Volili jste vola, voliči Zemana. Čekal jsem, že při jeho projevu odejde ze sálu víc lidí, říká mladý aktivista

15.03.2018 7:31

ROZHOVOR Očekávám jen to nejhorší, když už se tu zatýkají i soudci. Ze slavnostní ceremonie udělal prezident „Člověče, nezlob se...“ Ale moc nepobavil. To jsou názory mladého podnikatele a dříve velmi aktivního youtubera Vita Vodvarky, který před prezidentskými volbami natočil motivační video na podporu Jiřího Drahoše. V krátkém rozhovoru pro ParlamentníListy.cz odsuzuje Miloše Zemana za to, že se zbaběle řídí heslem „nejlepší obrana je útok“.

Volili jste vola, voliči Zemana. Čekal jsem, že při jeho projevu odejde ze sálu víc lidí, říká mladý aktivista
Foto: Archiv Vita Vodvarky
Popisek: Vito Vodvarka.

Vito Vodvarka – dříve velmi aktivní jako youtuber Ikaro, nyní šéf speciální čistírny bot, k jejímuž vzniku získal inspiraci v USA, založil před prezidentskými volbami na Facebooku stránku pro podporu Jiřího Drahoše, kterou navštívilo kolem čtvrt milionu lidí.

Anketa

Vadí vám, že sněmovní Podvýbor pro svobodu slova a média povede komunista Leo Luzar?

8%
92%
hlasovalo: 8140 lidí

Po vyhlášení výsledků prezidentských voleb jste uvedl, že hned ten večer jste se styděl za „nového“ prezidenta, který vás svým chováním nezklamal... Co jste nyní v březnu čekal od inauguračního projevu Miloše Zemana?

Přesně jsem čekal to, co se stalo... Nedával jsem to veřejně nijak najevo, ale přesně jsem věděl, jak inaugurační projev pana Zemana proběhne. Pár osob, které opustily sál, jsem odhadl správně. Někteří mě překvapili. Naopak jsem čekal více osob, které sál opustí.

A kdo z těch odcházejících vás svou reakcí překvapil? Jako první se zvedla Miroslava Němcová z ODS – zřejmě za to dostane kytku, jak slibuje událost na Facebooku...

Překvapil mě odchod paní Němcové, tedy že právě ona se zvedla. Udělal bych to také... Nu, já bych tam ani vlastně nešel.

Prezident Zeman sliboval po zvolení, že bude pokornější... Jaký je váš celkový pocit z inaugurace?

Inagurace byla něco jako „Člověče, nezlob se“... Zeman si myslel, že všechny pobaví svým proslovem, ale to se nepovedlo. Akorát dokázal, že voliči Jiřího Drahoše se za své hlasy stydět nemusí. Naopak ukázal lidem, kteří volili Zemana, že udělali chybu, že opět volili vo*a, který zbaběle útočí na Českou televizi.

Pokud má problém, ať se odstěhuje do někam, kde není demokracie. Absolutně tedy schvaluji odchod poslanců ze sálu. A absolutně odsuzuji jeho výstup.

Pokorný nikdy nebude, bude to jen horší. Pokud je pod tlakem médií natolik, že musí takto zbaběle útočit, nezaslouží si titul „prezident České republiky“.

Sledují mladí lidé jako vy předávání Českých lvů? Během této slavnostní události umělci reagovali na prezidentův projev výzvou na podporu ČT. Je v pořádku, že se využije taková kulturní akce k politické agitaci proti prezidentovi?

Předávání Českých lvů nesleduji živě. Pouze si na internetu zjišťuji výsledky a čtu články. Není to úplně nejlepší způsob, jak využít tuto kulturní akci, ale v dané konkrétní situaci se to dá pochopit a akceptovat.

Co očekáváte, že se bude dít dál? Zítra jsou protesty na školách, stane se něco potom?

Očekávám jen to nejhorší... Když už zatýkají i soudce Vrchního soudu v Praze...

Aspoň je vidět, kde všude je „špína“. Doufám, že se do toho policie pustí víc a pořádně to tu pročistí...  Jinak protesty nesleduji a pochybuji, že se po nich stane něco převratného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…