Pošli do první linie své děti... Zhrození nad slovy generála. Opět nás chystá na možnost války s Rusy

24.02.2023 17:56 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Čekal jsem, že má trochu víc sebeúcty,“ zhodnotil komentátor zprávu, že Marek Wollner nastoupí do Týdeníku Forum. Šafrův projekt totiž považuje za „úchylárnu pod úrovní IQ křížence Drahoše, Fialy a Němcové“. Ohledně stavu legislativní nouze soudí, že Babišova vláda ukázala té Fialově, jak ruinovat rozpočet a vyhnout se trestu. A vzkaz má i pro generála Řehku.

Pošli do první linie své děti... Zhrození nad slovy generála. Opět nás chystá na možnost války s Rusy
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Bývalý šéf Reportérů na ČT Marek Wollner přijal nabídku na angažmá od Forum24. Žerty o Johaně Hovorkové a mňoukání stranou... Jak dlouho odhadujete, že Wollner vydrží v deníku, který je v podstatě založen jen na tom, že Šafr, Hovorková a jim názorově podobní píší odsuzovačné texty na cokoliv, co se jim nelíbí?

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí
Jak dlouho vydrží Wollner v Šafrově nenávistném pamfletu – ve mně osobně evokujícím nechvalně známý Der Sturmer – opravdu netuším. Nicméně se vší neúctou k Marku Wollnerovi a k jeho agitační práci, již někteří zvou novinařinou, jsem čekal, že má o něco více sebeúcty, ambicí a fištróna. Dokážu si ho vzhledem k prorežimní ideologické uvědomělosti dost dobře představit na Seznamu nebo kdekoliv u Bakaly. Ale Forum24 je úchylárna pod úrovní IQ křížence Drahoše, Fialy a Němcové. Ovšem chápu, že složenky a hypotéky musí splácet i Wollner. Echt když byl doteď zvyklý žít na vysoké noze, štědře placen z našich těžce vydělaných peněz v socialistickém molochu nevyvážené, neobjektivní a závislé nečeské ČT.

Prezident USA Joe Biden dorazil do Kyjeva. Nyní tam zavítá italská premiérka Meloniová. Co myslíte, bude se opakovat orloj z minulého jara, kdy si každý státník udělal fotku v Kyjevě se Zelenským?

Proukrajinská válečná turistika je zřejmě stále v kurzu. Ukrajina a Kyjev dle informací mediálních pologramotů hlavního proudu v jednom dělostřeleckém kole, ale všichni potentáti a levní hrdinové, kteří by měli v kalhotách naděláno jako první, si jedou pro selfie a fotku se Zelenskajou Grétou do Kyjeva. Vskutku důvěryhodné.

Putinův projev se tentokrát nesl v tradičnějším duchu, kdy ruský prezident chválil tu či onu složku státních služeb, zemědělce, učitele apod. Ale přesto jedna novinka byla. Rusko hodlá odstoupit od smlouvy o jaderném zbrojení Nový START se Spojenými státy, i když limity na počet hlavic prý dodržovat hodlá. Čekají nás nové závody ve zbrojení?

Na základě těchto skutečností bych úplně neřekl. Závody ve zbrojení nikdy neustaly, jakkoliv o nich mediální negramoti třeba přestali informovat. V souvislosti s válkou na Ukrajině navíc podle mě závody ve zbrojení a zbrojní průmysl jako takový násobně zesílily.

Od 20. února platí stav legislativní nouze. Vláda v něm schválila už před rokem pandemický zákon. Teď se v něm chystá obrat důchodce o valorizaci penzí a kdoví co ještě. Přitom si za vlády Babiše stěžovala, jak legislativní nouzi zneužíval. Jsme zase o krok blíže poznání, že si v tomto ohledu nemají dotyční co vyčítat?

To je bohužel jasné od samého počátku vládnutí pětidemolice v čele s panevropským politickým eunuchem a ukrajinským viceprezidentem Petro Fialenkem. Andrej Babiš a jeho covidová rovněž likvidační skvadra bohužel ukázala dalším vládám, stejně, či zřejmě ještě více bezpáteřním, jak řádně tunelovat rozpočet České republiky, jak likvidovat českou společnost a jak snadno se vyhnout jakémukoliv trestu.

Náčelník generálního štábu Karel Řehka znovu zopakoval, že v případě války mezi Ruskem a NATO bude Česko účastníkem od první minuty. A že by pak byla nutná mobilizace. Budiž, jako voják je zodpovědný za výsledek, pokud by válka byla. Ale neměl by také apelovat směrem na politiky, aby válka být nemusela?

Apeluji na to, aby pan Řehka kromě profesionálních vojáků poslal do první linie i své děti, synovce, případně vnoučata. Ať už jde o dívky či hochy – přece jenom jsme hluboce inkluzivní a emancipovaní. Ač je jistě zkušeným vojákem, tak dle všeho i typickým zeleným mozkem, oportunistou typu soudruha věčného rektálního alpinisty Petra Pavla a tak dále. Coby voják a válečný štváč by měl raději držet pysk, nebo se na něj v případě průšvihu mohou lidi vrhnout.

Podle „expertů“ žáci u maturit opouštějí matematiku, protože je na ně moc těžká. V čem myslíte, že je problém? V náročnosti zkoušky, v neschopnosti učitelů žáky na ni připravit, nebo je mládež na matematiku už moc zhýčkaná?

Důležité v tomto kontextu je to, že „experti“ dávají žákům dle článku zveřejněného na iDnes zapravdu. Problém je, že „experti“ vám dají zapravdu i to, že hovno voní a navíc krásně chutná, dostanou-li mediální prostor, pohlazení ega či tak nějak zaplaceno. Případně jakoukoliv kombinaci z výše zmíněného. Jinak v rámci smutné a bezútěšné reality je opouštění matematiky studenty souhrou vícero faktorů tak, jak sám zmiňujete.

Každá starší generace – a zmiňují to už antičtí filosofové – kritizuje tu mladší. Její manýry, morálku lidskou i pracovní, postoj vůči starším a tak všelijak podobně. Nicméně, bohužel, obávám se, objektivně řečeno – že současná generace je znatelně asociálnější, méně inteligentnější a hlavně v reálném životě násobně nepoužitelnější než generace jí předcházející. Se vším respektem k mladším ročníkům. Mám obavy, že jsou ztracené. Jakkoliv jim to nepřeju, ba naopak. A doufám, že se hluboce mýlím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Šebesta

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

K té matematice u maturit , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseDalší zrada po 89.tém , 24.02.2023 18:45:22
není potřeba chytrých lidí pro Brusel a Amíky , v koloniích potřebují hlavně pracovní sílu pro své montovny , a mladí nadšeně řičí , skandují hesla , více inkluze a západnímu kapitalismu zdar. Na západě je mládež spíše levicová , zde je pomatenost sama.

|  14 |  0

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…