Zpěvák: Papež vylezl z pekla

24.08.2017 9:42

ROZHOVOR „U ideologie islámu je jasné, že pokud budeme dál pokračovat, dopadneme stejně jako za fašistů v Itálii a v Německu za nacistů,“ tvrdí český písničkář, bývalý disident, učitel jógy a jazyků Pepa Nos. Sebedestruktivní ideologie se prý nezastaví ani po vyvražďování Evropanů, protože pak začnou vyvražďovat sami sebe. Kritizuje i domácí politiku, v níž je podle jeho slov třeba především napravit chyby současné vlády, která se k moci dostala ozbrojenou silou a nedělala nic jiného, než že ničila obyvatele České republiky.

Zpěvák: Papež vylezl z pekla
Foto: repro, tan
Popisek: Papež František

Andreji Babišovi hrozí trestní stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo. Někteří ho vyzývají k odstoupení z voleb, Babiš vše označuje jako předvolební boj, vznikají vtipy na internetu. Co si o celé věci myslíte vy?

Vnímám to jako vy a každý rozumný člověk, že je to šaškárna před volbami.

Nicméně policie žádá o vydání Babiše ve Sněmovně kvůli obvinění z trestného činu. Opravdu se domníváte, že jde pouze o šaškárnu?

Samozřejmě, protože nic jiného se z toho nedá soudit. Babiše mohli stíhat už před lety, měli k tomu podklady; a předtím ho neodsoudili, takže teď ho také neodsoudí. Jde pouze o nátlakovou akci, mlžení, kalení vody, nic v ruce nemají, ale chtějí ho odstranit od moci. To samé, co se dělo i za StB, tedy běžný způsob, jak odstranit lidi; na tom není nic divného.

 Veškeré ekonomické věci v podstatě mají od roku 1998 tento šmrnc. Tehdy se ve velkém začaly dělat čachry tohoto typu, takže bychom měli odsoudit tisíce a tisíce lidí, kteří konali stejně jako Babiš. Nyní je důležité, aby volby byly právě na téma, že takové věci se celoplošně už dít nebudou, nebo budou dotčení lidé omezeni na svobodě. Pozornost je soustřeďována na jednoho člověka a pár lidí kolem, což je nesmysl. V ekonomickém byznysu to dělal každý a je třeba skončit, ne se zabývat jednotlivým případem, kde vybereme jednoho obětního beránka a všechno na něj svalíme. Takové metody nebudou nikdy účinné, natož objektivní. 

Anketa

Co by měla udělat ČSSD v prezidentské volbě?

hlasovalo: 8197 lidí

Domníváte se, že taková kauza bude mít vliv na výsledek podzimních voleb? Ovlivní to nějak rozhodnutí voličů hnutí ANO?

Co si myslím, není důležité, ale zcela jistě si to myslí ti, kteří ho budou honit po policii, soudech. Spíše jde o otázku, kterou bychom měli směřovat na ně. V podstatě je jedno, co si myslím, tito lidé se domnívají, že to vliv na výsledek voleb mít bude.

Hovoří se o tom delší dobu a nyní ještě více: Kolem Babiše je mnoho stínů a pochybností, ale lidé ho stejně mají rádi, protože o zavedených politicích si nemyslí nic dobrého. Je to chyba zavedených politiků, hloupých českých občanů, nebo je to Babišovým marketingem?

Víte, tento vývoj nastínil už George Orwell v románu 1984. Jen ta hlavní myšlenka nebyla platná, ale je platná až nyní. V roce 1984 byl platný pouze jeden think. Orwell má teorii, že v roce xy se bude myslet dublethinkem (dvojité myšlení – schopnost udržet pohromadě dvě zcela protikladné informace a zároveň oběma pevně věřit, pozn. red.), a to je nutné si uvědomit. Všechno špatné je dobré, a kdo myslí jinak, toho zabijeme. V rámci velmocenského systému. A v tomto duchu je v podstatě dnes veden celý americký politický a filozofický systém. Občan musí dobré považovat za špatné, jinak ho odstraníme a případně muslimy vyvraždíme. Toho je nutné si všimnout. Po občanovi se chce převracet hodnoty – špatné na dobré a dobré na špatné. Jinými slovy, aby kýval na to, co mu kdo naleje do hlavy, aby papouškoval a opakoval zadané. Je potřeba, aby si občané uvědomili, že doba de facto od roku 1949 značně pokročila. Není možné, aby si lidé v roce 2017 mysleli, že dobré je špatné a naopak. Pak nastane konečná. 

Čistě teoreticky – skončí Andrej Babiš ve vězení? Podle právníka a novináře Tomáše Němečka mu sice hrozí pět až sedm let odnětí svobody, ale nevěří, že by k tomu došlo.

Protože je to vycucané z prstu a honička na Babiše, tak to nemůže skončit tím, že půjde do vězení. Museli by ho chytit hned napoprvé před lety. Nyní už ho chytat nebudou. Justiční svět má svá pravidla a oni ho chtějí znásilnit, ale tak věci nefungují. Policisté si myslí, že jsou bozi, a stejně tak dostane přes pusu každý, kdo si myslí, že dnes stačí to samé, co stačilo za nacistů, tedy že každý dostane přes hubu. To nestačí.

Babiš slibuje zvyšování důchodů, platů učitelům, lepší vybírání daní, úsporu financí státu i stavby silnic a železnic. Mají lidé dost řečí o liberalismu, demokracii, Rusku, Číně, sametové revoluci nebo třeba i levici a pravici? Chtějí už řešit jen konkrétní, řeklo by se přízemní, věci?

No to víte, že chtějí. Jinými slovy říkáte to samé, co já. Lidé budou chtít normální postup. A když to nepůjde, něco je špatně a je třeba to spravit. Když je to dobře, tak to nechat. Celý euroatlantický systém nás omezuje politickým, tvrdým až fašizujícím a bolševizujícím způsobem. Musíte myslet tak, jak chceme my. Tohle je už přeci za námi, nyní musí dostat čas energie normálního uvažování, aby se zrealizovala. My musíme ponechat dobu normálnímu přístupu, aby uzrála v nějaké konkrétní nové zákony, v konkrétní společenské situace v euroatlantickém prostoru. 

Jistě znáte známé přísloví, že kdo se kvůli bezpečí připraví o svobodu, není hoden ani bezpečí, ani svobody. Míříme k tomu? Připravujeme se o vlastní svobodu?

Taková je bezpečnostní situace v celém euroatlantickém prostoru už čtyři roky a je neúnosná. Pouštějí sem ideologicky motivované masové vrahy, kteří mají dopomoci fašistům, nacistům a bolševikům k moci, pomoci islámu získat moc. U takové ideologie je jasné, že pokud budeme dál pokračovat, dopadneme stejně jako za fašistů v Itálii a v Německu za nacistů. Tudy cesta nevede, je to sebedestruktivní ideologie, nezastaví se ani po vyvražďování Evropanů. Pak se začnou vyvražďovat navzájem, protože taková je jejich ideologie. Nakonec nezbyde ani jeden člověk. Nejdříve vyvraždí ostatní a pak sami sebe.

A jak je to s tou svobodou? Nemyslím pouze migrační krizi, ale celkově různé zákony, předpisy a podobně.

Samozřejmě, že svoboda je čím dál více rozmělňována a zatlačována do kouta. Tímto tempem, jakým začala Evropská unie, z ní nezbude vůbec nic. Opět je to fašizace, bolševizace a nacistický režim, tedy naprosto nesvobodný. Lidstvo kráčí tímto směrem. 

Jak z takového směru vybočit?

Musíme to zastavit, jakkoliv, kdykoliv, ale bez obětí, které padly už za fašismu, nacismu a bolševismu. Ale musíme to zastavit. Není možné stále kývat někomu, kdo nás na svobodě omezuje.

Ať už dopadnou podzimní volby jakkoliv, co je podle vás hlavním úkolem příští vlády? Ať už jde o finance, zahraniční politiku, bezpečnostní situaci, právní systém? Co Česko potřebuje? Čím začít jako prvním?

Napravit chyby této vlády, která se k vládě dostala ozbrojenou mocí. Na Úřad vlády vtrhli ozbrojenci a v pyžamu odvlekli Janu Nagyovou. Tím začalo smetení ODS, tím vlastně byla nastolena vláda ČSSD, a musíme vidět i další důsledky ozbrojeného zásahu. To je nejhorší, k čemu mohlo dojít, zásah ozbrojené moci a změna celé koncepce. Co má, či nemá vláda dělat, nejdříve se musí zabývat nápravou reputace této šílené vlády, která nedělala nic jiného, než že ničila obyvatelstvo České republiky.

S jakou pravděpodobností bude do funkce prezidenta znovu zvolen Miloš Zeman? Pokazil si něčím své šance? Vede si jeho protivník Jiří Drahoš tak dobře, že mu může konkurovat?

Ať si vede, kdo chce, jak chce, Zeman od začátku prosazuje ochranu a obranu obyvatel České republiky. Všichni ostatní mluví, kecají, ale na toto téma neřekl nikdo ani slovo. Jestli se míní další prezident téměř masturbačně předvádět myšlenkami, ale nic neudělat pro ochranu České republiky, tak je naprostý nesmysl dávat mu jakýkoliv hlas.

Vy sám tedy dáte hlas Zemanovi?

Dokud se nenajde někdo mladší, kdo bude říkat to samé, tedy že hodlá chránit a bránit naši zemi, tak není možné dát hlas někomu jinému, jen Zemanovi.

Kněz a teolog Tomáš Halík byl osloven miliardářem Daliborem Dědkem a pozván ke spolupráci. Nechce se přímo upínat ke konkrétní politické straně, nicméně by rád vytvořil jakousi „radu moudrých“, která by dávala podněty, náměty a myšlenky prozápadně a proevropsky orientovaným politickým stranám. Je to dobrý nápad? Je pro to Halík ten pravý?

Tomáš Halík podle mne vylezl z pekla stejně jako papež František. Figury, které se rozhodly zničit křesťanství jako takové. Je to podobné, jako když pornoherec prezentuje evropské hodnoty. Tihle lidé podle mne patří zpátky do pekla, než aby určovali, co máme a nemáme považovat za moudré.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česko jako přívěšek, F-35 jako výpalné. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

4:44 Česko jako přívěšek, F-35 jako výpalné. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

„Nelze pochybovat o tom, že když se ve Washingtonu rozhodnou rozmístit v Česku či Polsku jaderné nál…