Já, jézéďák a buran, jsem vyjel tramvají po Praze. Ten ksindl, tu verbež, co tam máte, ty smradlavý feťáky, to bych naházel na hnůj. A Piráty bysme tady hnali vidlema za prdelí až za Kladno

07.08.2019 16:17

S velmi nevšední zkušeností z pražské hromadné dopravy se ParlamentnímListům.cz svěřil pan Pepa. Jak sám říká, obyčejný člověk, který hned po učňáku nastoupil do JZD a je tam doposud. Tedy bezmála třicet let. I on občas dostane od vedení družstva lístky do divadla a vyrazí za kulturou. Jak se mu v české metropoli líbilo, na to odpověděl ParlamentnímListům.cz.

Já, jézéďák a buran, jsem vyjel tramvají po Praze. Ten ksindl, tu verbež, co tam máte, ty smradlavý feťáky, to bych naházel na hnůj. A Piráty bysme tady hnali vidlema za prdelí až za Kladno
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Bezdomovec v centru Prahy

Pane Josefe, vy jste se na nás obrátil s tím, že tolik špíny jste neviděl ani na poli. Co vás k tomuto ostrému názoru vedlo?

Anketa

Jste pro zavedení ,,daně z masa", jak se o tom vážně uvažuje v Německu?

5%
95%
hlasovalo: 12842 lidí
Tramvaje.

Co tím myslíte?

Ty lidí kolem nádraží.

Můžete to upřesnit?

Jeli jsme číslem tramvaje 15 do Hybernské ulice a jeli jsme tramvají.

Kdy to bylo?

Minulý týden kolem třetí hodiny odpoledne.

A v tramvaji tedy byli nějací hluční lidé?

To ne. Nebo vlastně ano. Nastoupili někde u nádraží, asi šest jich bylo. Jeden seděl na zemi, další dva měli psy. Víte co, jsem zvyklej na smrad z hnoje, ale tohle byla zatuchlina, no něco strašnýho. Jeden se o mě otřel, tak jsem mu řekl, ať se o mě neotírá, že strašně smrdí, on se na mě podíval a měl plnej obličej nějakýho svrabu.

Svrabu?

Boláků. Taky měl oteklý ruce. Jako když mu na ně spadne pytel cementu.

To jsou drogově závislí lidé.

Tak ale proč s tím něco neděláte, vždyť mohli nakazit ostatní, můžou mít nemoci. Nezlobte se na mě jako, ale mně párkrát řekli, že jsem buran a jézéďák, ale já se myju, pracuju, mám dvě děti a pole. Tohle navíc nebyli vůbec žádný starý lidi, to byli děti kolem třicítky. Smrděli.

Co ostatní lidé v tramvaji?

Dělali, že nevidí, paní si zacpala nos a další pán se bál toho psa, protože neměl náhubek.

A to byla jediná vaše zkušenost?

Ne.

(z twitteru pražského primátora)

Co bylo dál?

Šli jsme na Václavské náměstí. Tam samý černoch s deštníkem, žebráci spali na zemi s nataženýma rukama, všude rozkopaný chodníky, samá maringotka Metrostav v barvách Rusáků. No hroznej zážitek. Hlavně že vám tam vládnou Piráti.

Myslíte, že za to mohou?

U nás bysme tyhle lidi hnali vidlema za prdelí až za Kladno. Oni někdy dělali? Ten pan Hřib někdy někde dělal rukama? Viděl jsem ho mávat vlajkou, že městem půjdou ty menšiny.

Nepodporujete homosexualitu?

Mně je to jedno.

A vadí vám ten průvod?

Jo.

Proč?

Anketa

Měl by Babiš přidat ministerstvům ČSSD 20 miliard, jak sociální demokraté požadují?

3%
97%
hlasovalo: 10503 lidí
Protože já na kluky nejsem a nevidím, že by se za mě někdo stavěl a mával vlajkou třeba s kukuřicema nebo s řepou, že jako podporuje agrodružstva, kam mladý nechtějí ani na brigádu, jak jsou líný. Ale hlavně mně vadila ta verbež. My jsme se chtěli podívat na ten hotel u nádraží (myšlen byl hotel Carlo IV, pozn. red.), jelikož tam známej chvíli byl na stáži v kuchyni, ale než jsme tam došli, minuli jsme několik bezdomovců, úplně ožralou ženskou, nějakou cikánku, co byla skoro nahatá, se tam motala po kolejích, no děs. Nežil bych v Praze ani omylem.

A něco ve vás nechalo pozitivní dojem?

Ne.

Vůbec?

Ne. Smrad, feťáci, špína kolem hlavního nádraží, že hnůj vedle toho voněl. Viděli jsme dva policajty, jak dávají botičku na Mercedes, to bylo všechno.

A doporučil byste návštěvu Prahy někomu známému?

Ne.

Opravdu?

Ne. Nebo ve skafandru, kdyby šel tím vaším centrem.

Chcete něco vzkázat čtenářům PL?

Lituju je, jestli jsou z Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…