Mou prioritou je česká rodina, která žije, podniká nebo pracuje ve svobodné České republice, říká adeptka ODS do Sněmovny

17.10.2017 14:55

ROZHOVOR „Chci, aby naše země nežila pouze v pocitu bezpečí, ale aby skutečně bezpečná byla. Nechci, aby naši zemi pohltily zájmy cizích mocností. Prožila jsem celé dospívání v komunismu. Když teď vidím, co nám vnucují z Bruselu, bojím se, že o naši svobodu zase přijdeme. Místo cenzury shora dnes nastupuje autocenzura, opět se začíná vracet zásada „držet ústa a krok“. Já chci, aby moje děti vyrůstaly ve svobodě, ne ve strachu jako moji rodiče,“ říká pro ParlamentníListy.cz Zuzana Majerová, kandidátka za ODS v Olomouckém kraji.

Mou prioritou je česká rodina, která žije, podniká nebo pracuje ve svobodné České republice, říká adeptka ODS do Sněmovny
Foto: Archiv Zuzany Majerové Zahradníkové
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková je kandidátka ODS č. 3 v Olomouckém kraji

Současná vláda se sice chlubí svými úspěchy, podle většiny občanů za sebou ale zanechala jen množství nejrůznějších zákazů, omezení a přikázání. Jak z toho ven?  
 
Rušení zákazů je jednoduché. Odhlasovat všechny změny můžeme během prvních sto dní naší vlády. Samozřejmě pak budou zuřit ti, kteří na zavedených zákazech a příkazech vydělávají. Víte, komu nejvíce vyhovují dotace? Ne jejich příjemcům, ale firmám, které zpracovávají za pěkně vysoké poplatky dotační žádosti firem. Kdo vydělává na složitém daňovém systému? Samozřejmě daňoví poradci! Kdo vydělal na zavedení EET? Výrobci pokladen a telefonní operátoři. Ti všichni se budou náramně vztekat, ale upřímně řečeno, zrovna tohle je mi vážně jedno. Vím, že když zrušíme nesmyslnou inkluzi, tak se uleví kolegyním učitelkám, rodičům, a hlavně dětem. A to platí pro všechny regulační nesmysly, které levicová vláda v minulých čtyřech letech zavedla. Vydělali na tom jen malé, omezené skupinky protěžovaných firem. Účty jsme zaplatili my všichni. A to musí skončit. 
 
Například protikuřácký zákon se ukazuje jako naprosto zbytečný, a hlavně neúčinný. Přesto většina i opozičních politiků mluví o tom, že se ještě uvidí a po několika letech se teprve vyhodnotí. Co vy na to? 
 
Na protikuřáckém zákonu není co vyhodnocovat. Je skrz naskrz nesmyslný a hloupý! Žádná normální maminka nebrala svoje malé dítě do zakouřené putyky. Spíše je vzala do cukrárny. Teď ale při cestě do cukrárny musí procházet oblaky cigaretového dýmu na zápražích právě těchto hospod. V konečné fázi jsou na tom všichni hůře. Kuřákům je zima. Hospodští museli někde zavřít, jinde přicházejí o tržby, nebo jim hrozí pokuty. Maminky a děti otravuje kouř. Hloupější zákon aby pohledal. Víte, jak je v tom zákonu definováno kouření? Jako „držení zapáleného tabákového výrobku nebo manipulace s ním, bez ohledu na to, zda je kouř aktivně vdechován nebo vydechován.“ Přijde vám to normální? Mně tedy rozhodně ne. Jasně, vyhodnocování dopadů se náramně líbí draze placeným externím expertům, kteří napíší nesmyslné „zprávy“ a „analýzy“, daňoví poplatníci jim zaplatí pár desítek tisíc – a kolečko se točí pořád dále. Zrušme to!    
 
Chcete okamžitě zrušit EET, jak k tomu ale přijdou například restauratéři, kteří si kvůli EET drahé pokladny nakoupili, a teď by jim byly k ničemu? 
 
Podle téhle logiky by se býval musel trest smrti zrušit teprve tehdy, až by se opotřebovaly všechny šibenice, aby nepřišly nazmar? Jasně, ti, kdo si EET museli koupit, jsou oběti Babišova režimu. Ale účet musí hostinští vystavit právě Babišovi – ve volbách. My jsme proti EET byli do poslední chvíle. Pro tuhle zemi bude určitě lepší, když EET skončí na půdě, Babiš mimo Sněmovnu a my mimo tvrdé jádro eurozóny. Pak bude konečně šance, že se ekonomice nebude dařit pouze papírově, ale že se hlavně bude dařit nám lidem. 
 
Co je vaší prioritou, pokud ve volbách uspějete?
 
Chci, aby naše země nežila pouze v pocitu bezpečí, ale aby skutečně bezpečná byla. Nechci, aby naši zemi pohltily zájmy cizích mocností. Prožila jsem celé dospívání v komunismu. Když teď vidím, co nám vnucují z Bruselu, bojím se, že o naši svobodu zase přijdeme. Místo cenzury shora dnes nastupuje autocenzura, opět se začíná vracet zásada „držet ústa a krok“. Já chci, aby moje děti vyrůstaly ve svobodě, ne ve strachu jako moji rodiče. Chci, aby rodina byla vždy tvořena maminkou, tatínkem a dětmi. Chci, aby se děti ve škole učily češtinu, cizí jazyky, matematiku, fyziku nebo dějepis, ne genderová studia a multikulturalismus. Chci, aby živnostník mohl pracovat a stát mu neházel klacky pod nohy. Chci, aby se naše země hlásila ke křesťanské tradici, ke své historii, aby zkrátka byla zemí svatého Václava, ne zemí unisex záchodků. Každý z nás má svých vlastních trápení více než dost. Nemůžeme zajistit, aby nás nic nebolelo, aby naši blízcí neumírali, aby podniky, ve kterých pracujeme, zvyšovaly mzdy, aby se naše rodiny nerozváděly, nebo aby naše děti nezlobily. Ale mohu zaručit, že nikdy nedovolím, aby se k těmto všem problémům přidaly ještě problémy vytvářené státem. Mou prioritou je tedy česká rodina, která žije, podniká nebo pracuje ve svobodné České republice a nemusí se třást před diktátem z Východu ani ze Západu. Rodina, která se nemusí bát, že jim rodinný podnik někdo zestátní. Mou prioritou je svoboda. Ale jenom svoboda bez zodpovědnosti nestačí.
 
 
Česká politická scéna se takřka sjednotila na vlně proti hnutí ANO a proti Andreji Babišovi. Nebojíte se, že ODS se může v takové jednotné protibabišovské frontě ztratit, že voliči přestanou ODS vnímat jako jasně názorově samostatnou politickou stranu?
 
My na rozdíl od jiných stran nemáme program postavený pouze na hesle „Antibabiš“. Co se mě týče, tak si myslím, že problém je nejen Babiš a ANO, ale i ohrožení naší bezpečnosti ze strany Unie a Bruselu. Stran a hnutí, jako je to Babišovo, už jsme u nás přežili dlouhou řadu. Vzpomeňte si – Věci veřejné, US-DEU, Zelení... všichni zmizeli v propadlišti dějin. Problém je, že všichni naši zemi hodně poškodili a odnesli to vždy jenom voliči. Možná by mi méně vadilo, kdyby aspoň lidem nelhali. Ale když zloději křičí „chyťte zloděje!“, když vývozcům slibují přijetí eura a nám ostatním se zaklínají, že euro nikdy nebude, když jeden den volají po přijetí migrantů a druhý tvrdí, že je nechtějí, tak je to pro mě absolutně směšné a hloupé. Pokud nějaká strana nemá názor a hodnoty, ale má jen vlastní zájmy, pak z nás dělá hlupáky. Pokud nám nějaká strana čtyřiadvacet hodin denně po čtyři roky lže, pak ji musíme vypískat. 
 
Ke které straně, z těch které půjdou k volbám, máte vy osobně, kromě ODS, nejblíže, která vám je nejsympatičtější?    
 
Co byste odpověděla, kdyby se vás oddávající během svatby zeptal: „Kdybyste si nevzala svého nastávajícího, za koho jiného byste se chtěla vdát?“ Samozřejmě, že bych nemohla kandidovat a ani volit jinou stranu. ODS má možná spoustu chyb, ale je to strana, ve které jsem od počátku. Znám ji a vím, že jenom v rámci ní můžu dělat to, co pro Českou republiku dělat musíme. V jiných stranách samozřejmě znám dobré, chytré a poctivé lidi – ale ty bych nejraději viděla v ODS.  
 
O vás se ví, že máte ráda sport. Na svém facebooku například kritizujete rozhodnutí hokejového svazu směrem k fanouškům. Co vám na takových rozhodnutích nejvíce vadí? 
 
Místo, aby se u nás řešily věci důležité, řeší se pouze malichernosti a neustálé omezování svobod. Nejdůležitější je ve sportu bezpečnost. Netoleruji nesportovní chování a rasové hanobení, ale pokutovat fanoušky všech týmů za pokřiky, které jsou zažité a též součástí hry, je naprosto absurdní. Má je každý tým, ať na obranu, či podporu snažení „svých miláčků“. Je to součást subkultury. Když jsem byla malá, měla jsem nejraději: „Na ledě se pase/pruhovaný prase.“ Čest rozhodčím, ale k jejich práci to patří úplně stejně jako k politické branži nadávky v hospodě.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…