Nemine den, aby nepřišla zpráva o útocích migrantů, o znásilněních, anebo dokonce vraždách. Znalec Německa o tom, co Chemnitz znamená pro Merkelovou a co bude dál

11.09.2018 4:38

ROZHOVOR „V posledních týdnech nemine skoro den, aby nepřišla zpráva o útocích migrantů na Němce, o znásilněních, anebo dokonce vraždách. V osmdesátimilionovém státě jsou to od roku 2015 stovky, možná už tisíce případů rozptýlených ale po celé zemi, takže se stále namnoze ztrácejí v záplavě jiných zpráv, zvláště když je televize občas ‚ráda‘ zamlčí… Pokud se to stane na západě země, jako například vražda 15leté dívky v městečku Kandel v Porýní-Falci v prosinci 2017, režim se s ohledem na opatrnost, strach a konformitu západních Němců nemusí vcelku ničeho obávat,“ říká historik a znalec Německa Aleš Valenta.

Nemine den, aby nepřišla zpráva o útocích migrantů, o znásilněních, anebo dokonce vraždách. Znalec Německa o tom, co Chemnitz znamená pro Merkelovou a co bude dál
Foto: Vít Hassan
Popisek: Chemnitz týden poté- čelo průvodu

Co říkáte nynějším událostem v Sasku, kdy se obyvatelé bouří poté, co jednoho z místních zavraždil muslimský imigrant?

Vražda v Saské Kamenici je několikátým podobným případem. V posledních týdnech nemine skoro den, aby nepřišla zpráva o útocích migrantů na Němce, o znásilněních, anebo dokonce vraždách. V osmdesátimilionovém státě jsou to od roku 2015 stovky, možná už tisíce případů rozptýlených ale po celé zemi, takže se stále namnoze ztrácejí v záplavě jiných zpráv, zvláště když je televize občas „ráda“ zamlčí… Pokud se to stane na západě země, jako například vražda 15leté dívky v městečku Kandel v Porýní-Falci v prosinci 2017, režim se s ohledem na opatrnost, strach a konformitu západních Němců nemusí vcelku ničeho obávat.

Anketa

Podporujete návrh Václava Klause ml., aby Česko zákonem omezilo mazání příspěvků na sociálních sítích?

98%
2%
hlasovalo: 7929 lidí

Východní Němci jsou ale z jiného těsta, neprošli specifickou poválečnou převýchovou, nebyli od 70. let válcováni kulturní revolucí a hlavně mají stále ještě relativně čerstvou zkušenost s politickou manipulací a lhaním tisku; na to jsou mnohem citlivější než Wessis. Vražda v Saské Kamenici se patrně stala tou příslovečnou poslední kapkou, kterou přetekla trpělivost místního obyvatelstva s katastrofální vládní migrační politikou.

Události v Saské Kamenici lakonicky okomentoval také Miroslav Macek. „Je to přece úplně jasné: nepokoje v Saské Kamenici mají na svědomí tisíce neonacistů a fotbalových chuligánů a vandalů, a nikoliv tamní naštvaní občané, dennodenně vidící, co způsobila imigrační politika Merkelové a dalších politiků. Jsem zvědav, kdy už Němcům, doposud stádně akceptujícím Führerprinzip, konečně dojde trpělivost a u voleb tu dnešní garnituru smetou.“ Co o tom míníte? Jde o extremisty, nebo se normální lidé naštvali a vyšli do ulic?

Do ulic vyšli protestovat normální Němci, kteří chtějí, aby jejich město zůstalo takové, jaké je, aby se nestalo arénou muslimských gangů, jako je tomu v mnoha případech na západě země. V Saské Kamenici proběhl proces, který se opakuje patrně skoro všude tam, kde se nahromadí větší množství migrantů.

Tito lidé bez práce, zato se štědrými sociálními dávkami, ujišťovaní celou mohutnou infrastrukturou sociálních pracovníků, dobrovolníků (namnoze oněch naivních „dobrolidí“, Gutmenschen), levicových advokátů a aktivistů, jak jsou v Německu vítáni a jak jsou samotnou svou přítomností zemi prospěšní, se z nudy poflakují po ulicích, dostávají se do vzájemných sporů (Kurdové versus Turci, sunnité versus šíité, Arabové versus Íránci a tak dále a tak dále), do kterých se policie bojí zasahovat, aby nebyla obviněna z rasismu. Pak se začnou poohlížet po německých děvčatech, někteří se dopouštějí drobných krádeží v supermarketech (opět namnoze velkoryse přehlížených…), takže je otázkou času, kdy dojde k prvnímu konfliktu mezi nimi a místními.

Pokud jde o přítomnost neonacistů, nepochybně v Sasku jsou a někteří se samozřejmě k protestům proti Merkelové a spol. přidali. Ale mainstream lživě obrací sled událostí, a jakmile pár hajlujících pitomců zaregistruje, okamžitě je věc jasná: v Saské Kamenici táhnou stovky, či dokonce tisíce neonacistů ulicemi a pořádají hony na chudáky migranty. A pak už následuje údiv, jak může slušný člověk zůstat na ulici, když tam jsou náckové…

Celý politicko-mediální kartel až na pár výjimek vůbec nezajímá, proč normální lidé vyšli do ulic. On čeká na prvního hajlujícího a ten se samozřejmě vždycky objeví (v případě nutnosti může jít o agenta rozvědky), načež začnou média nad hlavami Němců mávat klackem neonacismu, což dosud spolehlivě působí jako zastrašovací prostředek na západní Němce. Na východě to ale zřejmě přestává fungovat.

Co říkáte tomu, jak na celou věc reagovala Angela Merkelová?

Reprezentanti partajního kartelu, a je vcelku jedno, zda se jmenují Merkelová, Maass nebo jinak, považují každého, kdo kritizuje šílenou německou migrační politiku, za nacistu nebo potenciálního neonacistu. Nic jiného se od nich nedá očekávat.

Nicméně se uskutečnil i „antirasistický koncert“ v Chemnitzu…

Takzvaný antirasistický koncert v Kamenici, který se konal pod heslem „je nás víc“, svědčí o obří zpolitizovanosti kultury v Německu, a to zejména takzvané moderní hudby, která má velký vliv na mládež. Ale jen málo novinářů upozornilo na notoricky známý fakt, že některé z těchto kapel jsou nepřáteli státu, kteří soustavně útočí na policii a armádu. Ale to je Německo: krajní pravice, byť by byla složená z jednoho člověka, je hrozba pro stát, zato nad krajní levicí se přivřou oči, zvlášť když bojuje „na té správné straně“. K tomu je nás víc: bodejť by jich nebylo víc, když se sjeli z celého Německa, nejvíc asi z Berlína...

Rok veřejných prací nebo vojenská služba mohou pomoci integrovat uprchlíky v Německu a zlepšit jejich přijímání veřejností. Řekla to generální sekretářka Křesťanskodemokratické unie (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauerová, blízká spolupracovnice kancléřky Angely Merkelové. Takže vyzbrojit imigranty je správná cesta?

Levicově liberální establishment se svým odporem k němectví, fanatickým rovnostářstvím a pomatenou ideologií „mnohosti“ není z podstaty schopen přistěhovalce, respektive jejich naprostou většinu náležitě začlenit do společnosti. Budou vymýšlet stále nové hlouposti, s každým imigrantem budou možná uzavírat zvláštní integrační smlouvu, najmenují další tisíce migračních pověřenců, učitelům, kolabujícím ve třídách plných Arabů a Turků pohrdajících západní kulturou, budou přidělovat asistenty, ale kolem podstaty problému budou stále kroužit v bezpečné vzdálenosti.

Anketa

Věříte Andreji Babišovi, když říká, že nepřipustí příchod ani jednoho nelegálního migranta do ČR?

57%
hlasovalo: 15255 lidí

Vraťme se k Chemnitzu. Znamená na to, že se Němci pomalu osmělují a vzniká revolta proti politické korektnosti a proti Merkelové? A je to věc jenom východního Německa? Víme, že například v roce 1830 či 1848 bylo vždy důležité, co se dělo v Paříži. Jiskra revoluce pak zažehla plamen v celé Evropě. Zůstane toto jen jiskrou, která uhasne, nebo se plamen kontrarevoluce obyčejných Němců rozšíří do dalších měst? Může být překonána podobná psychologická hranice, kdy lidé se přestali v listopadu 1989 bát mluvit? Jak se na celou věc dívají Němci z jiných oblastí? Nebo nebude se rozšiřovat příkop mezi východními a západními Němci?  

Myslím, že události v Kamenici nejsou ničím zlomovým. Jestliže migrační katastrofa roku 2015 dokázala ve východním Německu dostat do ulic nanejvýš desetitisíce občanů, kamenická vražda jen několik tisíc. Pro establishment, který byl po desítky let zvyklý na skoro absolutní poslušnost a konformismus společnosti, je i pár desítek lidí s transparentem „Pryč s Merkelovou“ příčinou k hysterickým reakcím a mobilizaci celého mohutného ideově-politického kontrolního aparátu.

Jestliže Pegida nezměnila dosud v Německu nic, několik demonstrací v Kamenici to také nedokáže. Spolkový systém pluralitní „soft“ totality, patrně nereformovatelný, je dosud pevně v sedle. Podstatnější bude výsledek zemských voleb v roce 2019, které se budou konat v Sasku, Braniborsku a Duryňsku. Pokud nebude AfD do té doby podrobena smrtícímu dohledu rozvědky, na což tlačí zejména SPD, Levice a Zelení, patrně v Sasku vyhraje. Ale i kdyby dostala 30 procent, skončí v opozici a politické poměry v zemi se nezmění.

Kdyby se nyní v Německu uskutečnily parlamentní volby, druhou nejsilnější stranou by se stala Alternativa pro Německo. Podle průzkumu agentury Insa pro deník Bild by dostala 17 procent hlasů, a o jeden procentní bod by tak překonala vládní sociální demokraty (SPD), jejichž popularita u voličů dále klesá…. Ovlivní to blížící se volby v Bavorsku?

Volby v Bavorsku mohou vyvolat druhé kolo vládní krize. Na ni je ostatně zaděláno od okamžiku, kdy prezident spolkové rozvědky Maaßen zpochybnil video, na kterém jsou údajně vidět pravičáci, kteří pronásledují migranta (původem videa je – jaké překvapení! – Antifa...) a o které opírají karteloví politici svá tvrzení o řádění krajní pravice v Kamenici. Respektive od chvíle, kdy se za okamžitě tvrdě napadeného Maaßena postavil spolkový ministr vnitra Seehofer (CSU), který pak přilil olej do ohně výrokem, že „matkou všech problémů v Německu je migrace“.

Německý rozhlas přinesl vzápětí rozhovor s jakýmsi politologem, jehož absolutně hysterický projev vyvrcholil výkřikem, že Seehofer vyhlásil Merkelové válku. Výrok ministra vnitra je samozřejmě směřován k blížícím se bavorským zemským volbám, kde se CSU zoufale pokouší zachovat si naději na absolutní většinu. Proto napadání „zahnědlé“ AfD, proto distanc od Merkelové a její migrační politiky.

Průzkum, který zmiňujete, sám o sobě na bavorské volby mít asi dopad nebude. AfD dostane patrně v Bavorsku přes deset procent hlasů, ale zdaleka ne všichni odpadlíci od CSU budou volit Alternativu. Tak jednoduchá psychologie německého voliče není. Na paty AfD například šlapou Zelení, kteří v celém státě těží z oslabování unijních stran.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…