Töpfer: Kdyby mi o vzestupu komunistů řekli před 23 lety, nevěřil bych

14.10.2012 19:40

Podle senátora Tomáše Töpfera (za ODS) se výsledek občanských demokratů dal čekat. Žádná vláda, která dělá reformy, nebo se pokouší o nějakou odpovědnost, totiž nemůže být u voličů populární. Přesto tvrdí, že je tento výsledek ve světle roku 1989 překvapivý.

Töpfer: Kdyby mi o vzestupu komunistů řekli před 23 lety, nevěřil bych
Foto: Jan Janula
Popisek: Tomáš Töpfer

„Těším se, až to vyhraje sociální demokracie a bude muset dodržovat maastrichtská kritéria a fiskální zodpovědnost, kterou nám diktuje Evropská unie, jak bude oblíbená u voličů,“ zmiňuje se v rozhovoru pro Týden.cz Töpfer.

Za velkým úspěchem komunistů, když například na Praze 8 pokračuje do druhého kola Jiří Dolejš, jsou podle senátora bohužel nemoce naší mladé demokracie. „Lidé, kteří mají pocit, že už demokracii nemusejí vůbec znova pěstovat a hájit, tak odjedou na chatu,“ říká Töpfer s tím, že to byly zřejmě protestní hlasy a hlasy voličů, kteří tradičně k volbám chodí.

Na otázku jak vnímá velké vítězství komunistů ve světle minulých let, kdy byla Praha tradičně pravicová, odpověděl: „Kdyby mi to někdo řekl v roce 1989, tak bych mu to nevěřil.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…