Hraje fotbal, říkají mu Mercedes a kandiduje za Babiše. Jsem slušný člověk, vysvětluje

14.09.2013 23:59

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR Fotbalový „Mercedes“ Petr Švancara vzal na sebe dres ANO a zamířil z fotbalového trávníku na politické hřiště. I na to, jak se cítí ve společnosti Andreje Babiše a jedničky jihomoravské kandidátky Martina Stropnického, se ptala Petra Švancary redakce ParlamentníchListů.cz.

Hraje fotbal, říkají mu Mercedes a kandiduje za Babiše. Jsem slušný člověk, vysvětluje
Foto: hns
Popisek: Petr Švancara v půlnočním rozhovoru

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

Čím si Vás hnutí ANO 2011 tak získalo?

Lídr hnutí Andrej Babiš mě zkrátka přesvědčil o svých dobrých úmyslech. ANO je mi velmi blízké hlavně svými názory a lidmi, kteří v hnutí jsou.

V rozhovoru pro Idnes.cz jste uvedl, že jste se přidal k ANO, protože máte "hercnu,“ mužete to nějak blíž rozvést?

Myslel jsem to tak, že jsem v jádru poctivý a slušný člověk, nejsem alibista a myslím si, že můžu v politice pomoct.

Co oceňujete na Andreji Babišovi, co by měl naopak změnit?

Andrej Babiš má obrovské charisma, je to neskutečně pracovitý člověk, rovný chlap. Jeho věta “Nebudu lhát a krást” není pouhým klišé.

Kdy jste se začal o politiku zajímat a jsou Vám blízké i jiné politické strany? Oslovil Vás i někdo jiný?

Politiku sleduji asi jako každý občan od té doby, co můžu volit. Hlouběji se o ni zajímám zhruba přes rok. Blízký je mi ten, kdo přijde s něčím, co má hlavu a patu. Proto jsem se rozhodl pro hnutí ANO. Oslovila mne ještě jedna strana, ale nejsem člověk, který by šel tam, kde je to pro něj výhodnější. Hnutí ANO je nové a chce změny, to u mě rozhodlo.

Která politická strana je Vám naopak nesympatická? Koho byste nikdy nevolil?

Rozhodně od nás nečekejte koalici například s komunistickou stranou, nedovedu si představit, že bychom se začali najednou kamarádit s ODS nebo ČSSD. To jsou strany, které po tom, co tu předvedly, opravdu nemusím. My jsme připraveni na různé situace, můžeme být v opozici a pak samozřejmě využijeme čas, jak k prosazování a vysvětlování našich programových bodů, tak k dalšímu budování našeho hnutí. My se do vlády nehrneme, nejde nám o jedno volební období.

Pokud budete zvolen, co chcete prosadit a na co se zaměříte?

Chtěl bych se pohybovat v oblasti sportu. Co se Brna týče, mám obrovský zájem na výstavbě stadionu a dění kolem něj. Jinak se budu zajímat i o problematiku korupce ve sportu, která je teď hodně aktuální.

Jak se cítíte ve společnosti jedničky pana Martina Stropnického na Vaší kandidátce, nemrzí Vás, že nejste na první pozici?

Martin Stropnický má letitou praxi v kultuře, ale také na Ministerstvu zahraničních věcí, které také třikrát po sobě reprezentoval jako velvyslanec. Jsem rád, že je lídrem v Jihomoravském kraji a že mohu po jeho boku pracovat a čerpat od něj zkušenosti, kterých má na rozdávání.

Zmínil jste, že v případě zvolení, byste nechal fotbalu, a co Vaši fotbaloví fanoušci?

Opravdoví fanoušci mě budou podporovat i v další práci. V případě zvolení bych asi musel kariéru profesionálního fotbalisty ukončit. Třeba by se mi ale zase jako politikovi podařilo rozluštit tu naši hádanku se stadionem Za Lužánkami. Fotbalu ale určitě nenechám, existují přece i nižší soutěže, méně náročné na čas. Ale nepředbíhejme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…