před krajskými volbami. Jednoduché vysvětlení, ve Středočeském kraji  byl vzat do vazby pan poslanec Rath, tuším na jaře loňského roku, nicméně bylo to delší čas před volbami do krajů, tudíž z výsledků je patrné, že to až takový problém, s  odstupem času,  v tomto kraji nezpůsobilo. Bohužel záležitost u Pavla Koudy, kdy vše proběhlo těsně před volbami, počátkem září, a nemohli se už změnit hlasovací lístky, neboť již byly natištěné, tak i tento fakt způsobil to, že ČSSD v kraji svoje pozice neobhájila. Domnívám se, že pokud by toto nenastalo, výsledky by byly zcela jistě vyrovnanější.

Jak tedy zpětně hodnotíte výsledek ČSSD v krajských volbách?

Jako velmi slušný.

Kdo bude předsedou ČSSD a kdo 1. místopředsedou?

Kolegové -  Bohuslav Sobotka obhájí svoji pozici předsedy strany, stejně tak i Michal Hašek obhájí pozici 1.místopředsedy.

Nový šéfem KVV ČSSD se stal Radek Scherfer, co si od něj jako strana slibujete?

Radek Scherfer je nová tvář, je to člověk, který mně osobně je blízký svými názory a postoji. Znám ho jako člověk empatického, vnímavého a velmi pracovitého. Člověka, který umí naslouchat a vyhodnocovat si dobře názory druhých, což je u předsedy vždy nutné. Je to týmový hráč, není zahleděný do sebe, což je vždy důležité, pokud je kdokoli v takovéto roli. Považuji ho za člověka pragmatického. Přeju mu úspěch a budu-li jím osloven, budu s ním rád spolupracovat.  V podstatě to samé, co jsem napsal, si od něj slibují i další moji straničtí kolegové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedozrálí. Nemají na to.“ Zlá slova k Černochové za fotku. Vládnou emoce

16:05 „Nedozrálí. Nemají na to.“ Zlá slova k Černochové za fotku. Vládnou emoce

„Někteří vrcholní politici jsou infantilové. Nereprezentují demokracii, ale reprezentují emokracii. …