Zemanovec seřezal Nečase a Kalouska Pyšnou princeznou

15.08.2013 17:29

ROZHOVOR Šéf SPOZ v Karlovarském kraji Josef Kvasnička si pochvaluje, že straně přibývají členové a chválí dosavadní aktivitu prezidenta Miloše Zemana. Příčinu dlouhodobé politické krize vidí v tom, že naši politici nejsou skutečnými odborníky, ale spíše jen zdatnými rétory. Doufá, že současnou patovou situaci vyřeší nespokojení voliči tím, že budou volit lépe.

Zemanovec seřezal Nečase a Kalouska Pyšnou princeznou
Foto: SPOZ
Popisek: Josef Kvasnička

Asi se nelze divit, že podobně jako další členové SPOZ také Kvasnička oceňuje dosavadní kroky prezidenta Miloše Zemana: „Osobně hodnotím práci pana prezidenta velmi dobře. Na naší politické scéně se dlouho mluvilo o tom, že pozice prezidenta u nás je slabá a formální. Miloš Zeman je ale prezidentem  velmi aktivním. Svojí činností mimo jiné ukazuje na slabiny v Ústavě a hlavně na slabiny výkonu současné vlády a Poslanecké sněmovny. Zemanovy dosavadní kroky jsou pragmatické, založené na znalosti situace a směřující k prosperitě naší země.“

Kdo podle vás může tyto problémy vyřešit? Prezident Zeman, v němž mnozí vidí spasitele?

Patovou situaci může vyřešit jen volič. Spoléhám na to, že občané ČR, tedy voliči, jsou natolik nespokojeni se současnou garniturou, že ve volbách budou volit skutečné odborníky s citem a rozumem pro stabilitu a rozvoj země, bez korupce a politických skandálů.

Kdo hlavně podle vás občany znechutil?

Politická krize je dlouhodobým faktorem v naší zemi. Podílejí se na ní současní aktéři, kteří  jsou mnohdy velmi zdatnými rétory.

Můžete být konkrétní?

Mám na mysli například Miroslava Kalouska nebo Petra Nečase, z dřívějších třeba Stanislava Grosse. Nejsou to skuteční kvalifikovaní politici, kteří jsou odborníky na svém místě, na tom si trvám a dodávám, že parlamentní a vládní politický odborník musí být i poctivý a musí umět myslet a pracovat především pro blaho a rozvoj ostatních, neboť politika je správa věcí veřejných a ne jejich rozkrádání. Mnozí současníci si z politiky udělali svůj osobní a rodinný byznys a parazitují na ní. Důkazem toho je, že mnozí při tak náročné práci dokázali vystudovat vysoké školy a obrovsky zbohatnout.

Jak je vůbec tohle možné? Kalouskovi a Nečasovi jsem před časem písemně vzkázal, aby si vzali ponaučení z české pohádky "Pyšná princezna". Připomněl jsem jim vládnutí krále, který poslouchal své špatné rádce a plnil jejich pokyny, například  zvyšoval daně. Na druhé straně v zemi krále Miroslava se lidem vedlo dobře, protože zde vládl moudrý král, měl dobré rádce, každý tu měl svoji poctivou práci. I nám by se mohlo vésti lépe, kdyby tato současná vládní politická garnitura z politického života zmizela a byla vystřídaná moudrými a slušnými osobnostmi.

Bohužel, v politice to většinou nekončí tak dobře jako v pohádkách. Budete se o změnu k lepšímu snažit vy sám? Povedete kandidátku Strany práv občanů - zemanovců v Karlovarském kraji?

Zda budu lídrem kandidátky v Karlovarském kraji, to zatím nevím. Rozhodne o tom celý krajský výbor SPOZ. Bude-li mi tato pozice nabídnuta, rád ji přijmu a současně předložím své postoje a návrhy ke zlepšení současné politické a hlavně ekonomické a právní situace u nás. 

Platí také v Karlovarském kraji, že zde je velký zájem o členství u zemanovců? A nebojíte se případného nájezdu kariéristů a přeběhlíků?  

Ano, zájem o  členství ve SPOZ roste, každý měsíc přijímáme nové členy. Podle mého názoru zatím nemáme problémy s kariéristy a přeběhlíky. Vstup do SPOZ je podmíněn tím, aby zájemce souhlasil s naším programem a stanovami, bylo mu více jak osmnáct let, zaplatil registrační příspěvek, podepsal přihlášku a pak členská schůze příslušné místní organizace SPOZ rozhodne o jeho přijetí. Nic více a nic méně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

19:48 Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

„Rozčarování z EU narůstá. Volby třeba na Slovensku anebo v Nizozemsku to jasně prokazují,“ říká pub…