Kdo jsou ti voliči Zemana. Chci od nich odpovědi! psal Tomáš Klus. Jednoho jsme vám našli, slavný zpěváku. A odpovídá vám...

20.12.2017 4:43

ROZHOVOR „Když se umělci začnou s*át do politiky, stávají se z nich komedianti a dělají si nepřátele,“ říká v reakci na výroky zpěváka Tomáše Kluse prozemanovský aktivista z Blanska Vilém Rössler. Miloš Zeman je podle jeho slov nejlepší prezident v českých dějinách a jednou z jeho největších zásluh prý je, že díky nekompromisním názorům na příliv migrantů zde žádné nemáme. Klus napsal, že by rád slyšel některé odpovědi od voličů Miloše Zemana, želbohu však žádné nezná. ParlamentníListy.cz tedy otázky slavného zpěváka jednomu ze zapálených voličů Zemana předložily.

Kdo jsou ti voliči Zemana. Chci od nich odpovědi! psal Tomáš Klus. Jednoho jsme vám našli, slavný zpěváku. A odpovídá vám...
Foto: Twitter J. Ovčáčka
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Písničkář Tomáš Klus se pustil do politického komentování. Na svém facebooku se obsáhle vyjádřil k opětovné kandidatuře Miloše Zemana na Hrad. Klusovi vadí celá řada věcí, třeba podpůrná kampaň Zemanových příznivců, někteří poradci, údajné napojení na Rusko atd. Prý chce, aby mu to někdo vysvětlil. Co byste mu na to všechno řekl?

Já jsem se k umělcům vyjádřil už několikrát a rád to zopakuji. Většina z nich, pokud se začne srát do politiky, tak se z nich stávají komedianti.

Anketa

Bude Andrej Babiš dobrý premiér?

81%
19%
hlasovalo: 16993 lidí

Herci, zpěváci, režiséři atd. by měli dělat to, co umějí a pro co si jich lidé váží, a ne si svými některými komentáři vytvářet nepřátele.

Klus píše, že o tom chce s lidmi diskutovat, že by se o těch věcech rád bavil s voliči Miloše Zemana, ale žádného nezná. Vy jste volič současné hlavy státu a na sociálních sítích ho aktivně podporujete. Tedy stručná otázka, proč?

Protože je Miloš Zeman nejlepší prezident v dějinách. Na sociálních sítích jsem jako první založil skupinu na jeho podporu a nikdy jsem toho nelitoval. Tenkrát se pravdivě vyjádřil o Pussy Riot a rozjela se proti němu nehorázná kampaň a já věděl, že je potřeba něco udělat.

Vilém Rössler

Vezměme si s dovolením po pořádku všechny Klusovy otázky, které chtěl položit Zemanovým voličům. Čím vám Miloš Zeman imponuje?

Určitě svou pravdomluvností, vystupováním na veřejnosti, bonmoty, dokáže hovořit i v cizím jazyce bez předem připraveného scénáře.

V čem vidíte jeho přínos pro naši zemi?

Jednoznačně jeho názory na migrační politiku. Vím, že zahraniční politiku dělá především vláda, ale názory Miloše Zemana jsou známé po celém světě, a tak se všeobecně ví, že tady se migranti vítat určitě nebudou.

Nevadí vám jeho nejbližší spolupracovníci?

Otázku bych položil: Nevadí vám někteří jeho nejbližší spolupracovníci? Upřímně musím napsat, že vadí, a víc se k tomu nebudu vyjadřovat, protože už tak mám na Hradě dost, řekněme, znepřátelených duší.

Nevadí vám prezidentem prosazovaná zahraniční politika a ekonomická diplomacie s důrazem na východní země (hlavně Rusko a Čínu)?

Určitě nevadí. Rusko i Čína jsou světové velmoci a obchod s nimi určitě ještě není na takové úrovni, jak by si mnozí ekonomové přáli, a právě jen díky panu prezidentovi se začínají úspěšně rozvíjet a já jen mohu doufat, že tomu tak bude i po lednových prezidentských volbách.

Během diskuse na svém facebookovém profilu pan Klus napsal, že ho názory příznivců prezidenta skutečně zajímají, ale zatím mu všichni jen nadávali, psali, ať se neplete do politiky atd. Jenže jako občan se prý o politiku musí zajímat. Co na to říkáte?

Na jedné straně pan Klus říká, že žádného voliče Miloše Zemana nezná, a pak tvrdí, že mu jen nadávají.

Jestli pan Klus napadá neustále Miloše Zemana, tak ať se pak nediví, že každá akce vyvolá reakci. Ono to bude stejné na obou stranách, a když se snažíte diskutovat se Zemanovými odpůrci, tak jste přinejmenším bolševik.

Tomáš Klus, a nejen on, vyčítá prezidentu Zemanovi, že štve běžné lidi proti elitě a intelektuálům, venkov proti Praze. Není na tom něco pravdy?

Tak to pravda není určitě, a kdyby tzv. intelektuálové Zemana už od jeho zvolení jen nekritizovali, tak by tady nic takového nikdy nebylo. Vždy je třeba si položit otázku, kdo s tím začal.

Praha je specifická a vím, že tam Zeman určitě ve volbách nezvítězí, ale věřím, že nebude pro jeho znovuzvolení rozhodující.

Mnozí prezidentovi kritici mu nyní vyčítají, že se odmítl účastnit předvolebních debat, duelů a vystupování. Někteří jeho konkurenti to zdůvodňují tím, že se Miloš Zeman bojí diskutovat, protože by na to neměl. Jak to vidíte?

Miloš Zeman pět let diskutuje s občany na náměstích a jeho názory jsou všeobecně známy a jeho soupeři můžou být jen rádi, že se rozhodl těchto diskusí nezúčastnit, protože by byli jen za hlupáky.

Objevují se názory, že by měl Miloš Zeman změnit názor a zúčasnit se aspoň duelu před druhým kolem. Nebylo by to správné?

Na tuto otázku vám asi neodpovím, protože jsem přesvědčen, že žádné druhé kolo nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mlčet, ignorovat, zamést pod koberec.“ Erik Best ke kauze Zeman. A jak to bylo s Koudelkou?

21:49 „Mlčet, ignorovat, zamést pod koberec.“ Erik Best ke kauze Zeman. A jak to bylo s Koudelkou?

Proč je kniha Spiknutí z pera Luboše Procházky a Radima Panenky ignorována? „Říká se, že zametání po…