Zaprodaná pětikoalice plní sliby. Ty, co dala do Bruselu a USA, zuří Okamura

24.07.2022 10:15 | Rozhovor

Vláda ožebračuje lidi a někdo si na tom pěkně mastí kapsy. A po přihrávce 74 miliard společnosti ČEZ dokonce Tomio Okamura (SPD) říká, že „vládnutí Fialovy vlády je tunelem na peněženky občanů a krádeží úspor občanů za bílého dne“.

Zaprodaná pětikoalice plní sliby. Ty, co dala do Bruselu a USA, zuří Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Vláda Petra Fialy odsouhlasila půjčku společnosti ČEZ 74 miliard korun na to, aby mohla obchodovat naši elektřinu na unijní lipské burze. Je správné, aby tato firma byla takto podporována?

Stručně řečeno Fialova vláda de facto společnosti ČEZ půjčila 74 miliard korun na to, aby našim občanům mohla i nadále prodávat předraženou elektřinu, jejíž koncová cena činí už téměř 4000 % výrobní ceny! To je přece jako v blázinci. Vládnutí Fialovy vlády je tunelem na peněženky občanů a krádeží úspor občanů za bílého dne. Vláda Petra Fialy ožebračuje občany. Někdo si na tomto okrádání českých občanů musí pěkně mastit kapsy. 

Hnutí SPD dlouhodobě vyzývá Fialovu vládu, která řídí ČEZ, aby zastropovala ceny u nás vyráběné levné elektřiny pro naše spotřebitele a k tomu, aby na unijní lipské burze prodávala pouze případné přebytky naší produkce. Nejenom odborníci na energetiku jako Ivan Noveský, Vladimír Štěpán či Pavel Janeček, ale i nyní i bývalý šéf státem kontrolovaného ČEZu a ještě do loňska vládní zmocněnec pro jadernou energetiku Jaroslav Míl říká, že by vláda mohla zajistit levnou elektřinu, ale podléhá lobbistickým tlakům a levnou elektřinu nezajistí. Přitom vláda se mohla domluvit na nižších cenách energie s ČEZem pro české podniky a občany podobně, jako se na tom dohodla slovenská vláda se slovenskými elektrárnami!

Odborník na energetiku Vladimír Štěpán, který obchodoval s plynem desítky let a uzavíral kontrakty pro Českou republiku, Slovensko, Bulharsko nebo Izrael, uvedl, že čeští občané a české firmy platí nejdražší elektřinu a zemní plyn v celé Evropské unii a vláda Petra Fialy (ODS) podle něho proti tomu nic nedělá. Přitom by mohla dojednat minimálně třikrát levnější plyn. Neschopná Fialova vláda by měla podat demisi a přestat ničit životy našich občanů.

Premiér Fiala vyzval české domácnosti i firmy k šetření energiemi. Bude tato výzva, s ohledem na nízkou a stále klesající popularitu vlády, mít podle vás nějaký efekt?

Jeho výzva jako taková efekt mít nebude, protože nemá u lidí autoritu a nemá jejich důvěru. Pokud budou lidé šetřit, tak jenom kvůli tomu, že na předražené energie nebudou mít peníze.

Vedle toho vláda schvaluje jedny z největších armádních nákupů v dějinách. Rozruch vyvolala akvizice stíhaček, kdy máme švédské gripeny vyměnit za americké stroje. Je podle vás vhodné, abychom právě v této situaci nakupovali drahou vojenskou techniku?

Z informací, které máme, nákup amerických stíhaček F-35 za částku více než 100 miliard korun není pro naši republiku výhodný. Zvláště v kontextu nabídky na pokračování využívání gripenů. Doslova zaprodaná vládní pětikoalice Petra Fialy (ODS) ale plní předvolební sliby, které dala Washingtonu a Bruselu výměnou za podporu koalice. Vládu nezajímá zájem našich občanů. Prodali nás výměnou za to, že budou vládnout. Hnutí SPD samozřejmě podporuje obranyschopnost našeho státu, ale ne formou předražených zakázek. A ne abychom dělali užitečné idioty.

V souvislosti s nákupem předražených amerických stíhaček se šušká, jestli z toho nemají politici ODS nějaké výhody. Jak víme, tak ministerstvo obrany vede ministryně Jana Černochová (ODS). Doufám, že policie vše pečlivě monitoruje, protože ODS je strana dlouhodobě spjatá s korupčním jednáním a s rozkrádáním veřejných financí.  

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) jednal s odboráři o zvýšení platů ve státním sektoru v reakci na inflaci. Jak se ke mzdám ve veřejném sektoru stavíte vy, o kolik by se případně měly zvýšit?

Problémem je, že vláda Petra Fialy neřeší ani drakonické zdražování, ani inflaci. My v SPD jsme konkrétní plán řešení představili. Musíme nechat všem pracujícím občanům (v soukromé i ve veřejné sféře) více peněz v peněženkách z jejich pracovních příjmů, aby nebyla snížena kvalita jejich života. To zajistí naše již podané návrhy na zvýšení daňových slev pro všechny pracující fyzické osoby a na zvýšení daňových zvýhodnění na nezaopatřené děti pro jejich pracující rodiče. Také se okamžitě musí snížit DPH u potravin a energií, a to až na nulovou sazbu. Totéž platí pro DPH a spotřební daň z pohonných hmot. Musí se zastropovat ceny základních potravin, energií a pohonných hmot i úroky z hypotečních úvěrů. SPD je jediné politické hnutí, které myslí na naše lidi, nikoliv na cizí státy a na bruselské papaláše!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Vládě nadále strmě klesá důvěra a věří jí pouze 28 % našich občanů, jak vyplývá z nejnovějšího průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění. Co to znamená pro vás jako opoziční hnutí? Mění to nějak váš přístup k vládě?

Vláda Petra Fialy škodí této zemi a českým občanům a lidé to vidí. Jako prioritu má Ukrajinu a na české občany kašle. Kryje korupční aféry politiků demobloku či před nimi zavírá oči, pokud se na nich přímo nepodílí. Servilně poslouchá rozkazy z Bruselu či z Washingtonu a nehájí zájmy naší země, ale globalistů, EU a USA. Zářijové volby budou referendem o vládě!

Vládní poslanci kvůli ztrátě důvěry ztrácejí nervy a neustále lžou a zoufale útočí na SPD. Tvrdí o nás, že jsme prokremelští. Přitom my pouze hájíme zájmy našeho národa a našich občanů a nechceme se nechat vtáhnout do války, která není naše. Přitom Petr Fiala, Pavel Bělobrádek a další lidovci či politici TOP 09 spolupracovali či spolupracují se Sudetoněmeckým lansdmanšaftem, který má prokazatelně nacistické kořeny. Politici vládního demobloku chtějí, aby naše země přestala existovat jako nezávislý stát.

Hnutí SPD není ani proruské, ani proamerické, ani probruselské. Pro nás je Česká republika a český občan na prvním místě!

Poslední problematickou agendou, kterou kabinet protlačil Sněmovnou, bylo snížení plateb pro zdravotní pojišťovny, proti kterému jste protestovali. Tušíte, proč na tomto rozhodnutí ministři tak lpěli?

To je šílené rozhodnutí vlády. Není dostatek stomatologů a stomatologická péče je drahá, není dostatek pediatrů. Mnoho lidí se ani nedožije operace, protože jsou na ně dlouhé čekací doby. A vláda sebere zdravotnictví 14 miliard? Vláda ponese odpovědnost za poničené zdraví či za smrt občanů, kterým se kvůli tomu nedostane zdravotní péče včas nebo nebude kvalitní.

Vláda Petra Fialy taky úplně kašle i na zdravotně postižené občany. A zároveň Fialova vláda neustále ve Sněmovně blokuje pozitivní návrhy SPD na pomoc zdravotně postiženým lidem. SPD podalo zákony na zvýšení příspěvku na péči a zvýšení příspěvku na mobilitu pro zdravotně postižené občany.

No a vláda místo toho, aby pomohla občanům, tak prostřednictvím ministra vnitra a předsedy STAN Víta Rakušana zakládá jakousi politickou policii, která má stíhat občany za jejich názory. To může současně způsobit zastavení nebo zpomalování vyšetřování kriminální kauzy organizovaného zločinu v hnutí STAN.

Německý kancléř Olaf Scholz řekl, že chce v EU zrušit právo veta členských států především v zahraniční politice. A českým internetem koluje video z Evropského parlamentu, kde Petr Fiala pokorně poslouchá předsedu frakce ALDE Verhofstadta, žádajícího zrušení práva veta pro členské státy slovy „chovejte se jako Václav Havel“. Mají se občané obávat, že se bude rozhodovat o nás bez nás?

Už se o nás bez nás, respektive s naším malým hlasem, rozhoduje v drtivé většině oblastí. Známý expert na evropskou integraci Michael Bruter z London School of Economics odhadl míru závislosti vnitrostátní legislativy na EU na 85 %. Bývalý německý prezident Roman Herzog spolu s vedoucím Centra pro evropskou politiku Lüder Gerkenem citovali studii německého ministerstva spravedlnosti, podle kterých mezi lety 1998 a 2004 84 % legislativy aplikovatelné v Německu pochází z EU, pouze zbývajících 16 % je domácího původu…

Malé státy by byly při definitivním zrušení práva veta přehlasovány již ve všem a EU by se již definitivně změnila v jeden stát, který nerespektuje výsostné suverénní zájmy členských států. Znakem suverénního státu je suverénní zahraniční politika. Musíme se postavit proti diktátu Bruselu, nebo nás EU zničí Green Dealem, islamizací, centralizací a neomarxismem. Konec suverenity České republiky bohužel otevřeně podporují Fialovi vládní politici, kteří Scholzovu iniciativu podpořili. Tomu se podle mě říká vlastizrada.

A premiér Petr Fiala jenom pokorně naslouchal pokoření ze strany fanatického eurofederalisty Verhofstadta, se kterým se mimochodem přátelí Andrej Babiš a se kterým je hnutí ANO v europarlamentu ve stejné frakci. Petr Fiala se nechová jako premiér suverénního státu, ale jako premiér protektorátu.

Podobně v posledních dnech vystupuje i místopředseda Evropské komise Frans Timmermans, který nabádá k solidaritě členských států v energetice a ke vzájemné výpomoci. Očekáváte, že v zimě, pokud nastane nedostatek surovin, si členské státy budou solidárně vypomáhat?

Nevěřím tomu. Bližší košile než kabát. Proč by západní země, které z nás udělaly svou ekonomickou kolonii, kam vyvážejí své méně kvalitní produkty, mají zde levnou pracovní sílu a vysávají odtud kapitál, by nám měly najednou pomáhat?

Evropská unie zažalovala Maďarsko kvůli jeho zákonu zakazujícímu propagaci ideologie LGBT mezi dětmi. Co tomu říkáte?

To je neskutečná arogance Bruselu. Evropská unie dál šikanuje Maďarsko a chce ho trestat. Evropská unie žaluje Maďarsko jenom kvůli tomu, že Maďarsko odmítá podporovat ideologii homosexualismu a genderismu! Zákon, který přijalo Maďarsko, zakazuje propagaci genderu, LGBT ideologie a pornografie mezi dětmi. Takže aspoň víme, co jsou v podání EU „evropské hodnoty“. Jsem rád, že naše hnutí SPD navázalo spolupráci s Orbánovou vlasteneckou vládnoucí stranou Fidesz. Stojíme společně proti diktátu Bruselu!

Kvůli snižování emisí takzvaných skleníkových plynů mají nizozemští farmáři vybít 50 % svých krav a jiných hospodářských zvířat, někde až 70 %. O živobytí by mohlo přijít až 30 % nizozemských zemědělců. Co tato zkušenost znamená pro nás?

V Nizozemsku vidíme, kam až vede šílená klima-hysterická politika globalistů. Nizozemská policie dokonce proti protestujícím zemědělcům použila i ostré náboje. To chtějí globalisté a Evropská unie způsobit hladomory? Nizozemsko bylo historicky pověstné pro své výborné zemědělství a skvělé sýry. Vypadá to, že globalisté chtějí záměrně zničit potravinovou soběstačnost evropských zemí a chtějí lidi připravit o živobytí a o nezávislost. Musíme se postavit proti Green Dealu, proti globalistům, proti diktátu Bruselu a proti Fialově vládě, nebo se z nás stanou ožebračení otroci.

Upozornil jste, že ve světle jiných událostí zapadá, že letos dochází k obrovskému nárůstu nelegální migrace do Evropy. Není ale pochopitelné, že se dnes řeší přednostně jiné otázky?

Počet nelegálních vstupů do Evropské unie se během pěti měsíců tohoto roku meziročně zvýšil o 82 %, a šlo o 86.000 vstupů; uvedla to Evropská agentura pro pohraniční a pobřežní stráž Frontex. Jen v květnu byl podle předběžných dat počet nelegálních přechodů hranic víc než 23.500, což je meziroční nárůst o 75 %. Tato čísla nezahrnují migranty z Ukrajiny. Nejvíce mezi imigranty byli lidé z arabských, muslimských a afrických zemí: Syřané, Afghánci, Egypťané, Bangladéšani, Tunisané, Nigerijci a občané Konga.

A napětí na unijních hranicích se stupňuje. Podle maďarského ministra zahraničí Pétera Szijjártó je jižní hranice Maďarska „prakticky v obležení kvůli nelegální migraci“. Agresivita a útoky migrantů prudce rostou. Szijjártó řekl, že maďarské úřady letos zatím zadržely na jižní hranici země přes 120.000 nelegálních migrantů, což je 2,5× více než loni. „Migranti se navíc chovají agresivně a násilně, ozbrojili se, a nebojí se používat zbraně,“ uvedl. Při razii mezi migranty byly v okolí Subotice zabaveny tři automatické pušky, puška, čtyři pistole, 12 nožů, mačety, šavle a boxery a také 182 kusů střeliva různých ráží.

Taky připomenu, že jen v minulém týdnu dopadli policisté na jihu Moravy téměř 150 nelegálních imigrantů hlavně z islámských zemí. Požadujeme důslednou ochranu státních hranic ČR a odmítáme nelegální imigraci.

Pojďme ten závěr odlehčit. Zasedání Sněmovny pro letní období skončilo, chystáte se někam na dovolenou?

Zatím se nikam nechystám. Mám v plánu jezdit po republice na různá setkání s občany, abych nabíral další podněty, kde a jak pomoci lidem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česko jako přívěšek, F-35 jako výpalné. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

4:44 Česko jako přívěšek, F-35 jako výpalné. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

„Nelze pochybovat o tom, že když se ve Washingtonu rozhodnou rozmístit v Česku či Polsku jaderné nál…