Tomio Okamura chystá "trochu jiné" oslavy 17.listopadu. Bude se účtovat. Dojde na prolhanou ČT, extremisty z kaváren i tuneláře

02.11.2016 20:10

ROZHOVOR Pane prezidente, bude nám ctí! Šéf SPD zve 17. listopadu hlavu státu na výstavu, kterou uspořádá na Václavském náměstí. Na velkoplošných panelech tu bude ukazovat největší tunely a podvody od sametové revoluce a připomene sliby Václava Havla. A Okamurovo hodnocení situace posledních dnů? Žádná odpovědnost politiků. Jen se hádají za peníze občanů. Okamura má jasno v tom, kdo má v republice extrémní názory, ukazuje na ty, kdo „rozkradli republiku“ a teď hlásají pravdu a lásku.

Tomio Okamura chystá "trochu jiné" oslavy 17.listopadu. Bude se účtovat. Dojde na prolhanou ČT, extremisty z kaváren i tuneláře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Návštěva dalajlámy, prohlášení ústavních činitelů k Číně a jeho kritika, kauza Brady, demonstrace na Staroměstském náměstí, křik na příchozí na recepci na Hradě, výzvy k „týdnu občanského neklidu“… Co z toho všeho vyvozovat?

Věřím, že si veřejnost všimla, že já ani naše hnutí SPD se těchto politických tahanic, šarvátek, hádek mainstreamových stran vůbec neúčastníme. Chceme dělat seriózní politiku a prosazovat změny k přímé demokracii. A tohle je přesně ukázka, kdy politici, kteří nemají žádnou přímou odpovědnost vůči občanům, se za peníze veřejnosti věnují přetahování, hádkám a proti sobě organizují tiskové konference. Dokonce jsme se dozvěděli, že se na akci na Staroměstském náměstí finančně podílela i univerzita Palackého v Olomouci, což mě velmi udivilo. Akademická půda má být politicky neutrální. Neuvěřitelné, co se děje na českých vysokých školách. Mimochodem přímo máme i informace, kdy konkrétně z vysoké školy v Praze bylo na hodině politologie řečeno, že studenti mají volit TOP 09. Současná akademická půda je zpolitizovaná a není to prostředí k diskusi. Probíhá obrovská nalejvárna jednoho názorového proudu v rámci vyučování.

Anketa

Ptáme se nyní, v listopadu 2016: Má Andrej Babiš vaši důvěru?

31%
69%
hlasovalo: 12928 lidí

Je zcela evidentní, že v této fázi jde lidem, kteří prosazují opačný názorový proud, než zastává prezident Zeman, především o maximální dehonestaci a oslabení současného prezidenta.

Podívejme se také na to, jaké strany se zúčastnily akce na Staroměstském náměstí. ODS dala jasně najevo, kam patří. Je to multikulturní proud, který souhlasí s politikou Bruselu a EU, který je proti suverénní České republice a odmítá změny k přímé demokracii. Účastí akce na Staroměstském náměstí se zařadila ODS jasně a zcela definitivně k TOP 09 a STAN. Hraje se šaráda, která má obalamutit část veřejnosti. Na pódiu vedle sebe ve stejném názorovém proudu stály KDU-ČSL, Starostové a nezávislí, kteří jsou v koalici s Kalouskovou TOP 09 a ODS. To jsou strany, které se jasně vyjádřily, že jsou strany pro politiku EU, multikulturní uspořádání Evropy, odmítají přímou demokracii a politiku suverénní České republiky. Mimochodem, neuznávají přímou volbu občanů.

Akci na Staroměstském náměstí uspořádal Petr Gazdík, Michal Horáček ji moderoval, Daniel Herman sklízí rostoucí ovace liberálně-pravicových kruhů. Co si myslíte o jejich působení?

Ani nehodnotím konkrétní osoby. Je třeba, aby lidé spíš více přemýšleli nad politikou a kam země směřuje. Podívejte se, jak samozvané elity zpochybňují demokratický proces a zpochybňují demokratickou volbu v České republice. Takzvané elity, které tady vládly přes dvacet let, vyzývají k občanskému neklidu místo toho, aby vyzvaly k masivní účasti u voleb, které budou příští rok. My jsme demokraté a odmítáme tyto extrémní tendence, které zaznamenáváme od lidí, kteří se kolem akce na Staroměstském náměstí pohybovali. Používají nedemokratické metody a ty ještě popíšu. Účastnil jsem se oslavy svátku 28. října. Při příchodu, jak víte, se přesunuli lidé, kteří se účastnili akce na Staroměstském náměstí na Hradčanské náměstí, kde velice vulgárně, sprostě pokřikovali na příchozí lidi, kteří šli oslavit svátek na Pražský hrad, tradiční místo státního svátku, nehledě na to, kdo je prezidentem. Místo toho, aby nechali občany, kteří mají jiný názor, v klidu oslavit svůj svátek, snaží se umlčovat lidi s jiným názorem, než mají oni.

Hrozím se toho, kdyby se lidé tohoto ražení dostali skutečně k moci. To je neuvěřitelné, kam jsme se dostali s tzv. pravdoláskaři, pražskou kavárnou, tzv. elitami, jež se odnaučili jakékoli demokratické diskusi. Z nás, kteří prosazujeme přímou demokracii, dělají extremisty a teď pod rouškou prosazování jediného správného názoru jsou ochotní lynčovat, dehonestovat a občansky ničit všechny názorové odpůrce. Jaké rasistické výpady mají třeba proti mně tihle multikulturalisti, kteří mi píší na sociálních sítích: ten šikmooký, ať se vrátí do Japonska, ten žlutý! Těm elitám se pochopitelně nelíbí naše přímá demokracie, současný systém jim vyhovuje, protože rádi by nadále říkali, že jsou jediní chytří, kteří to tady umějí vést. To předvedli za minulých pětadvacet let, kdy nechali rozkrást republiku.

Uplynulý týden jsem si uvědomil, jaké extrémní tendence tady čím dál víc sílí od pražské kavárny. Tohle je k velkému zamyšlení a lidé by se neměli nechat obalamutit.

Ti lidé hlásají pravdu a lásku, znovu tomu někteří lidé věří, přitom jsme země zadlužená až po uši, dokonce nemáme už ani vodu, protože ji zprivatizovali do rukou Francouzů a dalších, přesto se lidé nechají obalamutit mediální masáží.

Jsou poslední týdny začátkem konce prezidenta Miloše Zemana? Může se stát, že ho křik umělců, politiků a médií opotřebuje tak, že v březnu oznámí, že nebude kandidovat? Či kandidovat bude a prohraje?

Jak už jsem zmínil, rozhodně je to začátek prezidentské kampaně odpůrců prezidenta Miloše Zemana. Pražská kavárna ještě vybírá nejsilnějšího kandidáta, který by se mu postavil. Zcela logicky měli vymyšleno, že začnou 28. října a budou pokračovat 17. listopadu atd. Teď se jedná o to, aby oslabili prezidenta Zemana. Do svého kandidáta pak budou investovat všechny finanční prostředky i sílu České televize, která samozřejmě bude zásadně na straně kandidáta, který bude proti Zemanovi. Česká televize je prolhané, zmanipulované médium, lže doslova každý den. Nejflagrantněji to bylo vidět před krajskými volbami, kdy bylo hnutí SPD pozváno do tří krajských debat, ale dostali jsme se do deseti krajských zastupitelstev, zatímco TOP 09 byla pozvána do devíti krajských debat a dostala se do čtyř zastupitelstev. Politici, kteří nemají žádnou podporu, jsou v televizi každý den.

Co se může stát 17. listopadu, na který se nyní čeká? Něco na způsob 17. listopadu 2014, kdy byla Praha plná červených karet? 

My máme zarezervovanou spodní polovinu Václavského náměstí, kde budeme pořádat výstavu Ukradená revoluce. U petičních stánků budou moci lidé podepsat petici za vystoupení z Evropské unie a pak petici proti přijímání migrantů. Jak víme, Sobotkova a Babišova vláda přijímá migranty a utrácí za to miliardy korun z rozpočtu proti vůli většiny občanů. V rámci tohoto prostoru budou velkoplošné panely, kde popíšeme i s fotografiemi největší tunely a podvody, které se tady staly od sametové revoluce. Mimochodem, na jednom panelu chceme připomenout projevy Václava Havla, kdy hovořil o tom, že tady nebude divoký kapitalismus, nezaměstnanost, a nasliboval hory doly. Jen připomeneme, nebudeme k tomu dávat žádné komentáře.

Přemýšlíme o tom, že ukážeme historii Poldi Kladno, kdy skončila prosperující fabrika, další panel by mohl být věnován problematice vody, protože SPD je jedinou stranou v parlamentu, která prosazuje návrat vody do vlastnictví měst a krajů. Výstava by měla být putovní a bude putovat po náměstích v celé České republice.

Pozvali jsme pana prezidenta, jestli přijde nebo nepřijde, to uvidíme. Přijde zahrát Pepa Nos, který byl spojený se sametovou revolucí osobně, a dáme mu větší prostor. 

Už máte nějakou reakci z Hradu, když jste zvali pana prezidenta?

Požádal jsem o to v pondělí, takže věřím, že mi v nějakém časovém horizontu odpověď přijde. Samozřejmě bychom byli velmi rádi, protože by nám pochopitelně bylo ctí, pokud by se pan prezident 17. listopadu na naši akci stavil a kdyby chtěl veřejnosti něco říct.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…