Ondřej Šimíček: Ukrajina, jasno. Kdo nechce pomáhat napadené oběti, je zločinec a lidský odpad

08.06.2024 8:11 | Rozhovor

Rusko je ekvivalent nacistického Německa v nové době. Kdo jej omlouvá a podporuje, ten by v roce 1942 v Lidicích nabíjel nacistům zbraně proti československým dětem, říká nekompromisně člen ODS, právník a publicista Ondřej Šimíček.

Ondřej Šimíček: Ukrajina, jasno. Kdo nechce pomáhat napadené oběti, je zločinec a lidský odpad
Foto: archiv
Popisek: Ondřej Šimíček

My jsme spolu nemluvili od atentátu na Roberta Fica. Ten spáchal podle všeho zfanatizovaný milovník toho, čemu se rámcově dá říci „pravice“. Andrej Babiš se něčeho podobného bojí také. Má proč?

Je mi velkým potěšením po čase znovu odpovídat na vaše trefné dotazy a přinést i na vašem webu a vašim čtenářům aspoň jednou za čas dávku pravdy a reality. Jakékoliv násilí v politickém boji je pro mě nepřijatelné. Jsem moc rád, že se panu premiérovi Ficovi zdravotně daří, a že zranění – jistě mimořádně vážná a bolestivá – překonává. Kdo si zjistil, co je atentátník zač, ví, že je už víc než 20 let bojovníkem proti kdekomu. Šaškoval na proruských akcích, nenáviděl svět kolem sebe. Že to momentálně vyšlo „proti Ficovi“, je jedna věc, před pár lety by udělal tohle v jeho prospěch. Takže samozřejmě nebyl žádný milovník. Byl příznivec konspiračních teorií, nesmyslů o spiknutí apod. Dnes tedy na straně „proti“ Ficovi. Lež, nenávist, podporu vrahů a zločinců z Moskvy přinášejí do politiky právě lidé typu Roberta Fica. Nepřeji mu nic zlého, přeji si, aby jej občané porazili ve volbách. Totéž přeji Babišovi. Možná si vzpomenete, že jsem se jej zastával při soudu s Čapím hnízdem. Chci politické boje, ne střílení, ne soudní procesy. Babiš se nemá čeho bát. To on rozdmýchává ve společnosti atmosféru nenávisti. On a Miloš Zeman vsadili na kartu – lhaním a manipulací s ne příliš bystrou voličskou základnou rozdělíme společnost pro vlastní prospěch. Nedaří se jim to.

Pojďme radši na ty volby. Tam si to spolu můžete vyřídit u „urny“, střílet netřeba. Jan Zahradil řekl, že letáky SPOLU nebude rozdávat, protože by mu „upadly ruce“. Vy ale asi máte dojem, že jste kampaň zvládli i bez Zahradila?

Před rokem a půl jsem psal, že to dopadne přesně tak, jak jsou rozdány karty. Pan Zahradil má svaté právo dělat si, co chce. Ve straně ani ve voličské základně, ani v množině demokratických voličů v Česku obecně to příliš nikoho nezajímá. Když jsem loni v dubnu napsal, že jsme jediní, kdo může porazit ANO, smáli se mi. A hle – poslední průzkumy ukazují, že trend je takový, jak jsem psal. Mívám velmi často přesné predikce a dokonce mě oslovují i opoziční politici s otázkou: „Tak Ondro, jak to dopadne, jak to vidíte, vy se často trefíte.“ Škoda, že nesázím. Už ve volbách 2021 do sněmovny bych mohl vyhrát balík, neb jsem půl roku před volbami tipoval přesně, jak to dopadne. Vždy je jedna výjimka, kterou neodhadnu. V roce 2021 jsem nezachytil pokles SPD (dostali cca 9 % a já jim tipoval 12 %), letos jsem nepředpokládal, že v zemi, kterou 40 let ničili bolševici, bude mít takovou podporu sestava protičeských komediantů STAČILO! s bolševickou sirénou v čele.

Karel Havlíček navrhl Petru Fialovi, že by měl jít dělat eurokomisaře. Není to on vlastně dobrý nápad? A koho na toho eurokomisaře, když jste neprozřetelně slíbili STANu, že si to mají obsadit oni?

Je to od pana Havlíčka velmi milé. Jde vidět, jak se v holdingu Agrofert bojí pana premiéra. Ve středu zničil v debatě Babiše takovým způsobem, že druhý den vůbec nepřišel. Dělal ostudu vlastnímu majetku – parodii na politickou stranu ANO. Premiér Fiala má práci doma a ve velmi těžkých časech ji zvládá velmi dobře. Zahraniční renomé naší země a nejsebevědomější mezinárodní postavení v dějinách to dokazuje. A jak postupně dáváme do pořádku ten neskutečný svinčík, co nám tu zanechala politická divize holdingu Agrofert, tak se to čím dál více projeví i v peněženkách občanů. A komisař? Navrhuje jej vláda, podstatné je portfolio a k němu pak vybrat kompetentní politickou osobnost. Ať už odkudkoliv.

Ale asi řešme spíš předvolební politiku. Čtenáře štvou tři témata: Green Deal, který jim zdražuje život a bere auta. Lifrování zbraní na Ukrajinu. A migrace, zejména migrační pakt dojednaný Rakušanem, od něhož nakonec sama vláda dala ruce pryč, ale platí. Tak teď máte možnost tyto tři body vysvětlit.

Nejhorší ze všeho je, jak strašným způsobem lidé jako Okamura, Babiš a jiní manipulátoři a lháři mluví o věcech, které jsou složité, ale jejich jednoduchému elektorátu stačí jejich bláznivé výkřiky. Green Deal schválil Babiš, dnes jeho maňásci plivou. Proč? Je to dílo jejich šéfa. Ten závazek jde správným směrem – jen je ideologicky posunutý a nerealistický. My od začátku pracujeme na jeho vylepšení, aby respektoval ekonomickou a fyzikální realitu. Žádné lifrování zbraní na Ukrajinu neprobíhá. Probíhá podpora napadené země nelidskými bandity a pokračovateli Adolfa Hitlera – teď pod vlajkou Ruské teroristické federace. Kdo nechce pomáhat napadené oběti, je zločinec a lidský odpad. Všichni si to konečně zapište za uši. Rusko je ekvivalent nacistického Německa v nové době. Kdo jej omlouvá a podporuje, ten by v roce 1942 v Lidicích nabíjel nacistům zbraně proti československým dětem. Tak jednoduché to je. A migrační pakt? Vždyť i europoslanci ze stran, které se proti němu vymezují, vám mimo kamery řeknou, že je to krok správným směrem. Naše vlastní azylové řízení se nijak nemění. Migraci to pomůže zklidnit. Jen obchodník se strachem, jako rasista a předseda komerčních fašounů Okamura a podobní, mohou říkat něco jiného. Migrační pakt není bez chyb, protože se upravil v procesu schvalování v EP, proto jsme se také zdrželi. Ale na rozdíl od politiků, kteří zrazují české zájmy ve prospěch masových vrahů z Moskvy, na něm dále pracujeme a iniciujeme spolu s Dánskem a dalšími jeho vylepšení. Děláme, co je potřeba, pro občany naší vlasti.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

ODS vyloženě vyhledává lidi ujeté, obvykle sociopaty., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 08.06.2024 10:43:51
Jakmile se někde v republice najde někdo, kdo už od první věty působí jako správně ukotvený podivín, okamžitě se stává členem strany...

|  17 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…