Všichni jenom čumí! Žokej Josef Váňa nám sdělil, co si teď myslí o Babišovi a koho chce na Hrad

21.08.2017 4:40

ROZHOVOR „Praktiky ‚rozkraď, co se dá‘ končí,“ říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz příznivec a krajský zastupitel za ANO, několikanásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa. Svěřuje se také, že je příznivcem prezidentského kandidáta Michala Horáčka. Řeč se stočí i na účast ruských jezdců na dostizích v západní Evropě, tedy, jak se těchto sportovně-společenských akcí dotkly protiruské sankce. O dostihové legendě Váňovi je všeobecně známo, že straní bývalému ministru financí a že je jeho jednoznačný příznivec.

Všichni jenom čumí! Žokej Josef Váňa nám sdělil, co si teď myslí o Babišovi a koho chce na Hrad
Foto: archiv
Popisek: Žokej Josef Váňa

Co říkáte aféře kolem Andreje Babiše a Čapího hnízda? Je policejní stíhání  podle vás načasované, nebo je to jen náhoda a sdělení prostě tak nějak vyšlo zrovna před finišem do parlamentních voleb, kdy hnutí válcuje ostatní tradiční strany?

To zcela jistě náhoda není. Je to předvolební boj.

Přesto všechno preference Andreje Babiše stoupají – je tolik oblíben?

Anketa

Který normalizační komunista nejvíc ublížil českému národu?

7%
hlasovalo: 1932 lidí

No jistě, že stoupají, protože spousta lidí pochopila, že staré praktiky „rozkraď, co se dá“ už konečně musí skončit.

Říká se, že volby ANO vyhraje, ale všechny ostatní strany, snad s výjimkou KSČM, se spojí proti ní. Jak byste to komentoval, co tomu říkáte?

Tomu nevěřím, protože v Karlových Varech je koalice hnutí ANO s více stranami a opozice jenom čumí, jak je to možné. Tak nechápu, proč by takto nemohla fungovat i budoucí vláda.

Koalice ANO a KSČM je pro některé nepřijatelná. ANO už ale není standardně pravicová strana. Má podle vás ANO jít do vlády ať již s tichou, nebo veřejnou podporou komunistů?

Nezlobte se, to není moje starost. Já vycházím s každým slušným člověkem a je mi jedno, jestli je černý, nebo bílý.

Co říkáte na dění kolem prezidenta republiky? Obhájí Miloš Zeman funkci i na další, druhé období, nebo je již potřeba razantní změna?

Doufám, že ne. Jsou daleko mladší a schopnější kandidáti.

Jaký jiný kandidát je pro vás „snesitelný“? Jak jste v minulých volbách rozhodoval? Z vašich slov předpokládám, že jste Miloše Zemana tedy nevolil ani v prvním kole…

Já samozřejmě preferuji Michala Horáčka, ale lidi si zvolí, koho chtějí. Pana Zemana jsem nevolil ani volit nebudu.

Zcela jiná otázka, a sice spíše z vašeho prostředí. Dotýkají se nějak protiruské sankce dostihového sportu a je to v zahraničí nějak výrazně vidět?

O ruském dostihovém sportu posledních deset let nemám žádné zprávy. Zrovna to bude těch deset let, co jsem si v Moskvě při dostihu zlomil dva krční obratle. To určitě na to nemá vliv, ale od té doby o ruském dostihovém sportu nic nevím, a proto si nemyslím, že to má jakýkoli vliv na dostihový sport u nás ani na západ od naší hranice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Giuseppe Maiello: Moje zkušenost s Dominikem Ferim. Ještě před aférou. Už je mi to jasné

5:00 Giuseppe Maiello: Moje zkušenost s Dominikem Ferim. Ještě před aférou. Už je mi to jasné

Tříletý trest vězení zhatil Dominiku Ferimu nejen domácí hvězdnou politickou kariéru, ale připravil …