Kalousek si nakradl miliardy, řekl před časem. Teď nastupuje k Babišovi a má jasné plány

29.01.2014 8:57 | Zprávy

Odborník na právo hospodářské soutěže a regulaci trhu, advokát Robert Pelikán před časem na svém blogu veřejně prohlásil: „I já si myslím, že si Miroslav Kalousek s velkou pravděpodobností nakradl hezké miliardy." Kvůli tomuto výroku ho pak vláda odmítla jmenovat do rady Českého telekomunikačního úřadu. Nyní půjde nebojácný právník na Kalouskovo několikaleté působiště – Ministerstvo financí – jako poradce nového ministra a vicepremiéra za hnutí ANO Andreje Babiše. Na bývalého šéfa rezortu Miroslava Kalouska názor nezměnil, jak dokázal v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Kalousek si nakradl miliardy, řekl před časem. Teď nastupuje k Babišovi a má jasné plány
Foto: JUDr. Pelikán
Popisek: JUDr. Robert Pelikán

Stal jste se členem Rady ekonomických poradců šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a máte být v jeho týmu poradců, až se stane ministrem financí. Co vás vedlo k tomu, abyste se spoluprací s Andrejem Babišem souhlasil? Přece jen je považován za poněkud kontroverzní osobnost vzhledem k jeho minulosti, ale i možnému střetu zájmů.

Věřím, že Andrej Babiš chce odstraňovat nešvary, které mne dlouhá léta trápí. Žádný střet zájmů v jeho případě nenalézám a minulost je vzdálená; ostatně informoval-li orgány Státní bezpečnosti o takových věcech, jako je vývoj antidumpingového řízení před Evropskou komisí, nenacházím na tom nic závadného.

Čemu se chcete jako právník, který se zabývá hospodářským právem, na Ministerstvu financí především věnovat? Co by podle vás bylo potřeba změnit nejdříve?

Chtěl bych udělat pořádek v zajišťování právních a legislativních služeb pro ministerstvo. Dnes jsou tam právníci rozptýlení po jednotlivých odborech, chtěl bych je soustředit a začít s nimi nějak koncepčně pracovat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Libuše Frantová

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…