Ukrajina je začátkem třetí světové války! Pořadatel proruských demonstrací zuří

13.06.2014 14:46

ROZHOVOR Z UKRAJINY Spojené státy americké vydaly licenci na zabíjení lidí na Ukrajině a nelegitimní prezidentské volby daly americkému slouhovi Petru Porošenkovi mandát tuto vojnu prodlužovat. Tak hovoří pořadatel proruských demonstrací v Charkově Alexandr Petruňko. Jako člen Strany regionů považuje bývalý režim Viktora Janukovyče za legitimní. Také říká, že je velkým patriotem Sovětského svazu, ve kterém se před pětačtyřiceti lety narodil.

Ukrajina je začátkem třetí světové války! Pořadatel proruských demonstrací zuří
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pořadatel proruských demonstrací v Charkově Alexandr Petruňko

Co si myslíte o kyjevském Euromajdanu?

Nic hezkého. Viděl jsem, jak neozbrojené příslušníky policie a Berkutu zabíjí a upaluje rozvášněný dav. Chce se mi kvůli tomu plakat. Vždyť tam do nich jezdili s traktory a mlátili je cepy. Policisté tam jen stáli a chránili právoplatné představitele Ukrajiny. Plnili své příkazy. Našli se ale provokatéři a lidé, co dobře odhadli situaci, a vytřískali z toho politické body. Oleksandr Turčynov, Petro Porošenko, Dmytro Jaroš a další radikálové či fašisté, které Západ podržel. Oni nepotřebují demokratickou Ukrajinu. Chtěli nějakou záminku, aby začali tato zvěrstva. V této zemi se udál doslova státní převrat. Ukažte mi stát kdekoliv ve světě, kde byl státní převrat uznán mezinárodním společenstvím. To jsem nikdy nezažil. Viktor Janukovyč byl legitimní prezident, ale většina států tleská jeho odstranění a státnímu převratu na Ukrajině. Už nežijeme v normálním světě. Janukovyč vše, co řekl, splnil. Podívejte se v Kyjevě. Všechny stromy jsou zničené tím, jak stříleli sví po svých. Bylo totiž nutné světu ukázat, že Berkut zabíjí obyčejné lidi, ale je to čistá lež.

Opravdu si myslíte, že jsou původcem všech problémů na Ukrajině Spojené státy americké?

Ano. Věřím, že se tohle všechno děje s podporu USA. Evropská unie (EU) nemá vlastní vůli. Není ani levou, ani pravou rukou, ale jde poslušně za ocáskem USA. Američané všechno ignorují a moc mají postavenu na tom, že jsou vojenskou velmocí. Vždyť mají všude vojenské základny, ale jejich ekonomika je na kolenou. Rusko nyní začíná kontrakty s Čínou počítat v rublech či jüanech. Očekávám, že Amerika zkrachuje. To ale není moc dobrý vývoj, protože hladová Amerika se stane ještě agresivnější. Má obrovské dluhy, triliony dolarů a každý den se zvětšují. Dolar není ničím zabezpečen. A bohužel je pro umoření těchto dluhů nutná válka. Ukrajina je jen začátkem třetí světové války. Rusko je moudrá země, která se k tomuto dění staví velmi uvážlivě. Do posledního okamžiku se snaží vše řešit diplomaticky.

Nicméně právě tady na východě Ukrajiny bojují příslušníci ruských tajných služeb anebo Kremlem placení Čečenci…

Není to pravda, ukažte mi jediného Čečence. Nevěřím v této zemi už ničemu. Skoro všechny volby, které se tady odehrály, byly nedemokratické. Hlasy se kupovaly za kilo mouky, flašku vodky a tak dále. Celých třiadvacet let, co tady na Ukrajině žiju, jsem ještě ani jednou nehlasoval. Není proč, není koho. Viděl jsem všechny tyto volební lži. Když se tady někdo bude chtít stát prezidentem, tak se jím stane. V naší zemi byl legitimním prezidentem Janukovyč a přesto ho vyhnali. Vše, co je mu vyčítáno, tedy diktátorství či potírání politických odpůrců, teď provádí nový režim. Petro Porošenko, jehož otec byl v dobách SSSR soudcem, je obviněn ze čtyř trestných činů a sponzoroval všechna zvěrstva na Euromajdanu. Má ruce od krve. Sedí a čeká, až mu Amerika rozkáže bojovat. Ještě jednou říkám, že ani Rusko, ani Ukrajina nemá na této situaci žádný podíl. Všechno to spunktovala Amerika, je to příkaz Baracka Obamy.

Na demonstracích říkáte, že nový prezident Porošenko už má za sebou první lež. To, když prohlásil, že se Krym vrátí Ukrajině. Proč to už nebude možné?

Je to tak. Každý den mluvím s přáteli z Krymu. Dvacet let tam jezdím na prázdniny. Do Ukrajiny už se tam nikdo vrátit nechce. Říkají, že radši budou jíst suchý chléb, než aby se vrátili. Porošenko tedy lhal. Volby, které se konaly na Krymu, byly jediné demokratické volby, co se na Ukrajině odehrály. Jak už jsem řekl, Porošenko má ruce od krve, je to vrah. Neřeší problémy Ukrajiny, ale poslušně vykonává úkoly USA. Opravdu se bojím, protože nám vládnou USA.

Podle větší poloviny země může ale za skoro všechny dnešní problémy Ukrajiny Ruská federace v čele s prezidentem Vladimirem Putinem…

Ukrajina je sama o sobě bez pomoci Ruska či USA nic. Na Euromajdanu chuligáni křičeli, že jsou hlasem národa. A kdo ničil domy, zabíjel lidi, vraždil členy Strany regionů? To nedělal Putin, ale tito chuligáni, kteří provedli státní převrat. Chtějí být pod křídly Západu, a proto dělají z Putina vraha. Ukrajina pořád křičí, že chce být nezávislá a samostatná. Nicméně tuto svou nezávislost a samostatnost je ochotna kdykoliv prodat. Rusko nabízí bratrskou pomoc. Jsme Slované, máme jednu víru.

Proč je Ukrajina tak ostře ideologicky rozdělena?

Začali zde rušit ruské stanice, takže se na Ukrajině na jejich zprávy nepodíváte. A zpravodajství ukrajinských médií je absolutně lživé. Za třiadvacet let jím obalamutili veškerou mládež. Lidé neznají, co byla druhá světová válka, kdo byl Lenin anebo kdo je Putin. Vždyť Putin se zabýval hlavně olympiádou a ne rozvracením Ukrajiny. Tady se prostě udál státní převrat. Na Ukrajinu přijížděly polské či americké návštěvy. Takže, kdo to tady ovládá? Samé západní vojenské struktury. Tento národ je slepý. Osobně tyto obelhané lidi považuji za Kyklopy, kteří vidí jen jedním okem.

Pořádáte demonstrace proti stávajícímu ukrajinskému režimu. O co přesně ale usilujete?

Referenda ve východních oblastech byla narušena, protože lidem bylo vyhrožováno anebo byli rovnou zbiti. Přesto lidé chodili hlasovat a říkali, že vůbec nechtějí připojení k Rusku, ale chtějí žít v autonomních oblastech náležejících do Ukrajiny. Chceme federaci a to i tady v Charkově. Vždyť je tady zhruba čtyři sta lidí uvězněno, jen kvůli tomu, že o tom hovořili na podobných demonstracích. V tom je rozdíl mezi Ukrajinou a Evropou. U vás může člověk vyjít na ulici a svobodně říkat, co si myslí. Za Porošenkem stojí lidé, kteří vůbec do Evropy nechtějí. Naopak se jim líbí okrádat národ, neplatit daně a porušovat zákony, které si sami vymysleli. Proč si myslíte, že Luhanská a Doněcká oblast povstala? Protože chtějí, aby je Kyjev neokrádal. Oligarcha Rinat Achmetov, když mu řekli, že bude nyní platit daně, byl z toho celý špatný. Oligarchové tady nikdy daně neplatili, lidé většinou pracují na černo. Proto stát nemá žádné peníze. Většina výrobků šla do Ruska. Traktory, kombajny a tak dále. Jakmile Ukrajina zpřetrhala tyto vazby, závody stojí. Všechny naše akce se konají kvůli tomu, aby skončila válka. Jsme proti radikálům, fašistům a jiným podobně psychicky narušeným lidem.

Osobně jsem neviděl, že by policie někoho bila či odváděla v želízkách…

Občas je tady policistů více než demonstrantů. Kdyby člověk přišel a zakřičel „Sláva Charkovu!“ anebo „Sláva Rusku!“, tak ho zabijí. Ve všech zemích mají národnostní menšiny právo mluvit svým jazykem. Tady na Ukrajině přišla na území, kde se hovoří rusky, armáda a začala vraždit. Hoří tady občanská válka, v níž na straně fašistů bojují američtí, izraelští, polští a gruzínští žoldáci. Nebyl to Donbas, kdo přišel do Kyjeva anebo Lvova. Stal se opak. Janukovyč vše řešil mírně, bez ozbrojených konfliktů. To USA vydaly licenci na zabíjení ukrajinského slovanského národa a nelegitimní prezidentské volby daly americkému slouhovi Porošenkovi mandát tuto vojnu prodlužovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jan Rychetský

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…