Imigranti vám přinášejí destrukci. Co se děje v západní Evropě, je totální pohroma. Pácháte sebevraždu. Začněte jednat takto... Čechům radí plukovník izraelské armády

24.03.2017 4:42

ROZHOVOR Podplukovník izraelské armády v záloze a bezpečnostní expert Mark Babot říká, že masová migrace z islámských zemí je obrovskou hrozbou pro evropskou civilizaci, ale i pro Izrael. Islám podle něj není slučitelný s evropskými demokratickými hodnotami. Turecký prezident Erdogan používá migraci jako svůj nástroj. Židé se již nemohou v Evropě cítit bezpečně.

Imigranti vám přinášejí destrukci. Co se děje v západní Evropě, je totální pohroma. Pácháte sebevraždu. Začněte jednat takto... Čechům radí plukovník izraelské armády
Foto: Archiv MB
Popisek: Mark Babot

Jaký je váš pohled na evropskou migrační krizi? Někteří říkají, že tito lidé jsou uprchlíci a že jim musíme pomoci, dát jim azyl a přijmout je do Evropy, někteří lidé říkají, že jde o ekonomické migranty a přicházejí pro sociální výhody (směřují především do bohatých sociálních států jako Německo, Švédsko a Rakousko), někteří lidé říkají, že jde o skryté bojovníky Islámského státu a o islámské teroristy… Kde je pravda?

Pravda je někde uprostřed. Většina z nich jsou migranti, někteří z nich jsou uprchlíci, ale téměř všichni jsou to islamisti, kteří s sebou nesou sémě destrukce, dokonce i když jako soukromé osoby dokážou být okouzlujícími jednotlivci. Velká otázka je, jak může Evropa či zdali Evropa může obrátit vyznávající muslimy v evropské demokraty…

Považujete masovou migraci z islámských zemí za velkou hrozbu pro evropskou civilizaci?

Pokud koncept národního státu, ustavený Francouzskou revolucí, není mrtvý, tak je jasnou odpovědí ANO!

Pokud litevský, belgický či český národ ve své vlasti znamená jazyk, zemi, folklór, kulturu, tradici, nezávislost, vzájemná pouta, a dokonce někdy i náboženství, jak je vůbec možné souhlasit se zavlečením ideologie jako komunismus, islamismus či jiné totalitní ideologie, která odmítá přijmout jiné hodnoty než hodnoty vlastní té oné ideologii, do vlastní země?

Toto je hlavní problém s islámem. Pouze súfistické a ahmadistické verze islámu jsou přizpůsobitelné evropským hodnotám, lidským právům, demokracii a národnímu státu. Pokud umíte žít jako mírumilovný člen minority s maximem osobních, občanských a náboženských práv, tak prosím. Ale musíte pochopit, že jakákoli skupinová či menšinová práva jako náboženské či národní znaky, kulturní či tradiční práva vám nebudou poskytnuta jako členovi skupiny. Z tohoto hlediska to, co se děje v západní Evropě, je totální pohroma.  

Co si myslíte o názoru, že turecký prezident Erdogan používá migranty jako zbraň k vyhrožování Evropě?

Samozřejmě to je správný názor. Dohoda mezi Evropou a Tureckem je nástrojem v rukách Erdogana, aby mohl chytit rybu v rozbouřených vodách. Podle mého názoru on je spíše součástí problému než jeho řešením. Erdogan je součástí široké islámské fronty, která povstává ve všech částech dar al islám (území islámu, území míru – pozn. redakce). Ano, Erdogan je reálným problémem, protože Turecko jako takové není homogenním národním státem a podle několika předpovědí se rozdělí do několika částí na základě národností: turecké, kurdské a alavitské. Možná i na více. Aby stabilizoval situaci v Turecku, Erdogan obrací stovky a tisíce uprchlíků či migrantů do Evropy, aby dostával peníze za to, že zastaví tsunami.

Je zajímavé, že když migranti prohlašují, že jsou uprchlíky hledajícími bezpečí, proč nezůstanou v první bezpečné zemi podle mezinárodního práva...

Imigrace postupuje pouze jedním směrem – z třetího světa do prvního (na Západ). Takže prohlášení o uprchlících není dost tvrdé. Nejde o národní, humanitární či náboženskou perzekuci. ISIS stejně jako všichni iráčtí a syrští militanti jsou muslimové.

Ano, většina lidí dává přednost úniku a vysvětlují to válkou. To můžeme pochopit. Ale oni hledají lepší život, nejsou nezbytně pod přímou hrozbou a utéct je snadnější, než bojovat. Pouze opravdové minority jsou ve skutečném ohrožení života: Drúzové, jezídi, křesťané, Arméni, Kurdové. Zvláště pro Kurdy existuje řešení – rozsáhlé autononomní kurdské území v severním Iráku a Sýrii. Čili tam mohou jít a prosperovat ve svém vlastním nezávislém státě.

A proč urpchlíci nejdou do bohatých arabských států Zálivu a proč je nepřijmou tam?

Odpověděl jste si svou otázkou. V Zálivu několik arabských beduínských multimilionářských hedonistů vládne majoritě nearabské a nesunnitské populace. Kdo chce změnit demografii? Pouze Švédsko chce svou sebevraždu... Jako křesťanská, severská, sociální, evropská a demokratická země.

Jednoduchá otázka, ale jistě ne jednoduchá odpověď – jak řešit migrační krizi?

Krátkodobým řešením je jednat jako stát za zvláštních okolností, absorbovat ty, kteří byli prověřeni a neprovozují terorismus, a ty, kteří se nechtějí změnit na demokratické evropské mírumilovné občany hovořící místním jazykem, vyhostěte! Dokázal bych poradit další 150 bodů aktivního jednání, ale na to zde není prostor.

Dlouhodobým řešením je vytvořit staronový řád na Blízkém východě. Znovu ustavit státní útvary na základě národností, kmenů či náboženství – státy, v nichž by měli jejich občané společné kořeny, společné kotvy a spolupracovali by. Takové státy by potřebovaly silné mezinárodní garance svých hranic. Takže by mohly v nových hranicích vzniknout Kurdistán, Alávistán, Drúzistán, Turkmenistán, Azeristán a tak dále. Samozřejmě takový operační zákrok bude bolestivý, ale nebude to jako katastrofa, která v oblasti postupuje. Smyslem je reorganizovat hranice Íránu, Sýrie, Turecka, Iráku, Libanonu a tak dále a vyměnit populace mezi jednotlivými státy.

Není to dlouho, co se uskutečnil pokus o vypálení synagogy v Německu ve městě Wuppertal, který byl spáchán muslimy. Soud rozhodl, že to byl legitimní krok, který ukázal jejich odpor k politice Izraele v Gaze. Co si o tom myslíte?

Toto je jedním ze sebevražedných kroků Evropy, stejně jako dlouho žijící antisemitismus mnoha evropských zemí a národů. Na druhou stranu pro židovskou populaci existuje řešení: lidé nemusejí žít na místě, kde jsou v nebezpečí. Každá židovská osoba či osoba židovského původu může jít do svého národního státu. Pokud česká rodina na Ukrajině cítí čechofobii, může se vrátit zpět do České republiky získat ochranu a pomoc pro život, není-liž pravda?

Je tedy stále bezpečné pro Židy žít v Evropě? Víme, že mnoho Židů opouští Francii, protože se obávají útoků ze strany muslimských občanů Francie...

Mám příbuzné v Belgii, jsou tam na misi. Život je tam pro ně velmi nepříjemný, a to to říkám ještě zdrženlivě...

Považujete migrační krizi, masovou migraci v Evropě a islamizaci Evropy za hrozbu pro stát Izrael?

To rozhodně!

A co si myslíte o intervencích USA (a Británie a Francie) na Blízkém východě a co soudíte o arabském jaru? Nenapomohlo to vzestupu islamismu? A není lépe mít sekulární diktátory typu Kaddáfího či Husajna než Islámský stát?

Tak to je volba mezi Skyllou a Charybdou...

Existují obvinění, že Islámský stát vznikl s pomocí administrativy USA a byl podporován Tureckem, Saúdskou Arábií, Katarem a státy Zálivu... Noman Benotman (bývalý kolega Usámy bin Ládina) řekl na své pražské přednášce, že Hillary Clintonová rozhodla, že islamisté bojující proti Asadovi budou podporováni dodávkou zbraní. Víme, že Muslimské bratrstvo v Egyptě mělo jistou podporu od Obamy. Co o tom míníte?

Většina z toho jsou konspirační teorie, aspoň podle mého názoru...

Co byste poradil České republice, aby stále zůstala bezpečným místem?

Aby jednala!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…